Translate

уторак, 3. септембар 2013.

KNjIGA "SEDAM DUHOVNIH ZAKONA USPEHA" - Deepak Chopra



UVOD
Iako je naslov ove knjige Sedam duhovnih zakona uspeha, on bi mogao glasiti i Sedam duhovnih zakona života.
Radi se o istim načelima koje priroda koristi da bi svemu dala materijalno postojanje svemu što možemo: videti, čuti, mirisati, okusiti ili dodirnuti.
U svojoj knjizi Stvaranje obilja, svest bogatstva u polju svih mogućnosti, ocrtao sam korake do svesti bo­gatstva zasnovane na ispravnom razumevanju načina na koji deluje priroda. Sedam duhovnih zakona uspeha čine suštinu tog učenja. Kad u svoju svest uključite znanje o njima, steći ćete sposobnost da uz nenapornu lakoću stvorite neograničeno bogatstvo i da doživite uspeh u svakom poduhvatu.
Uspeh se može odrediti kao stalno širenje sreće i progresivno ostvarivanje vrednih ciljeva.
Uspeh je sposobnost da ispunite svoje želje uz nenapornu la­koću. Ipak se na uspeh koji uključuje i stvaranje bo­gatstva uvek gledalo kao na proces koji zahteva težak rad i često se postiže na trošak drugih ljudi.
Potreban nam je duhovniji pristup uspehu i obilju koje predstavlja bujan tok svih dobrih stvari u vašem smeru. Znanjem i praksom duhovnih zakona, us­klađujemo se s prirodom i stvaramo uspeh uz
brižljivost, radost i ljubav.

Uspeh ima mnogo vidova; materijalno bogatstvo je samo jedan od njih. Uspeh je putovanje a ne odredište. Materijalno obilje, u svim svojim izrazima, jedan je od sastojaka koji putovanje čine prijatnim.
Međutim, uspeh uključuje dobro zdravlje, energiju i životni entuzijazam, dobre odnose, stvaralačku slo­bodu, emocionalnu i psihološku stabilnost i duševni mir.
Čak i uz sve to, nećemo biti ispunjeni ako unutar sebe ne negujemo seme Božanskog. U stvarnosti, mi smo Božansko u nastanku, a Bogovi i Božice koje u zametku nosimo u sebi, žele se potpuno materijalizovati.

 Zato je pravi uspeh doživljaj čudesnog. On pred­stavlja razvoj Božanskog unutar nas. On je zapažanje Božanskog gde god se kretali, šta god posmatrali: dečje oči, lepotu cveta, ptičji let.
Kada ćemo vlastiti život doživeti kao čudesni izraz Božanskog, ne povremeno, već sve vreme upoznaćemo pravo značenje uspeha.
Pre nego razmotrimo sedam duhovnih zakona, dobro je razumeti samu zamisao zakona.
Zakon je proces kojim nevidljivo postaje vidljivo; to je pro­ces kojim posmatrač postaje posmatran; to je proces kojim posmatrač postaje objekat koji posmatra ; to je proces kojim onaj koji sanja materijalizuje svoj san.
Ceo stvoreni svet, sve što postoji u fizičkom svetu, rezultat je neispoljenog koje je sebe preobra­zilo u ispoljeno, iskazano. Sve što vidimo došlo je iz nevidljivog.
Naša fizička tela, fizički svemir bilo šta i sve što možemo zapaziti svojim čulima sve je preobražaj neispoljenog, neznanog i nevidljivog u ispoljeno, poznato i vidljivo.

Fizički svemir nije ništa drugo već Sopstvo koje se ok­reće samo ka sebi da bi doživelo sebe kao duh, um i fizičku materiju. Drugim riečima, svi procesi u stvore­nom svetu su procesi kojima Sopstvo ili Božansko izražava Sebe.
Svest u kretanju izražava sebe kao ob­jekte unutar svemira koji plešu večni ples života.
Izvor stvorenog sveta je Božansko (ili duh); proces stvaranja je Božansko u kretanju (ili um); a objekat stvaranja je fizički svemir (što uključuje i fizičko telo). Ta tri činioca stvarnosti — duh, um i telo, ili posmatrač, proces posmatranja i objekt posmatranja u osnovi su jedno te isto. Dolaze sa istog mesta: polja čiste potencijalnosti koje je potpuno neispoljeno.
Fizički zakoni svemira predstavljaju zapravo celi taj proces Božanskog u kretanju ili svesti u kretanju.
Kada shvatimo te zakone i primenimo ih u životu, možemo stvoriti sve što želimo jer isti zakoni koje pri­roda koristi da bi stvorila šumu, ili galaksiju, ili zvezdu ili ljudsko telo, takođe mogu ispuniti naše najdublje želje.
Zadubimo se sada u Sedam duhovnih zakona uspeha i pogledajmo kako ih možemo primeniti u vlastitom životu.
PRVI ZAKON ČISTE POTENCIJALNOSTI
Prvi duhovni zakon uspeha je Zakon čiste potencijalnosti. Ovaj zakon zasnovan je na činjenici da smo mi, u svom osnovnom stanju, čista svest.
Čista svest je čista potencijalnost; ona je polje svih mogućnosti i beskonačnog stvaralaštva. Čista svest je naša duhovna bit. Budući neograničena i beskonačna, ona je takođe i čista radost. Drugi
pridevi svesti su čisto znanje, beskonačna tišina, savršena ravnoteža, nepobedivost, jednostavnost i blaženstvo.
To je naša suštinska narav. Naša suštinska narav je čista potencijalnost.

Kada otkrijete svoju suštinsku narav i spoznate ko ste zaista, u tom znanju Sebe naći ćete sposobnost da ispu­nite snove koje imate, jer vi ste večna mogućnost, nemerljivi potencijal svega što je bilo, jeste i što će biti.
Zakon čiste potencijalnosti mogao bi se nazvati i Zakonom jedinstva jer se iza beskonačne raznolikosti života nalazi jedinstvo jednog duha koji prožima sve.
Nema podele između vas i tog polja energije. Polje čiste potencijalnosti vaše je vlastito Sopstvo. Što češće doživljavate svoju vlastitu narav, bliže ste polju čiste potencijalnosti.
Doživljaj Sopstva, ili "samo-odnosnog" znači da je vaša unutrašnja tačka oslonca vaš vlastiti duh, a ne ob­jekt vašeg doživljaja. Suprotno samo-odnosnom je objektno-odnosno. Kada smo objektno-odnosni uvek smo pod uticajem objekata izvan Sopstva, što uključuje situacije, okolnosti, ljude i pojave. Kad smo objektnoodnosni stalno tražimo odobravanje drugih ljudi. Razmišljanje i ponašanje uvijek su nam u očekivanju reak­cije. Zato su zasnovani na strahu.

Kad smo objekto-odnosni takođe osećamo snažnu potrebu da kontrolišemo. Osećamo snažnu potrebu za spoljašnjom moći. Potreba za odobravanjem, potreba za kontrolom i potreba za spoljašnjom moći, potrebe su zasnovane na strahu. Te vrste moći nisu moći čiste potencijalnosti, nisu moći Sopstva ili stvarne
moći. Kad doživimo moć Sopstva, tada nema straha, nema prisile za kontrolom niti borbe za odobravanjem ili spoljašnjom moći.
Kad ste objektno-odnosni vaša unutrašnja tačka oslonca je vaš ego. Ego, međutim, nije ono što ste stvarno vi. Ego je vaša slika o sebi; vaša društvena maska; to je uloga koju glumile. Vaša društvena
maska hrani se odobravanjem. Ona želi kontrolisati i opstaje kad ima moć jer živi u strahu.
Vaše pravo Sopstvo, koje je vaš duh, vaša duša, pot­puno je slobodno od takvih pojava. Imuno je na kri­tiku, neustrašivo je pred izazovima i ne oseća se podređenim ni pred kim. A ipak je skromno i ne oseća se superiorno nikome, jer shvata da je sve drugo isto
Sopstvo, isti duh u drukčijem obliku.
To je bitna razlika između objektno-odnosnog i samo-odnosnog. Kada ste samo-odnosni doživljavate svoju pravu suštinu koja je neustrašiva pred bilo kakvim iza­zovom, poštuje svakog čovjeka i ne oseća se po­dređen. Stoga je moć Sopstva prava moć.
Objektno-odnosna moć je lažna moć. Budući zas­novana na egu traje samo u prisutnosti objekta na koji se oslanja. Ako imate određeni položaj, ako ste predsednik države ili direktor preduzeća ili ako imate mnogo novca, moć u kojoj uživate dolazi s položajem, poslom ili novcem. Moć zasnovana na egu trajaće samo dok traje i to. Kad nestane položaj, po­sao ili novac, nestaće i moć.

S druge strane, moć Sopstva je trajna jer se zasniva na znanju o Sopstvu. Postoje određene karakteristike moći Sopstva. Ona ka vama privlači ljude, a privlači i ono što želite. Ona magnetizira ljude, situacije i okolnosti tako da podupiru vaše želje. To se još naziva i podrškom zakona prirode. Radi se o podršci božanskog; o po­dršci koja dolazi jer ste u stanju milosti. Vaša je moć takva da možete uživati u vezi sa ljudima, a ljudi uživaju u vezi sa vama. Vaša moć je moć veze, veze koja nas­taje iz čiste ljubavi.
Kako bismo mogli primijeniti Zakon čiste potencijalnosti, polje svih mogućnosti, na naš život?
Ako želite uživati u dobrobitima polja čiste potencijalnosti, ako
želite upotrebiti stvaralaštvo koje se nalazi u čistoj svesti, tada je potrebno imati pristup k njoj. Jedan od načina pristupa tom polju je dnevna praksa tišine, meditacije i ne-prosuđivanja. Provođenje vremena u prirodi takođe će vam omogućiti pristup do činjenica
koje su sadržane u tom polju: beskonačno stvara­laštvo, sloboda i blaženstvo.
Vežbanje tišine znači obavezu da određeno vreme jednostavno Budete. Doživljavanje tišine podrazu­meva povremeno odustajanje od govorenja.
Takođe, podrazumeva se povremeno odustajanje od aktivnosti poput gledanja televizije, slušanja radija ili čitanja knjiga. Ako nikad ne pružite sebi mogućnost da doživite tišinu, stvorićete turbulenciju vašeg unu­tarašnjeg dijaloga.

Ponekad odvojte nešto vremena da biste doživeli tišinu. Ili se jednostavno obavežite da ćete određeno vreme svakoga dana održavati tišinu. Možete to činiti na primer dva sata, ili ako to izgleda dugo, samo je­dan sat. Takođe ponekad omogućite sebi produžena razdoblja tišine ceo dan, ili dva dana ili čak celu nedelju.
Šta se događa kada doživljavate tišinu? U početku, vaš unutarnji dijalog postaje uznemireniji. Osećate snažnu potrebu da nešto kažete. Poznajem ljude koji su se izuzetno uznemirili upravo prvog dana nakon što su odlučili da održe tišinu duži vremenski period. Odjednom su osećali užurbanost i napetost. Međutim, ukoliko bi izdržali to osećanje, njihov bi se unutrašnji dijalog stišavao i tišina bi ubrzo postala duboka.
To je stoga što nakon nekog vremena um odustane; shvati
da nema smisla kružiti naokolo ako vi - Sopstvo, duh, onaj koji bira - zaista nećete govoriti i tačka.
Nakon toga, kad se umiri unutrašnji dijalog, počećete doživljavati mirnoću polja čiste potencijalnosti.
Povremeno vežbanje tišine, već kako i kada vam odgovara, jedan je od načina da doživite Zakon čiste potencijalnosti. Svakodnevna meditacija je drugi način.
Idealno, trebali biste meditirati barem trideset minuta ujutro i trideset minuta uveče. Kroz meditaciju naučićete doživljavati polje čiste tišine i čiste svesnosti. U tom polju čiste tišine nalazi se polje beskonačne povezanosti, polje beskonačne organizirajuće snage,
konačno područje stvaranja gdje je sve neodvojivo povezano sa svim drugim.

Kada budemo govorili o petom duhovnom zakonu, Zakonu namere i želje, vidjećete na koji način možete u to polje uvesti nežan impuls namere tako da ostva­renje vaše želje dođe spontano. Mirnoća je prvi zahtev za ostvarenje želja, jer se u mirnoći nalazi vaša veza sa
poljem čiste potencijalnosti koje za vas može uskladiti beskonačne pojedinosti.
Zamislite kako izgleda kad u mirno jezero bacite mali kamen i posmatrate talase. Posle nekog vre­mena, kada se talasi smire, u jezero bacite još jedan kamenčić. Upravo to činite kada ulazite u polje čiste tišine i izražavate svoju nameru. U toj tišini čak će i
najtananija namera stvoriti talase unutar univerzalnezalne svesti koja povezuje sve sa svim drugim. Među­tim, ako ne doživljavate mirnoću u svesti, ako je vaš um kao nemirni okean, u njega biste mogli baciti Em­pire State Building i ne biste ništa primetili.
U Bibliji se kaže: "Budi miran, i spoznaj da Ja jesam Bog." Tako nešto može se postići jedino kroz medita­ciju.

Još jedan način da pristupimo polju čiste potencijalnosti je vežbanje ne-prosuđivanja. Prosuđivanje je stalno procenjivanje stvari i pojava kao pravih ili pogrešnih, dobrih ili loših. Kad stalno procenjujete, klasi­fikujete, označavate i analizirate, stvarate veliku turbu­lenciju u svom unutrašnjem dijalogu. Ta turbulencija ometa tok energije između vas i polja čiste potencijalnosti. Doslovno "gnječite" procep između misli.
Taj procep je vaša povezanost sa poljem čiste potencijalnosti. To je stanje čiste svesnosti, tihi prostor iz­među misli, tiha nepomičnost koja vas povezuje sa vašom pravom moći. Kad pritisnete taj procep, pritisnuli ste svoju povezanost sa poljem čiste potencijalnosti i
beskonačnog stvaralaštva.
U Tečaju o čudima postoji molitva koja glasi:
"Danas neću suditi, ma šta se dogodilo."
Ne-prosuđivanje stvara tišinu u vašem umu. Zato je dobra zamisao
početi dan uz tu izjavu. Tokom dana se podsetite na nju svaki put kad se uhvatite u prosuđivanju. Ako vežbanje ovog postupka celog dana izgleda previše teško, možete sami sebi jednostavno reći: "Sledeća dva sata neću suditi ni o čemu." ili "Sledećeg sata doživeću ne-prosuđivanje."
Zatim možete postepeno produžiti vreme.

Tišinom, meditacijom i ne-prosuđivanjem pristupićete prvom zakonu, Zakonu čiste potencijalnosti. Jed­nom kad počnete s tim, možete dodati i četvrti deo prakse, a to je redovno provođenje vremena u zajed­nici sa prirodom. Provedeno vreme u prirodi omogućiće vam doživljaj skladnog međudelovanja životnih
elemenata i silai  pružiće vam osećaj jedinstva života. Bilo da se radi o potoku, šumi, jezeru ili mor­skoj obali, ta će vam povezanost takođe pomoći da pristupite polju čiste potencijalnosti.
Morate naučiti biti u dodiru sa unutrašnjom suštinom vašeg bića. Prava suština je izvan ega. Ona je neustrašiva; ona je slobodna; imuna je na kritiku; ne boji se nikakvog iza­zova. Nikome nije podređena, nikome nadređena i puna je čarolije, tajanstvenosti i lakoće.

Pristup svojoj pravoj suštini pružiće vam uvid u ogledalo odnosa, jer svaki je odnos odraz vašeg od­nosa sa samim sobom. Na primer, ako se osećate krivim, ako se bojite ili ste nesigurni zbog novca, uspeha ili bilo čega drugog, tada su to odrazi krivnje, straha i nesigurnosti kao osnovnih vidova vaše osob­enosti. Nikakav novac ili uspeh neće rešiti te osnovne probleme postojanja; samo će bliskost s Sopstvom
doneti pravo isceljenje. A kad ste utvrđeni u znanju o svom pravom Sopstvu - kad zaista razumete svoju pravu narav - nikada nećete osećati krivnju, strah ili nesigurnost zbog novca, ili obilja, ili ispunjenja svojih želja, jer ćete shvatiti da je suština materijalnog bogat­stva - životna energija, da je suština - čista potencijalnost.
A čista potencijalnost je vaša urođena narav.

Kako budete sticali sve više pristupa svojoj pravoj naravi, spontano ćete misliti stvaralačke misli, jer je polje čiste potencijalnosti takođe i polje beskonačnog stvaralaštva i ćistog znanja.
 Austrijski filozof i pjesnik, Franz Kafka, jednom je rekao: "Nije potrebno napus­titi vlastitu sobu. Samo sedite za stolom i slušajte. Nije potrebno čak ni slušati, samo čekajte. Nije potrebno
čak ni čekati, samo naučite biti tihi, mirni i sami. Svet će vam se sam ponuditi bez maski. Pred njim neće biti izbora; u ekstazi će se baciti pred vaše noge."
Obilje i velikodušnost svemira izraz je stvaralačkog uma prirode. Što ste više usklađeni s umom prirode, imate više pristupa do
njenog beskonačnog, neograničenog stvaralaštva.
Međutim najpre je potrebno izaći iz turbulencije vlastitog unutrašnjeg dijaloga i povezati se s obilnim, bogatim, beskonačnim, stvaralačkim umom. Tada stvarate mogućnost dinamične aktivnosti noseći u isto vreme mirnoću večnog, neograničenog, stvara­lačkog uma. Ova izuzetna kombinacija neograniče­nog, beskonačnog uma sa dinamičnim, ograničenim individualnim umom predstavlja savršenu ravnotežu istovremenog kretanja i mirnoće koja se može stvoriti kad god poželite. Taj suživot suprotnosti, nepomičnost i dinamizam u isto vreme čini vas ne­zavisnim od situacija, okolnosti, ljudi i pojava.

Kada tiho prihvatate ovaj odabrani suživot suprot­nosti, povezujete se sa svetom energije, kvantnim vrtlogom , ne-materijalnom ne-supstancom koja je izvor materi­jalnog sveta. Taj svet energije je tečan, dinamičan, savitljiv, promenjiv, zauvek u kretanju. A ipak je ne­promenjiv, miran, nepomičan, večan i tih.
Izdvojena, mirnoća je potencijal za stvaranje; izd­vojeno, kretanje je stvaralaštvo ograničeno na određeni vid svoga izraza. Međutim, kombinacija kre­tanja i mirnoće omogućava vam oslobađanje stvaralaštva u svim pravcima, gde god da vas odvede snaga vašeg interesovanja.
Kuda god išli usred svog kretanja i aktivnosti, pone­site i svoj mir sa sobom. Na taj način haotično kretanje oko vas nikad neće zaseniti vaš pristup izobilju stvaralaštva, polju čiste potencijalnosti.

PRIMENA ZAKONA ČISTE POTENCIJALNOSTI
Aktiviraću Zakon čiste potencijalnosti obavezu­jući se na sledeće korake:
1. Stupiću u dodir sa poljem čiste potencijalnosti odvajajući neko vreme tokom dana za tišinu, za čisto Bivanje. Takođe ću barem dva puta dnevno sesti i meditirati otprilike trideset mi­nuta ujutro i trideset minuta uveče.
2. Svakog ću dana odvojiti nešto vremena i provesti ga u prirodi i tiho svedočiti o inteligenciji unutar svakog živog bića. Tiho ću sesti i posmatrati zala­zak Sunca ili slušati zvuk potoka ili mora, ili jednostavno osećati miris cveća. U ekstazi svoje vlastite tišine i u zajednici sa prirodom uživaću život koji kuca starinom, poljem čiste potencijal­nosti i neograničenog stvaralaštva.
3. Vežbaću ne-prosuđivanje. Počeću svoj dan izjavom:
 "Danas neću suditi, ma šta se dogodilo."
I tokom dana ću se podsećati da ne sudim.

DRUGI DUHOVNI ZAKON USPEHA

Drugi duhovni zakon uspeha je Zakon davanja.
Taj bi se zakon takođe mogao zvati i Zakonom davanja i primanja jer svemir deluje putem dinamične razmene. Ništa nije statično. Vaše telo nalazi se u stanju stalne dinamične razmene sa te­lom svemira; vaš um nalazi se u stanju dinamičnog međudelovanja sa umom kosmosa; vaša energija je izraz kosmičke energije.

Tok života nije ništa drugo nego harmonično međudelovanje svih elemenata i sila koji oblikuju polje postojanja. Ovo harmonično međudelovanje elemenata i sila u vašem se životu očituje kao Zakon da­vanja. Budući da se vaše telo, duh i svemir nalaze u
stanju stalne i dinamične razmene, zaustavljanje
toka energije je poput zaustavljanja cirkulacije krvi.
Kad krv prestane teći, počinje se zgrušavati, koagulirati, zaostajati. Zbog toga morate davati i primati da biste u svom životu održali kružni protok bogatstva i obilja ili bilo čega drugog što želite.
 Novac je simbol životne energije koju razmenjujemo i životne energije koju koristimo a koja nastaje kao rezultat usluga koje
pružamo svemiru.

Ako bismo zaustavili kruženje novca, ako je naša namera da ga zadržimo i gomilamo budući da se radi o životnoj energiji, zaustavili bismo takođe i njegov dotok. Da bismo osigurali da ta energija i dalje protiče, potrebno je održati njeno kruženje. Kao
reka i novac mora teći, inače postane ustajao, guši se i ubija svoju vlastitu životnu silu. Kruženje ga održava živim i vitalnim.
Svaki odnos predstavlja davanje i primanje. Da­vanje začinje primanje, primanje začinje davanje. Što je gore, mora sići; što odlazi, mora doći. Zapravo, da­vanje je jednako primanju jer su davanje i primanje različiti vidovi protoka energije u svemiru. Ako zausta­vite tok jednog ili drugog, ometate inteligenciju pri­rode.

Svako sjeme obećava hiljadu šuma. Međutim, seme se ne smije uskladištiti; svoju inteligenciju mora pre­dati plodnom tlu. Kroz davanje, njegova nevidljiva energija protiče u materijalno postojanje.
Što više dajete, više ćete primiti, jer ćete održavati kruženje obilja iz svemira u vlastitom životu.
 Sve što ima neku vrednost davanjem se samo umnožava. Ono što se ne umnoži davanjem nije vredno niti davanja ni primanja. Ako u činu da­vanja osetite da ste nešto izgubili tada dar nije zaista dat i neće se povećati. Ako dajete bez volje, iza takvog
davanja nema energije.
Najvažnija je namera iza vašeg davanja i primanja.
Namera uvek mora biti stvaranje sreće za onog koji daruje i za onog koji prima, jer sreća podržava i održava život pa tako stvara dobitak. Povrat je izravno srazmeran davanju samo ako je davanje  iz srca. Zbog toga čin davanja mora biti rado­stan duh vam mora biti u takvom stanju da se raduje samom činu davanja. Na taj se način energija koja stoji iza davanja povećava mnogo puta.

Vežbanje Zakona davanja zapravo je vrlo jednos­tavno: ako želite radost, obradujle druge; ako želite lju­bav, naučite je davati; ako želite da vas cene i na vas obraćaju pažnju, upravo to dajte drugima; ako želite materijalno obilje, pomozite drugima da postanu bo­gati. Zapravo, najlakši način da dobijete ono što želite
je da drugima pomognete dobiti ono što oni žele. Ovo načelo jednako je uspešno za pojedince, preduzeća, zajednice i nacije. Ako u svom životu želite biti blago­slovljeni dobrom, naučite dobrom tiho blagosloviti svakog drugog čovjeka.
Čak i misao o davanju, misao o blagoslovu, ili jed­nostavna molitva, ima moć uticaja na druge. To je zato što je naše telo, u svom osnovnom stanju, loka­lizovan skup energije i informacije u svemiru koji se sastoji od energije i informacije. Mi smo lokalizovani skupovi svesti u svesnom svemiru. Riječ "svest" znači više od same energije ili informacije, ona označava energiju i informaciju koja je živa kao misao.
 Mi smo skupovi misli u mislećem svemiru. A misli imaju snagu preobražaja.

Život je večni ples svesti koja sebe izražava u di­namičnoj razmeni impulsa inteligencije između mikrokosmosa i makrokosmosa, između ljudskog tela i univerzalnog tela, između ljudskog uma i kosmičkog uma.
Kad naučite davati ono što sami tražite, aktivirate i oblikujete taj ples izuzetnim, energičnim i životnim pokretima koji čine večni ritam života.

Najbolji način aktiviranja Zakona davanja :
da biste započeli proces kruženja je odluka da ćete, kada god nekog sretnete, nešto dati. Nije potrebno da to bude materijalno; to bi mogao biti cvet, kompliment ili molitva. Zapravo, najmoćniji oblici davanja nisu ma­terijalni. Darovi brižljivosti, pažnje, saosećanja, prih­vatanja i ljubavi, najdragoceniji su darovi koje možete
pokloniti, a ne koštaju ništa. Kad susretnete nekog možete mu tiho odaslati svoj blagoslov, poželeti mu sreću, radost i smeh. Ta vrsta tihog davanja vrlo je snažna.

Kad sam bio dete naučili su me a to sam i ja naučio svoju decu  da nikad ne posećujem nikoga a da ne donesem nešto. Mogli biste reći: "Kako da pok­lanjam drugima kad u ovom trenutku ni sam nemam
dovoljno?" Možete doneti cvet. Jedan cvet. Možete doneti poruku ili razglednicu na kojoj piše nešto povezano sa osećanjima koje negujete prema osobi koju posećujete. Možete doneti kompliment. Možete doneti molitvu.
Odlučite da dajete kuda god išli, koga god videli.
Primaćete, toliko dugo dok dajete. Što više dajete, imaćete više poverenja u čudesan učinak ovog zakona. I, što više primate, više će da raste vaša sposobnost davanja.

Naša prava narav je narav obilja i bogatstva; bogati smo po prirodi jer priroda podržava svaku potrebu i želju. Ne nedostaje nam ništa jer je naša osnovna narav, narav čiste potencijalnosti i beskonačnih mo­gućnosti. Zato, morate znati da već sada, po nasleđu, živite u obilju, bez obzira koliko novca imate, jer izvor bogatstva je polje čiste potencijal­nosti svest koja zna kako ispuniti svaku potrebu,
uključujući radost, ljubav, smeh, mir, harmoniju i znanje. Ako pre svega tražite to ne samo za sebe, već i za druge sve drugo će vam doći spontano.

PRIMENA ZAKONA DAVANJA
Aktiviraću Zakon davanja obavezujući se na sle­deće korake:
1. Kuda god išao, koga god susreo, poneću dar.
Dar može biti kompliment, cvet ili molitva.
Danas ću nešto dati svakome sa kim dođem u do­dir i tako ću započeti proces kruženja radosti, bo­gatstva i obilja kroz svoj život i živote drugih ljudi.
2. Danas ću sa zahvalnošću primiti sve darove koje će mi život pružiti. Primiću darove prirode:
sunčev sjaj i ptičji cvrkut, prolećni pljusak ili prvi zimski sneg. Biću otvoren primanju darova od drugih ljudi, bilo da je to u obliku materijalnog dara, novca, komplimenta ili molitve.
3. Obavezaću se da održim kruženje bogatstva kroz svoj život dajući i primajući najdragocjenije da­rove života: darove brižljivosti, saosećanja, prih­vatanja i ljubavi. Svaki put kada nekog sretnem
tiho ću mu poželeti sreću, radost i smeh.

ZAKON "KARME" ILI UZROKA I POSLEDICE
Treći duhovni zakon uspeha je Zakon karme.
"Karma" je delatnost, ali i posledica te delatnosti; to je istovremeno i uzrok i posledica, jer svaka delatnost stvara silu energije koja nam se vraća u sličnom obliku. Nema ničeg neobičnog u Zakonu karme. Svi smo čuli izraz "Kako seješ, tako ćeš i žeti.". Očigledno, ako želimo stvoriti sreću u vlasti­tom životu, moramo naučiti kako sejati seme sreće. Zato karma uključuje delatnost svesnog biranja.
1 vi i ja donosimo bezbrojne odluke. U svakom tre­nutku našeg postojanja nalazimo se u polju svih mo­gućnosti gdje postoji beskonačnost odabira. Neke od tih odluka donosimo svesno, a druge nesvesno.

Međutim, najbolji način razumevanja i najveća upotreba karmičkog zakona nalazi se u osvešćivanju izbora koje činimo svakog trenutka.
Sviđalo vam se to ili ne, sve što se zbiva u ovom tre­nutku rezultat je odluka koje ste doneli u prošlosti.
Na nesreću, mnogi od nas donose te odluke nesvesno i zato o njima i ne mislimo kao o izboru a ipak, radi se upravo o tome.
Kad bih vas uvredio, vi biste najverovatnije oda­brali da se osećate izazvani. Kad bih vas pohvalio, najverovatnije biste odabrali da budete zadovoljni. Međutim, razmislite o tome: ipak se radi o izboru.
Mogao bih vas izazvati i uvrediti, a vi biste mogli odabrati da se ne uvredite. Mogao bih vas pohvaliti, a vi biste mogli odabrati da vam to ne laska.
Drugim rečima, većina nas je postala iako stalno biramo poput skupa uvetovanih refleksa, koji se stalno aktiviraju od ljudi i okolnosti i završavaju u predvidljivim obrascima ponašanja. Ovi uvetovani refleksi nalik su Pavlovljevom uvetovanju.
Naučnik Pavlov je sla­van po svom eksperimentu sa psom: ako zazvonite svaki put kad hranite psa, pas će vrlo brzo početi lučiti pljuvačku samo na zvuk zvona, jer je povezao jedan nadražaj sa drugim.

Većina nas, kao rezultat uvetovanja, na isti pred­vidljivi način reaguje na nadražaje iz okoline. Čini se da neki ljudi i okolnosti automatski podstiču naše reak­cije, dok mi zaboravljamo da se ipak radi o izboru koji je pred nama u svakom trenutku našeg postojanja. Taj izbor jednostavno je nesvestan.
Ako za trenutak zastanete i pogledate kakve odluke donosite kada ih donosite tada ćete tim činom sve­dočenja celi proces prebaciti iz nesvesnog područja u svesno. Ovaj postupak svesnog odabira i svedočenja daće vam veliku snagu.
Kad odabirete bez obzira o čemu se radi, zapi­tajte se pre svega: "Kakve će biti posledice odluke koju donosim?" Vaše će srce odmah znati.
Drugo:
"Hoće li taj izbor doneti sreću meni i ljudima oko mene?" Ako je odgovor da, tada sledite taj izbor. Ako je odgovor ne, ako taj izbor stvara nevolje bilo za vas ili ljude oko vas, nemojte ga odabrati.
Jednostavno, zar ne?
Od bezbrojnog mnoštva izbora koji su vam dostupni svakog trenutka, samo će jedan stvoriti sreću za vas i one oko vas. Kad odaberete njega, kao posle­dica pojaviće se oblik ponašanja koje se naziva spon­tano, ispravno ponašanje. Spontano ispravna ponašanje je pravo ponašanje u pravom trenutku. To je pravi odgovor na svaku situaciju. To je delatnost koja "hrani" vas i svakog ko je pod uticajem te delatnosti.
Mehanizam kojim vam svemir pomaže doneti spontano ispravne odabire vrlo je zanimljiv. Odnosi se na osećanja u vašem telu. Vaše telo doživljava dve vrste osećanja: jedno je udobnost, a drugo neudobnost. U trenutku kad svesno odabirete, obratite pažnju na
telo i pitajte ga: "Ako odaberem ovo, šta će se dogo­diti?" Ako vam telo pošalje poruku udobnosti, izbor je ispravan. Ako telo pošalje poruku neudobnosti, izbor nije prikladan.
Neki ljudi osećaju poruke udobnosti i neudobnosti u području solarnog pleksusa, ali većina ljudi ih oseća u području srca. Svesno obratite pažnju na srce i zapitajte ga šta da činite. Pričekajte reakciju - telesnu reakciju u obliku osećanja. Osećaj bi mogao biti vrlo prefinjen i tanan  ali biće tu, u vašem telu.
Samo srce zna ispravan odgovor. Većina ljudi misli da je srce maglovito i sentimentalno. Međutim, nije. Srce je intuitivno, celovito, sadržajno, odnosno nije usmereno "na pobedu ili poraz. Ono prodire u kosmičko polje čiste potencijalnosti, čistog
znanja i beskonačne organizujuće snage i uzima sve u obzir. Ponekad ne izgleda racionalno, ali srce ima računarsku moć koja je mnogo tačnija i preciznija od bilo čega unutar granica racionalne misli.

Kad god to poželite možete koristiti Zakon karme da biste stvorili novac, obilje i protok svakog dobra u vašem smeru. Međutim, najpre morate postati svesni da se vaša budućnost stvara izborom koji činite u svakom trenutku svog života. Ako to činite redovno,
tada potpuno koristite Zakon karme. Što više osvešćujete svoje izbore, oni će sve više biti spontano ispravni i za vas i za one oko vas.

Šta je s prošlom karmom i kako ona deluje na vas?
U pogledu prošle karme imate tri mogućnosti. Prvo, možete otplatiti svoje karmičke dugove. Većina ljudi bira upravo to, naravno nesvesno. I to takođe, može biti vaš izbor. Ponekad je u plaćanje dugova uključeno mnogo patnje, ali Zakon karme kaže da će se
svaki dug naplatiti. U svemiru postoji savršeno knjigo­vodstvo. Sve što se događa stalna je razmena energije.

Drugo, možete preoblikovati ili preobraziti svoju karmu u ugodniji doživljaj. Radi se o vrlo zanimljivom procesu tokom kojeg, kada plaćate svoje karmičke dugove, pitate sami sebe: "Šta mogu naučiti iz tog doživljaja? Zašto se to događa i kakvu mi to poruku svemir prenosi? Na koji način mogu upotrebiti to iskustvo za dobro drugih ljudi?"
Čineći tako, tražite seme mogućnosti i povezujete to seme sa svojom životnom svrhom o ko­jem govori Sedmi duhovni zakon uspeha. Na taj način možete preoblikovati svoju karmu u nov izraz.
Na primer, ako ste slomili nogu baveći se sportom, mogli biste se zapitati: "Šta mogu naučiti iz tog doživljaja? Kakvu mi poruku prenosi svemir?" Možda je poruka sadržana u zahtevu da usporite i da se sle­deći put prema svome tijelu odnosite s više pažnje. A
ako je vaša svrha da druge podučavate ono što znate, tada biste pitajući se: "Na koji način ovaj doživljaj može koristiti drugim ljudima?", mogli od­lučiti da podelite sa drugima to što ste naučili
napisavši knjigu o sigurnom bavljenju sportom. Ili biste mogli oblikovati posebne sportske cipele ili po­magalo koje će sprečiti vrstu povrede koja se dogo­dila vama.
Na taj način, plaćajući svoje karmičke dugove pret­vorićete nezgodu u dobrobit koja vam može doneti bogatstvo i ispunjenje. To je preoblikovanje karme u pozitivno iskustvo. Niste se stvarno oslobodili karme, ali ste iskoristili karmički događaj i iz njega stvorili novu i pozitivnu karmu.

Treće, karmu možete transcendirati. Transcendirati karmu znači postati nezavisni od nje.
Način da se trnnscendira karma sastoji se u tome da održavate
doživljaj procepa, Sopstva ili duha. To je nalik pranju prljave odeće u vodenoj struji. Svaki put kad je perete, uklonili ste nešto prljavštine. Nastavite prati, iznova i iznova, i odeća je svaki put malo čistija. Seme karme perete ili transcendirate zaranjajući u procjep i izlazeći iz njega. To se, naravno, čini vežbanjem meditacije.

Sve delatnosti su karmički doživljaji. Popiti šoljicu kafe je karmički doživljaj. Ta delatnost stvara sećanje, a sećanje ima potencijal da stvori želju.
Želje, ponovno, stvaraju delatnost. Operacioni soft­ware vaše duše je karma, sećanje i želja. Vaša duša je skup svesti koja poseduje seme karme, sećanja i želje. Postajući svesni tog semena, posta­jete svesni generator stvarnosti. Postajući svjesni svo­jih izbora, počinjete stvarati delatnosti koje su evolucionarne za vas i za one oko vas. A to je sve što trebate činiti.
Toliko dugo, dok je karma evolucionarna i za Sobstvo
i za sve one na koje Sobstvo utiče, plod karme biće sreća i uspeh.

PRIMENA ZAKONA KARME ILI UZROKA I POSLEDICA
Aktiviraću Zakon karme obavezujući se na sle­deće korake:
1. Danas ću, u svakom trenutku, svedočiti svome izboru. Jednostavnim svedočenjem, osvestiću svaki izbor. Znam da je najbolji način pripreme za bilo koji trenutak u budućnosti biti potpuno svestan sadašnjosti.
2. Kad god želim nešto da izaberem, zapitaću se dva pitanja:
"Kakve su posledice moga izbora?" i "Hoće li taj izbor doneti ispunjenje i sreću meni a isto tako i svima koji će biti pod njegovim uticajem?"
3.Tražiću vođstvo od svoga srca i upravljaću se osećanjem
 udobnosti i neudobnosti. Ako u trenutku izbora osećam udobnost, krenuću na­pred bez ograničavanja. Ako u trenutku izbora osećam neudobnost, zastaću i pokušati videti posledice svog izbora unutarnjim okom.
Ovakvo vođstvo osposobiće me da donosim spontano ispravne odluke za sebe i za sve one oko mene.

ČETVRTI ZAKON USPEHA
ZAKON NAJMANJEG NAPREZANJA

Četvrti duhovni zakon uspeha je Zakon najma­njeg naprezanja. Ovaj zakon zasnovan je na či­njenici da inteligencija prirode deluje nenapornom lakoćom i potpunom bezbrižnošću. Radi se o načelu
najmanje akcije, načelu smanjenja otpora. Radi se o načelu sklada i ljubavi. Kada od prirode naučimo ovu lekciju, lako ćemo ostvariti svoje želje.
Ako posmatrate kako priroda radi, uvidećete da se sve odvija uz najmanji napor. Trava ne pokušava rasti, već jednostavno raste. Ribe ne pokušavaju pli­vati, već jednostavno plivaju. Cveće ne pokušava cvetati, ono cveta. Ptice ne pokušavaju leteti, one lete.
Zemlja se ne pokušava okretati oko svoje ose; njena je narav da se okreće vrtoglavom brzinom i da žuri svemirom. Dečja je narav osećati blaženstvo. Narav Sunca je da sija. Narav zvezda je da iskre i sjaje. A narav ljudskog bića je da pretvori svoje snove u materi­jalni oblik, lako i nenaporno.
U Vedskoj nauci, drevnoj filozofiji Indije, ovo je načelo poznato kao načelo ekonomije naprezanja.
Drugim rečima "čini manje, a postigni više." Na kraju stižemo do stanja gde ne činimo ništa, a postižemo sve. To znači imati samo bledu zamisao nakon koje nenaporno dolazi njeno ostvarenje. Ono što se obično naziva "čudom" zapravo je izraz Zakona najmanjeg na­prezanja.
Inteligencija prirode deluje nenaporno, spontano i bez prepreka. Ona je nelinearna; ona je intuitivna, ce­lovita i podržavajuća. A kada ste u skladu s prirodom, kada ste utvrđeni u znanju o svom pravom Sopstvu, možete iskoristiti Zakon najmanjeg naprezanja.
Najmanje se naprežete kad delujete podstaknuli lju­bavlju, jer prirodu održava energija ljubavi. Kada tražite moć i kontrolu nad ljudima tada trošite ener­giju. Kada tražite novac i moć da biste zadovoljili ego, trošite energiju trčeći za prividom sreće umesto da
uživate u sreći ovog trenutka. Kada tražite novac jedino radi ličnog dobitka, od sebe odsecate protok energije i smetate izražavanju inteligencije prirode.
Ali kada su vaše delatnosti podstaknute ljubavlju, ener­gija se ne troši. Kada su vaše delatnosti podstaknute lju­bavlju, vaša se energija umnožava i nakuplja a višak energije koju ste skupili može se usmeriti za stvaranje bilo čega što želite, uključujući i neograničeno bogat­stvo.

O svom telu možete razmišljati kao o spravi za kontrolisanje energije: ono može stvarati, čuvati i trošiti energiju. Ako znate kako stvarati, čuvati i trošiti energiju na koristan način, tada ste u stanju stvoriti bilo kakvo bogatstvo. Usmeravanje pažnje na ego troši najveću količinu energije. Kad vam je ego unutrašnja tačka oslonca, kada tražite moć i kon­trolu nad ljudima, ili tražite njihovo odobravanje, ra­sipnički trošite energiju.
Kad se ta energija oslobodi, ona se može preusme­riti na stvaranje bilo čega što želite. Kad vam je duh unutrašnja tačka oslonca, kada ste otporni na kritiku i neustrašivi pred bilo kakvim izazovom, možete iskoristiti snagu ljubavi i stvaralački upotrebiti ener­giju da biste doživeli obilje i evoluciju.
U knjizi Umetnost sanjarija Don Juan kaže Carlosu Castanedi: "...većina naše energije odlazi na potporu vlastite važnosti... Kad bismo bili sposobni barem malo odustati od te važnosti, dogodile bi nam se dve izvanredne stvari. Prvo, oslobodili bismo svoju ener­giju od pokušaja održavanja privida o vlastitoj veličini; i drugo, sebi bismo osigurali dovoljno energije... da načas spazimo stvarnu veličinu svemira."

Zakon najmanjeg naprezanja sastoji se od tri činioca tri načina na koji možete delotvorno upotrebiti načela "čini manje, a postigni više".
Prvi činioc je prihvatanje. Prihvatanje jednostavno znači da se
obavežete na sledeće: "Danas ću prihvatiti ljude, situa­cije, okolnosti i događaje baš kako budu dolazili."
To znači da ću znati da je ovaj trenutak onakav kakav
treba biti, jer je celi svemir onakav kakav treba biti. Ovaj trenutak, ovaj koji upravo sada doživljavate — vrhunac je svih trenutaka koje ste doživeli u prošlosti. Ovaj trenutak je takav kakav jeste jer je svemir takav kakav jeste.
Kada se borite protiv trenutka, zapravo se borite pro­tiv celog svemira. Umesto toga, možete odlučiti da se danas nećete boriti protiv celog svemira boreći se protiv ovog trenutka. To znači da je vaše prihvatanje ovog trenutka potpuno i celovito. Prihvatate svijet kakav jeste, a ne onakav kakav biste vi željeli da bude u ovom trenutku. Ovo je važno razumeti. Možete želeti da svet u budućnosti bude drugačiji, ali u ovom trenutku morate ga prihvatiti kakav jeste.

Kada se osećate osujećeni ili uznemireni zbog nekog čoveka ili situacije, prisetite se da ne reagujete na osobu ili situaciju već na svoja osećanja prema osobi ili situaciji. To su vaša osećanja, a vaša osećanja nisu tuđa greška. Kad ovo budete u potpunosti spoznali i razum­eli, bićete spremni da preuzmete odgovornost za svoja osećanja i promenite ih. A ako možete stvari prihvatiti kakve jesu, spremni ste preuzeti odgovor­nost za vlastitu situaciju i za sve događaje koje doživljavate kao probleme.
To nas dovodi do drugog činioca Zakona najmanjeg naprezanja: odgovornosti.

Šta znači odgovornost?
Odgovornost znači da ne krivite nikoga i ništa za svoju situaciju, što znači ni samog sebe. Prihvativši tu okol­nost, taj događaj, taj problem, odgovornost predstav­lja sposobnost stvaralačke reakcije na situaciju kakva je sada. Svi problemi u sebi sadrže seme pojave ili događaja, a ta vam spoznaja omogućava da ovaj trenutak preobrazite u bolju situaciju ili pojavu.
Jednom kad to učinite, svaka takozvana uznemiru­juća situacija postaće mogućnost za stvaranje nečeg novog i divnog, a svaki takozvani nasilnik ili tiranin postaće vaš učitelj. Stvarnost je tumačenje. Ukoliko izaberete da protumačite stvarnost na taj način, imaćete oko sebe mnogo učitelja i mnogo situacija za evolu­ciju.
Kad god se suočite sa tiraninom, nasilnikom, učite­ljem, prijateljem ili neprijateljem (svi oni predstavljaju isto) podsetite se: "Ovaj trenutak je takav kakav treba biti."
Na kakve god odnose naišli u životu, u ovom tre­nutku oni su upravo takvi kakvi su vam, u ovom tre­nutku, potrebni.
Postoji skriveno značenje iza svih događaja i upravo to skriveno značenje služi vašoj vlastitoj evolu­ciji.

Treći činilac Zakona najmanjeg naprezanja je odusta­janje od odbrane, što znači da ste odbacili potrebu da uveravate ili navodite druge ljude da prihvate vašu tačku gledišta. Ako posmatrate ljude oko sebe videćete da 99% svog vremena provode u branjenju svog stava i pogleda na svet. Ako biste odbacili potrebu da branite svoj stav u tom biste odbacivanju stekli pristup ogromnoj količini energije koja se pret­hodno rasipala.
Kad ste u odbrambenom stavu, krivite druge i ne prih­vatate predanost trenutku, vaš se život susreće s preprekama. Kad god se susretnete s otporom shvatite da će, ukoliko forsirate situaciju, otpor samo porasti.
Ne želite stajati kruti poput visokog hrasta koji se lomi i ruši u oluji. Umesto toga, želite biti gipki poput trske koja se pred olujom savija i preživljava.
Potpuno odustanite od branjenja svoje tačke gle­dišta. Kada nema ničeg što biste branili, ne dozvoljavate nastanak rasprave. Ako to činite stalno ako se prestanete boriti i opirati potpuno ćete doživeti sa­dašnjost, a to je dar. Neko mi je jednom rekao:
"Prošlost je istorija, budućnost je tajna, a ovaj je tre­nutak dar. Zato se ovaj trenutak naziva sadašnjošću."
Ako zagrlite sadašnjost i postanete jedno sa njom, stopite se sa njom, doživećete vatru, sjaj, iskru ek­staze koja tinja u svakom živom osećajnom biću. Kad počnete primećivati to klicanje veselja u svemu što živi, kad sa tim postanete bliski, u vama će se roditi ra­
dost i odbacićete užasne terete i opterećenja odbrane, odbacivanja i povređenosti. Tek tada ćete postati lakog srca, bezbrižni, radosni i slobodni.
U toj radosnoj, jednostavnoj slobodi znaćete, bez bilo kakve sumnje u svom srcu, da vam je sve što želite dostupno kad god poželite, jer će vaša volja biti u ravni sreće, a ne u ravni napetosti i straha. Nećete se morati potvrđivati, samo ćete samom sebi objaviti
nameru i doživećete ispunjenje, zadovoljstvo, ra­dost, slobodu i autonomiju svakog trenutka svog živo­ta.
Obavežite se da ćete slediti put neopiranja. To je put kojim se inteligencija prirode razvija spontano, bez prepreka ili napora. Kada posedujete ovu izuzetnu kombinaciju prihvatanja, odgovornosti i neopiranja, život će teći nenapornom lakoćom.
Kad ste otvoreni svim gledištima a ne kruto vezani za jedno vaši snovi i želje teku sa željama pri­rode. Tada možete reći svoje namere, bez vezivanja i jednostavno čekati na odgovarajuće godišnje doba u kojem će vaše želje procvetati u stvarnost. Možete biti sigurni da će se, kad dođe pravo vreme, vaše želje ost­variti. To je Zakon najmanjeg naprezanja.

PRIMENA ZAKONA NAJMANJEG NAPREZANJA
Aktiviraću Zakon najmanjeg naprezanja obavezujući se na sledeće korake:
1. Vežbaću prihvatanje. Danas ću prihvatiti ljude, situacije, okolnosti i događaje kako budu dolazili. Znaću da je ovaj trenutak upravo takav kakav treba biti, jer je celi svemir takav kakav treba biti. Neću se boriti protiv celog svemira, boreći se protiv ovog trenutka.
Moje prihvatanje je potpuno i celovito. Prih­vatam stvari kakve su u ovom trenutku, ne onakve kakve bih želeo da budu.
2. Prihvativši stvari kakve jesu preuzeću odgo­vornost za svoju situaciju i za sve one događaje na koje gledam kao na probleme. Znam da preuzimanje odgovornosti znači ne okriviti nikoga i ništa za svoju situaciju (a to znači ni sebe samog). Takođe znam da svaki problem predstavlja maskiranu situaciju i ta budnost za situacije omogućava mi da preobrazim ovaj trenu­tak u veću dobrobit.
3. Danas će moja svest biti utvrđena u neopiranju.
Napustiću potrebu da branim svoju tačku gle­dišta. Neću osećati potrebu da uveravam ili na­vodim druge da prihvate moju tačku gledišta. Biću otvoren svim pogledima na svet i neću se kruto vezati ni za jedno.
PETI ZAKON NAMERE I ŽELJE
Peti duhovni zakon uspeha je Zakon namere i želje. Ovaj zakon zasnovan je na činjenici da energija i informacije postoje svuda u prirodi. Na ravni kvantnog polja ne postoji ništa osim
energije i informacije. Kvantno polje je samo još je­dan naziv za polje čiste svesti ili čiste potencijal­nosti. I to kvantno polje je pod uticajem namere i želje. Proučimo detaljno taj proces.

Cvet, duga, drvo, vlat trave, ljudsko telo, kada se rastave do osnovnih sastojaka, nisu ništa drugo do energija i informacija. Ceo je svemir, u svojoj osnov­noj naravi, kretanje energije i informacije. Jedina razlika između vas i drveta je energetski i informa­cijski sadržaj vaših tela.
Na materijalnoj osnovi i vi i drvo napravljeni ste od is­tih elemenata koji se mogu reciklirati: većinom ugljenik, vodonik, kiseonik i u malim količinama, drugi ele­menti. U nekoj trgovini biste mogli kupiti sve to za vrlo malo novca. Razlika između vas i
drveta nije u ugljeniku, ili vodoniku ili kiseoniku. I vi
i drvo stalno međusobno razmenjujete svoj ugljenik i kiseonik. Stvarna razlika je u energiji i informaciji.

U prirodnoj šemi, vi i ja smo privilegovana vrsta.
Imamo nervni sistem koji je sposoban postati svestan sadržaja energije i informacije u lokalnom polju koje stvara naša fizička tela. Subjektivno, to polje doživljavamo kao svoje vlastite misli, osećanja, želje, sećanja, nagone, porive i uverenja. To isto polje ob­jektivno doživljavamo kao fizičko telo a kroz fizičko telo, to isto polje doživljavamo kao spoljašnji svet. Ali sve je to isti materijal. Zbog toga su drevni mudraci objavili: "Ja sam to, ti si to, sve to je to i to je sve što jeste."

Vaše telo nije odvojeno od tela svemira, jer na kvantno-mehaničkoj ravni nema dobro određenih granica. Vi ste poput vijuge, talasa, treptaja, svitka, vira, lokalizovane smetnje u većem kvantnom polju. Veće kvantno polje svemir vaše je prošireno telo.
Ne samo da je ljudski nervni sistem sposoban pos­tati svestan informacije i energije svog vlastitog kvantnog polja, već ste vi, budući da je ljudska svest beskonačno prilagodljiva zbog svog čudesnog nervnog sistema, sposobni svesno promeniti infor­macijski sadržaj koji stvara vaše fizičko telo. Možete svesno promeniti sadržaj energije i informacije svog vlastitog kvantno-mehaničkog tela i tako uticati na energetski i informacijski sadržaj svog proširenog tela okoline, sveta i ispoljiti bilo šta unutar njega.
Ova svesna promena moguća je zbog dve karakteristike koje ima svest: pažnja i namera. Pažnja energizira, a namera preobražava. Na što god obratite pažnjut, to će snažnije rasti. Ono na šta ne obraćate
pažnju uvenuće, raspasti se i nestati. Sa druge strane, namera potiče preobražaj energije i informa­cije. Namera organizuje svoje vlastito ostvarenje.

Kvalitet namere na objektu pažnje organizovaće beskonačan broj događaja u prostoru i vremenu da bi se ostvarila, pod uvetom da se slede ostali duhovni zakoni. To je stoga što namera na plodnom
tlu pažnje ima beskonačnu organizujuću snagu.
Beskonačna organizujuća snaga znači moć da se organizuje beskonačni broj prostorno-vremenskih događaja, sve u isto vreme. Izraze te beskonačne organizujuće snage vidimo u svakoj vlati trave, u svakom jabukovom cvetu, u svakoj ćeliji našeg tela.
Vidimo ih u svemu što živi.

U shemi prirode sve je povezano i usklađeno sa svim drugim. Kada se pojave visibabe i ljubičice, znamo da dolazi proleće. Ptice se sele u određeno vreme tokom godine. Priroda je simfonija. A tom simfoni­jom tiho se upravlja sa konačne ravni stvaranja.
Ljudsko telo je još jedan od dobrih primera ove simfonije. Jedna ćelija ljudskog tela u svakoj sekundi obavlja oko šest milijardi radnji, a takođe mora znati šta u isto vrijeme radi svaka druga ćelija.
Ljudsko telo može svirati muziku, ubijati mikrobe, stvarati decu, recitovati poeziju i posmatrati kretanje zvezda sve u isto vreme, jer je polje beskonačne povezanosti deo njegovog informacijskog polja.

Za nervni sastav ljudske vrste značajno je to što je sposoban upravljati tom beskonačnom organizirajućom snagom putem svesne namere. Kod ljudske vrste namera nije fiksirana ili zatvorena u krutu mre­žu energije i informacije. Ona poseduje beskonačnu
gipkost. Drugim riječima, sve dok ne kršite druge zakone prirode, svojom namerom možete doslovno upravljati zakonima prirode da biste ostvarili svoje snove i želje.
Možete postići da kosmičk digitron svom svojom beskonačnom organizirajućom snagom radi za vas.
Možete otići do te prvobitne ravni stvaranja i tamo predstaviti svoju nameru i tom jednostavnom namjerom ak­tivirati polje beskonačne povezanosti.
Namera postavlja temelje za nenaporan, spontan i gladak protok čiste potencijalnosti koja traži svoj izraz od neispoljenog do ispoljenog. Jedino ograničenje je upotreba namere za dobro čovečanstva. Međutim i to je spontano kada ste povezani sa Sedam duhovnih zakona uspeha.
Namera je stvarna moć koja se nalazi iza želje.
Namera je vrlo snažna jer ona predstavlja želju koja nije vezana za rezultat. Želja je slaba, jer se kod većine ljudi sastoji od pažnje koja je vezana. Namera je želja koja tačno pristaje uz sve druge zakone, ali naročito uz Zakon nevezanosti, šesti duhovni zakon uspeha.
Namera, uz nevezanost, vodi do svesnosti usmerene na život, svesnosti sadašnjeg trenutka.

Delatnost daje najbolje rezultate kada se obavlja u sves­nosti sadašnjeg trenutka. Vaša namera je za budućnost, ali vaša pažnja je u sadašnjosti. Tako dugo dok vam je pažnja u sadašnjosti, vaša nam­era za budućnost će se ispoljiti, jer se budućnost stvara u sadašnjosti. Morate prihvatiti sadašnjost kakva jest. Prihvatite sadašnjost i nameravajte budućnost. Budućnost je ono što uvek stvarate kroz nevezanu nameru, ali nikad se ne smete boriti protiv
sadašnjosti.

Prošlost, sadašnjost i budućnost činjenice su svesti. Prošlost je sećanje; budućnost je očekivanje; sa­dašnjost je svesnost. Vreme je kretanje misli. I prošlost i budućnost nalaze se u mašti; jedino je sa­dašnjost, koja je svesnost, stvarna i večna. Ona jeste.
Ona je potencijalnost za prostor i vreme, materiju i energiju. Ona je večno polje mogućnosti koje sebe doživljava u vidu apstraktnih sila kao što su svetlo, vrućina, elektricitet, magnetizam ili gravitacija. Te sile nisu ni prošlost ni budućnost. One jednostavno jesu.

Naše tumačenje tih apstraktnih sila stvara doživljaj
konkretnih pojava i oblika. Zapamćena tumačenja ap­straktnih sila stvaraju doživljaj prošlosti, a očekivana tumačenja istih apstraktnih sila stvaraju budućnost.
Radi se o činjenicama pažnje u svijesti. Kad se te činjenice oslobode tereta prošlosti, delatnost u sa­dašnjosti postaje plodno tlo za stvaranje budućnosti.

Namera, zasnovana na nevezanoj slobodi sadaš­njosti, služi kao katalizator za pravu mešavinu materije, energije i prostorno vremenskih događaja, koja ostvaruje sve što ste poželeli.
Jednosmerena namera je činjenična pažnja koja je nesalomljiva u svojoj svrsi. Jednosmerna namera znači usmeravanje svoje pažnje na nam­eravani rezultat uz nesalomivu svrhu koja apsolutno
ne dozvoljava preprekama da savladaju i razrede usmeren kvalitet pažnje. Iz vaše svesti tada se potpuno i celovito uklanjaju sve prepreke. Dok ste in­tezivnom strašću posvećeni ostvarenju svojih ciljeva, sposobni ste održati staloženost koju je nemoguće
uzdrmati. To je snaga nevezane svesnosti i jednosmerne namere.
Naučite upregnuti moć namere i moći ćete stvoriti šta god poželite. Uvek možete, uz određenu cenu, postići rezultate kroz naprezanje i pokušavanje.
Cena je stres, srčani napad i slab imunološki sastav.

Mnogo je bolje praktikovati sledeće korake Zakona namere i želje. Kada sledite ovih pet koraka ostvarenja svojih želja, namera sama stvara svoju vlastitu moć:
1. Usmerite se u tihi prostor između misli, otići u tišinu u ravan Suštine koja je vaše osnovno stanje.
2. Utvrđeni u tom stanju Suštine, pokrenite svoje nam­ere i želje. Kad ste u ravni Suštine, nema misli, nema namera, ali kad izađete iz ravni u spojnoj tački između ravni i misli tamo uvedite svoju nameru. Ako imate niz ciljeva, možete ih napisati i usmerite svoju pažnju na njih prie nego uđete u ravan Suštine. Ako, na primer, želite uspešnu karijeru uđite u ravan sa tom namerom, a nam­era će već biti tamo kao blagi trag u vašoj svesti.
Pokretanje namera i želja u ravni je njihova sadnja u plodno tlo čiste potencijalnosti uz očeki­vanje da će procvetati kad dođe pravo vrijeme.
3. Ostanite u svesnosti svojeg pravog Sopstva svojeg dima, svoje povezanosti sa poljem čiste potencijal­nosti. To takođe znači ne gledati na sebe očima sveta, ili pasti pod uticaj mišljenja i kritika dru­gih ljudi. Dobar način da održite stanje Sopstva je zadržati svoje želje za sebe; ne delite ih ni sa kim osim ako su njihove želje jednake vašima i ako su oni blisko povezani s vama.
4. Odbacite vezanost za rezultat. To znači odustati od krutog vezivanja za specifičan rezultat i živeti mudrost neodređenosti. To znači uživati u svakom trenutku u putovanju svog života, čak i ako ne znate rezultat.
5. Neka se svemir pobrine za detalje. Kad su vaše namere i želje projektovane uravan, poseduju beskonačnu organizirajuću snagu. Verujte toj beskonačnoj organizirajućoj snazi namere koja će
za vas upravljati detaljima.
Zapamtite da je vaša prava narav čisti duh. Svijest o svom duhu nosite sa sobom kuda god išli, nežno poželite svoje želje, a svemir će za vas upravljati deta­ljima

PRIMENA ZAKONA NAMERE I ŽELJE
Aktiviraću Zakon namere i želje obavezujući se na sledeće korake:
1. Sastaviću listu svojih želja. Nosiću je sa sobom kuda god išao. Pogledaću je pre nego zaronim u tišinu i meditaciju. Pogledaću je uveče pre spavanja. Pogledaću je kad se ujutro probu­dim.
2. Predaću listu svojih želja materici stvaranja, uz poverenje da, kada situacija izgleda kao da ne ide meni na ruku, za to postoji razlog i da je kosmički plan za mene predvideo čak i više nego što
sam zamišljao.
3. Podsetiću se na vežbanje svesnosti sadašnjeg trenutka u svim svojim delatnostima. Neću dozvoliti da prepreke smanjuju i rasipaju kvalitet moje pažnje u sadašnjem trenutku. Prihvatiću sadašnjost kakva jeste i ispoljiti budućnost kroz svoje najdublje i najdraže namere i želje.
ŠESTI DUHOVNI ZAKON NEVEZIVANjA
Šesti duhovni zakon uspeha je Zakon nevezivanja. Zakon nevezivanju kaže da, ako želite bilo šta iz fizičkog svemira, morate odustati od svoje vezanosti za to. To ne znači da je potrebno odustati od namere ostvarenja svoje želje. Odustajete od vezivanja za rezultat.
Ovo je vrlo moćan postupak. U trenutku kada odba­cite vezanost za rezultat, u isto vreme koristeći jednosmernu nameru i nevezivanje, steći ćete ono što želite. Sve što želite možete imati kroz nevezivanje, jer nevezivanje je zasnovano na nepobitnom uverenju u snagu svog istinskog Sopstva.
S druge strane, vezivanje je zasnovano na strahu i nesigurnosti a potreba za sigurnošću zasnovana je na neznanju o istinskom Sopstvu.

Sopstvo je izvor bogat­stva i obilja, odnosno bilo čega u fizičkom svemiru; to je svest koja zna kako zadovoljiti sve svoje potrebe.
Sve drugo su simboli: automobili, kuće, bankovne knjižice, odeća. Simboli su prolazni; do­laze i odlaze. Trčati za simbolima nalik je posed­ovanju mape umesto teritorije. To stvara napetost; završava osećajem praznine iznutra, jer se pravo Sopstvo zamenilo za simbol Sopstva.
Vezivanje nastaje iz svesti siromaštva, jer vežemo se uvek za simbole. Radost i smeh mogu nastati jedino na osnovi nevezivanja. Tada simboli bogatstva nastaju spontano i nenaporno. Bez nevezivanja postajemo zat­vorenici bespomoćnosti, beznađa, svetovnih potreba, trivijalnih briga, tihog očaja i ozbiljnosti  karakteris­tičnih činjenica svakodnevnog mediokritetskog življenja i svesti siromaštva.

Prava svest bogatstva predstavlja sposobnost sticanja svega što želite, kad god to želite i uz najmanji napor. Biti utvrđen u tom iskustvu znači biti utvrđen u mudrosti neodređenosti. U neodređenosti ćete naći slobodu stvaranja svega što želite.
Ljudi stalno traže sigurnost, a uvidećete da je traženje sigurnosti vrlo providan postupak. Sama vezanost za novac znak je nesigurnosti. Mogli biste reći: "Kada bih imao X miliona evra, osjećao bih se sigurno. Bio bih finansijski nezavisan i povukao bih se u penziju. Tada bih mogao da radim ono što zaista želim da radim." Međutim, to se nikada ne događa nikada.

Oni koji traže sigurnost trče za njom, a nikad je ne nalaze. Sigurnost ostaje varljiva i providna jer ona ni­kad ne nastaje samo iz novca. Vezivanje za novac uvek će stvoriti nesigurnost bez obzira koliko ga imate u banci. Neki ljudi koji poseduju velike količine novca zapravo su najnesigurniji.
Potraga za sigurnošću je privid. Drevne tradicije rešenje cele te dileme nalaze u mudrosti neodređe­nosti. To znači da je potraga za sigurnošću i odredenošću zapravo vezivanje za poznato. A šta je poznato?

Poznato je naša prošlost. Poznato nije ništa drugo već tamnica prošlog uvetovanja. U tome nema evolucije, apsolutno nikakve evolucije. A kad nema evolucije, nastaju zastoji, entropija, nered i propadanje.
S druge strane, neodređenost je plodno tlo čistog stvaralaštva i slobode. Neodređenost znači da svakog trenutka svojeg postojanja koračamo u nepoznato.
Nepoznato je polje svih mogućnosti, uvek sveže, uvek novo, uvek otvoreno stvaranju novih ispoljavanja. Bez neodređenosti i nepoznatog, život bi bio us­tajalo ponavljanje iznošenog sećanja. Postali biste žrtva prošlosti, a vaš današnji napasnik bilo bi vaše
Sopstvo koje ste juče trebali ostaviti za sobom.

Odbacite vezivanje za znano, zakoračite u neznano i zakoračićete u polje svih mogućnosti. Vaša sprem­nost da zakoračite u neznano u sebe će uključivati i mudrost neodređenosti. To znači da ćete svakog tre­nutka svog života osećati uzbuđenje, pustolovinu, tajanstvenost. Doživljavaćete životnu zabavu čaroliju, proslavu, uzbuđenje i trijumf svog vlastitog duha.
Svakog dana možete uzbuđeno očekivati šta će se dogoditi u polju svih mogućnosti. Kada doživljavate neodređenost na pravom ste putu nemojte odustati.

Nije potrebno imati potpunu i krutu zamisao o tome šta ćete raditi sledeće sedmice ili sledeće godine, jer ako imate vrlo jasnu zamisao o tome što će se dogoditi i vezani ste za to, time ste isključili celi opseg drugih mogućnosti.
Jedna od karakteristika polja svih mogućnosti je beskonačna povezanost. Polje može upravljati beskonačnim brojem prostorno vremenskih događaja da bi ostvarilo nameravan rezultat. Međutim, kada se vezujete, vaša namera je zatvorena u krut umni obrazac i gubite protočnost, stvaralaštvo i spontanost koja je deo polja. Kada ste vezani, zamrzli ste svoju želju i umesto beskonačne gipkosti i protoka dobili ste krutu mrežu koja ometa proces stvaranja.

U pogledu cilja, Zakon nevezivanja nije u suprotnosti sa Zakonom namere i želje. Još uvijek postoji namera kre­tanja u određenom smeru, još uvijek postoji cilj.
Međutim, između tačke A i tačke B nalaze se bezbroj­ne mogućnosti. Uz ugrađenu neodređenost, možete promeniti smer u bilo kom trenutku ako pronađete bolji ideal ili ako vas privuče nešto drugo. Tako ćete takođe manje forsirati rešavanje problema što će vas otvoriti drugim mogućnostima.

Zakon nevezivanja ubrzava celi proces evolucije.
Kada razumete ovaj zakon ne osećate potrebu da silom tražite neka rešenja. Kad ih tražite silom, samo stvarate nove probleme. Međutim, kad obratite pažnju na neodređenost i svedočite neodređenost dok očekujete da se rešenje pojavi iz haosa i zbunjenosti, nastaje nešto zaista vrlo privlačno i uzbudljivo.
Ovo stanje budnosti vaša spremnost u sadaš­njosti, u polju neodređenosti prihvata vaš cilj i nam­eru i omogućava vam da uočite priliku.

Šta je prilika? Nju sadrži svaki problem na koji u životu naiđete. Baš svaki problem koji u životu imate seme je prilike za stvaranje većih dobrobiti. Jednom kada to zapazite otvarate se celom opsegu mogućnosti i tako u životu održavate tajnu, čudo, uzbuđenje i pus­
tolovinu.
Na svaki problem koji imate gledajte kao na priliku za stvaranje većih dobrobiti. Budite budni za prilike utvrđujući se u mudrosti neodređenosti. Kada vaša spremnost susretne priliku, rešenje će se poja­viti spontano.
Iz toga nastaje ono što se često naziva "srećom".

Imati sreće znači samo da je došlo do susreta sprem­nosti i prlike. Kada je to dvoje zajedno uz budno sve­dočenje haosa, pojavljuju se rešenja koja će podstaknuti vašu evoluciju, ali i svih onih sa kojima dolazite u kon­takt. To je savršen trenutak za uspeh, a zasnovan je na Zakonu nevezivanja.

PRIMENA ZAKONA NEVEZIVANJA
Aktiviraću Zakon nevezivanja obavezujući se na sledeće korake:
1. Danas ću se obavezati na nevezivanje. Dozvoliću sebi i svima oko mene slobodu da budemo kakvi jesmo. Neću kruto nametati rješenja problema i na taj način stvarati nove probleme. U svemu ću sudelovati bez vezivanja.
2. Danas ću u svaki doživljaj ugraditi neodređe­nost. Zbog moje spremnosti na prihvatanje neo­dređenosti, iz problema, zbunjenosti, nereda i haosa spontano će se pojaviti rešenja. Što više bude neodređenosti, to ću se više osećati sigur­nim na svom putu prema slobodi. Kroz mu­drost neodređenosti pronaći ću svoju sigurnost.
3. Zakoračiću u polje svih mogućnosti i očekivati uzbuđenje koje nastaje kad sam otvoren beskonačnim izborima. Kada zakoračim u polje svih mogućnosti, doživeću zabavu, pustolo­vinu, čaroliju i tajanstvenost života.

SEDMI ZAKON ŽIVOTNE SVRHE
Sedmi duhovni zakon uspeha je Zakon životne svrhe.
Zakon živone svrhe kaže da smo se ispoljili u telesnom obliku da bismo ispunili svrhu.
Polje čiste potencijalnosti je u svojoj suštini Božansko, a Božansko uzima ljudski oblik da bi ispunilo svrhu.
U skladu sa tim zakonom, vi posedujete jedinstven talenat i jedinstven način kojim ga izražavate. Postoji nešto što znate bolje od bilo koga na ovom svetu a za svaki jedinstven talenat i jedinstven izraz tog talenta postoje takođe i jedinstvene potrebe. Kad se te potrebe usklade sa stvaralačkim izrazom vašeg talenta
nastaje živost stvaralačkog obilja. Izražavanje svojih talenata da bi se zadovoljile potrebe drugih ljudi stvara neograničeno bogatstvo i obilje.

Ako biste decu od samog početka odgajali na tim mislima, videli biste učinak koje one imaju na nji­hove živote. Zapravo sam tako činio sa svojom de­com. Uvijek sam im iznova govorio da postoji razlog zbog kojeg su ovde, a oni ga sami moraju pronaći. To
su čuli kad su bili stari četiri godine. Naučio sam ih meditirati otprilike u istom uzrastu i rekao sam im: "Ni­kad, nikad ne bih želeo da se brinete kako ćete živeti:
Ako, kad odrastete, nebudete sposobni zarađivati sami, ja ću to učiniti za vas, pa o tome ne brinite. Ne želim da se usmerite da budete dobri u školi. Ne želim da se usmerite na dobijanje najboljih ocena ili na od­lazak u najbolje škole. Ono na šta zaista želim da se usmerite je pitanje kako najbolje možete služiti čovečanstvu i otkrivanje svojih jedinstvenih tale­nata. To je zato jer imate jedinstvene talente koje niko drugi nema i imate poseban način njihovog izražavanja koje također nitko drugi nema."
 Završilo se tako da oni pohađaju najbolje škole, dobijaju najbolje ocene i već su sada, na koledžu, finansijski samostalni, jer su usmereni na ono zbog čega su tu i što mogu dati. To je Zakon suštine života.

U Zakonu suštine deluju tri činioca.
Prvi činioc kaže da je svako od nas ovde da otkrije svoje istinsko
Sopstvo, da otkrije da je istinsko Sopstvo duhovno, da smo
u biti duhovna bića koja imaju fizički oblik. Mi nismo ljudska bića koja povremeno imaju duhovna iskustva potpuno je suprotno: mi smo duhovna bića koja povremeno imaju ljudska iskustva.
Svako od nas je ovde da bi otkrio svoje više Sopstvo ili duhovno Sopstvo. To je prvo ispunjenje Zakonu suštine. Za sebe same moramo otkriti da je u svakom od nas Bog ili Boginja u zametku i da se žele roditi tako da bismo mi mogli izraziti svoju božansku prirodu.

Drugi činioc Zakona suštine je izražavanje svojih jedinstvenih talenata. Zakon suštine kaže da svako ljudsko biće ima jedinstven talenat. I vi posedujete talenat koji je jedinstven u svojim izrazima, tako da nema ni jedne žive osobe na ovoj planeti koja pos­eduje isti talenat ili isti način njegovog izražavanja. To znači da postoji nešto što možete raditi i neki način na koji to možete raditi, bolje od bilo koga drugog na celoj planeti. Kad to radite, gubite osećaj za vrijeme.
Kad izražavate taj jedan talent koji posedujete ili kao što je to često slučaj, više jedinstvenih talenata to vas vodi do bezvremene svesnosti.

Treći činioc Zakona suštine je služba čovečanstvu, služiti svojim bližnjim i pitati se: "Kako bih mogao pomoći? Kako bih mogao pomoći svima onima sa ko­jima dolazim u dodir?"
Kada svoju sposobnost izražavanja jedinstvenih talenata spojite sa službom čovečanstvu, tada u potpunosti koristite Zakon suštine.
A uz iskustvo vlastite duhovnosti, polja čiste potenci­jalnosti, jednostavno nema mogućnosti da nemate pristup neograničenom obilju, jer to je stvarni način za postizanje obilja.

Ne radi se o privremenom obilju; ono je stalno zbog vašeg jedinstvenog talenta, vašeg načina njegovog izražavanja i vaše službe i predanosti drugim ljudima koju ste otkrili pitajući se: "Kako bih mogao pomoći? umjesto "Šta ja imam od toga?"
Pitanje: "Šta ja imam od toga?" je unutrašnji dijalog ega. Pitanje: "Kako bih mogao pomoći?" je unutrašnji dijalog duha. Duh je ono područje vaše svesnosti gde doživljavate svoju univerzalnost. U pomaku svog unutrašnjeg dijaloga sa "Šta ja imam od toga?" na
"Kako bih mogao pomoći?" automatski nadvisujete ego i ulazite u područje duha. Iako je meditacija najkorisniji način ulaska u područje duha, jednostavan pomak unutrašnjeg dijaloga na "Kako bih mogao pomoći?" takođe će otvoriti put ka duhu, onom području vaše svesnosti gde doživljavate svoju univerzalnost.

Ako želite maksimalno iskoristiti Zakon suštine, potrebno je preuzeti nekoliko obaveza.
Prva obaveza je: duhovnom praksom tražiću svoje više sopstvo koje nadilazi moj ego.
Druga obveza je: otkriću svoje jedinstvene talente i nalazeći ih uživaću, jer proces uživanja počinje ulaskom u bezvremenu svest. Tada sam u stanju blaženstva.
Treća obaveza je: zapitaću se na koji način najbolje mogu služiti čovečanstvu. Odgovoriću na to pitanje i odgovor sprovesti u praksi. Iskoristiću svoje jedinstvene talente da bih služio potrebama mojih
bližnjih uskladiću te potrebe sa svojom željom da pomognem i služim.

Sedite i sastavite listu odgovora na ova pitanja.
Zapitajte se šta biste radili da imate sav novac i svo vreme ovog sveta? Ako biste još uvijek radili ono što sada radite, tada ste u svojoj suštini, jer osećate strast prema onome što radite izražavate svoj jedinstveni talenat.
Odgovorite na ovo pitanje i odgovor sprovedite u praksi.
Otkrite svoju božansku prirodu, pronađite svoj jedinstveni talenat, njime služite čovečanstvu i na taj način možete stvoriti bogatstvo kakvo želite. Kad se vaši stvaralački izrazi usklade sa potrebama drugih ljudi, tada će bogatstvo spontano teći iz neispoljenog u
ispoljeno, iz područja duha u svet oblika. Svoj ćete život tada doživeti kao čudesan izraz božanskog ne samo povremeno, već sve vreme. I spoznaćete pravu radost i pravo značenje uspeha, ekstazu i ra­dost vašeg vlastitog duha.

PRIMENA ZAKONA SUŠTINE ILI ŽIVOTNE SVRHE
Aktiviraću Zakon životne svrhe obavezujući se na sle­deće korake:
1. Danas ću s ljubavlju negovati Boga ili Boginju što se u zametku nalaze duboko u mojoj duši. Obra­tiću pažnju na duh unutar mene koji pokreće i moje telo i moj um. Probudiću se u dubokoj tišini srca. Usred svih doživljaja ograničenih vremenom, u sebi ću nositi svest o bezvremenoj, večnoj Suštini.
2. Sastaviću listu svojih jedinstvenih talenata. Za­tim ću nabrojati sve šta volim raditi kad izražavam svoje jedinstvene talente. Kada
izražavam svoje jedinstvene talente i koristim ih u službi čovečanstva, gubim osećaj za vreme i stvaram obilje u svom životu, ali i u životima drugih ljudi.
3. Svakodnevno ću se zapitkivati: "Kako bih mogao
služiti?" i "Kako bih mogao pomoći?" Odgovori na ova pitanja omogućiće mi da s ljubavlju služim svojim bližnjim.

146 коментара:

  1. Bila sam povrijeđena i slomljena srca kada se prije sedam mjeseci u mom braku dogodio jako veliki problem između mene i mog muža. toliko strašno da je odnio slučaj na sud radi razvoda. rekao je da više nikad ne želi ostati sa mnom i da me više ne voli. Pa se spakirao iz kuće i natjerao mene i moju djecu na teške bolove. Pokušala sam ga na sve moguće načine vratiti, nakon mnogo preklinjanja, ali bezuspješno. a on je potvrdio da je donio odluku i da me više nikad ne želi vidjeti. Tako sam jedne večeri, vraćajući se s posla, srela svoju staru prijateljicu koja je tražila mog muža. Pa sam mu sve objasnila, pa mi je rekao da je jedini način da vratim muža da posjetim bacača uroka, jer je i on to stvarno učinio. Tako da nikad nisam vjerovao u magiju, ali nisam imao izbora nego poslušati njegov savjet. Zatim mi je dao e-mail adresu bacača uroka kojeg je posjetio. dralaba3000@gmail.com. Sljedećeg jutra poslala sam e-mail na adresu koju mi ​​je dao, a čarolija me uvjerila da ću muža vratiti sljedeća dva dana. Kakva nevjerojatna izjava!! Nikad nisam vjerovao, pa je razgovarao sa mnom i rekao mi sve što moram učiniti. Onda ih radim bez povišice, pa me sljedeća dva dana, začudo, zvao suprug koji me nije zvao zadnjih 7 mjeseci da mi javi da se vraća. Tako nevjerojatna !! Tako se isti dan vratio, s puno ljubavi i radosti, i ispričao se za svoju pogrešku i bol koji je nanio meni i mojoj djeci. Tada je od tog dana naša veza bila jača nego prije, uz pomoć sjajnog bacača uroka. Dakle, savjetovati ću vas ako imate bilo kakvih problema, obratite se dr alabi na email: dralaba3000@gmail.com ili ga kontaktirajte na whatsapp i viber na ovaj broj: +1(425) 477-2744.......

    ОдговориИзбриши
  2. Moje ime je Shira elijah, želim podijeliti radosnu vijest o svom životu sa svima i onima kojima je potrebna pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me napustio, a ja sam nastavila rađati drugu ženu samo zato što me njegova obitelj nije voljela, a jer mu nisam mogla roditi dijete, sedam godina sam plakala jer se muž razveo od mene. Tražio sam čaroliju da mi je oblak pomogao na netu. Sreo sam toliko mađioničara, svi su skupili novac a da mi nisu pomogli, ali 3. kolovoza 2021. vidio sam online donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Alaba. Odlučila sam ga kontaktirati kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, ispričala sam mu sav svoj problem i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr alaba me uputio i pokazao što da radim tako da ja slijedim sve upute i radim ono što je tražio nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me muž i zamolio da mu se vratim nakon šest godina razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. Alabu danas i riješite svoj problem ovdje je email: dralaba3000@gmail.com ili whatsapp/viber s njegovim brojem telefona: +1(425) 477-2744, obećavam vam da će vaš problem biti riješen

    ОдговориИзбриши
  3. Toplo preporučujem ovu uslugu onima koji imaju poteškoća u pokušaju da obnove svoju vezu/brak. On je prava stvar. možete dobiti DR WALE WHATSAPP: +2347054019402
    Iz poštovanja prema vama i vašim čarolijama moram ovo svjedočanstvo objaviti svima. Bio sam kod drugih čarača bez rezultata. Samo sam poželio da sam ti došao ranije, dobio sam najbolje od tebe. Mog bivšeg muža nije bilo godinama, išla sam posvuda i druge čarače po pomoć, ali nije bilo rezultata sve dok me prijatelj nije upoznao s DR. WALEOM. Nakon što je Ljubavna čarolija završena, konačno me nazvao. Njegove su čarolije činile čuda i moj se muž vratio pun ljubavi. Bilo je to poput čuda! Iznenada se vratio sa cvijećem govoreći da mu trebam oprostiti, bila sam stvarno zaprepaštena i šokirana kada je moj muž kleknuo moleći za oprost i da ga primim natrag.. Stvarno sam bez riječi i radosna, ti si Bog poslao meni i cijeloj mojoj obitelji. I sada sam opet radosna žena. Puno vam hvala DR WALE. Svima koji traže pravog bacača čarolija obratite se DR WALE-u NA WhatsApp/Viber : +2347054019402 ILI Email : drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  4. USLUGE PRUŽA DR. WALE
    (1) Ako želite svog bivšeg nazad.
    (2) Za liječenje HIV/AIDS-a ili srodnih bolesti
    (3) Želite napredovati u svom uredu.
    (4) Želite da žene/muškarci trče za vama.
    (5) Ako želite dijete.
    (6) Jeste li izvođač i želite dobiti ugovor
    (7) Želite vezati svog muža/ženu za biti
    tvoja zauvijek.
    (8) Ako vam je potrebna duhovna pomoć.
    (9) Jeste li bili prevareni i želite vratiti izgubljeni novac.
    (10) Zaustavite razvod
    (11) Prizivanje novčanog rituala
    (12) Kako biste provjerili je li vaš online ljubavnik pravi
    (13) Kako biste provjerili je li vaš online zajam stvaran
    (14) Biti vrlo briljantan
    (15) Ako tražite dobar posao
    (16) Ako ste stari i želite izgledati mlado
    (17) Ako želite biti slobodni od prijetnji smrću
    I još mnogo toga..
    Kontaktirajte DR WALE-a na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  5. HVALA VAM DR. ISIKOLO ŠTO MI DOLAZITE U POMOĆ U MOJIM NAJGORIM TRENUTCIMA.
    Moj suprug i ja borimo se s bračnim problemima posljednjih 6 mjeseci i nisam znala da je obitelj mozak iza problema koje smo ikada imali. Problemi su eskalirali i on se na kraju iselio iz kuće. Bila sam sama sa svojom kćeri i život je bio jadan bez njega pored mene. Učinio sam sve što sam mogao da okončam probleme, ali bezuspješno. Stoga sam morala potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR. ISIKOLO. Baš kao što sam oduvijek željela, čuo je moj vapaj i priskočio mi u pomoć. On je riješio probleme koje smo imali i suprug i ja smo se vratili zajedno i još uvijek me čudi kada dobijem rezultat za 2 dana kako je obećao. Ako imate problema s partnerom, obratite mu se sada i on vas također neće iznevjeriti jer je pouzdan i pouzdan. pošaljite mu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196HVALA VAM DR. ISIKOLO ŠTO MI DOLAZITE U POMOĆ U MOJIM NAJGORIM TRENUTCIMA.
    Moj suprug i ja borimo se s bračnim problemima posljednjih 6 mjeseci i nisam znala da je obitelj mozak iza problema koje smo ikada imali. Problemi su eskalirali i on se na kraju iselio iz kuće. Bila sam sama sa svojom kćeri i život je bio jadan bez njega pored mene. Učinio sam sve što sam mogao da okončam probleme, ali bezuspješno. Stoga sam morala potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR. ISIKOLO. Baš kao što sam oduvijek željela, čuo je moj vapaj i priskočio mi u pomoć. On je riješio probleme koje smo imali i suprug i ja smo se vratili zajedno i još uvijek me čudi kada dobijem rezultat za 2 dana kako je obećao. Ako imate problema s partnerom, obratite mu se sada i on vas također neće iznevjeriti jer je pouzdan i pouzdan. pošaljite mu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  6. Nakon četiri godine veze sa svojim muškarcem, prekinuo je sa mnom. Učinio sam sve da ga vratim, ali sve je bilo uzalud. Toliko sam ga željela natrag zbog ljubavi koju gajim prema njemu i svašta sam ga molila, obećavala sam, ali on je odbijao. Kontaktirao sam čarača koji se zove DR ISIKOLO koji bi mi mogao pomoći da bacim čaroliju da ga vratim, ali ja sam tip koji nikada nije vjerovao u čaroliju, nisam imao izbora nego da ga isprobam, poslao sam čaroliju i rekao mi je da postoji nema problema da sve bude u redu prije dva dana i da mi se bivši vrati prije tri dana. bacio je čaroliju i začudo trećeg dana, bilo je oko 16 sati. Moj bivši me nazvao i riješili smo nesuglasice i sada smo sretni zajedno. Svatko bi mogao trebati pomoć čarača, njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili njegov WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  7. Ranije ove godine imala sam užasnu svađu sa svojim mužem i on nije imao drugog izbora nego otići od kuće, a mislila sam da je samo ljut što ga je natjeralo da ode. Nakon nekoliko dana nisam ga mogao kontaktirati niti saznati gdje je. Čekala sam i čekala, ali nikad se nije vratio niti me nazvao. Bio sam ispunjen bolom i grižnjom savjesti zbog onoga što se dogodilo. Pokušao sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno dok nisam kontaktirao DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Savršeno je obavio svoj posao kako bi nas ponovno spojio, a moj suprug je nazvao i vratio se kući točno nakon 48 sati, kao što je i obećao. DR ISIKOLO je tako stvaran i nikad ne iznevjeri. kontaktiraj ga ako ti treba pomoć. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsAppa: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  8. HVALA VAM DR. ISIKOLO ŠTO MI DOLAZITE U POMOĆ U MOJIM NAJGORIM TRENUTCIMA.
    Moj suprug i ja borimo se s bračnim problemima posljednjih 6 mjeseci i nisam znala da je obitelj mozak iza problema koje smo ikada imali. Problemi su eskalirali i on se na kraju iselio iz kuće. Bila sam sama sa svojom kćeri i život je bio jadan bez njega pored mene. Učinio sam sve što sam mogao da okončam probleme, ali bezuspješno. Stoga sam morala potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR. ISIKOLO. Baš kao što sam oduvijek željela, čuo je moj vapaj i priskočio mi u pomoć. On je riješio probleme koje smo imali i suprug i ja smo se vratili zajedno i još uvijek me čudi kada dobijem rezultat za 2 dana kako je obećao. Ako imate problema s partnerom, obratite mu se sada i on vas također neće iznevjeriti jer je pouzdan i pouzdan. pošaljite mu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsAppa: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  9. Bila sam na rubu gubitka braka kad je dr. Isikolo uskočio i spasio me. Moj je suprug podnio zahtjev za razvod nakon beskrajne svađe i emocionalnog zlostavljanja koje smo oboje trpjeli zbog nesporazuma. Izašao je iz kuće i odbio se vratiti. Potražila sam dr. Isikolo znajući da ne želim više trpjeti novac zbog brakorazvodnih parnica i gubitka svog čovjeka. Pridržavao sam se njegove radne procedure koja je bila vrlo laka i on je radio za mene. Ljubav i veza između mene i mog partnera je obnovljena i on se vratio i poništio brakorazvodnu parnicu. Činjenica je da je dr. Isikolo pošten i transparentan u pomaganju ljudima, a i vi čitajući ovo možete dobiti rješenje koje tražite u vraćanju radosti i sreće u svoj brak ili vezu. Kontaktirajte ga sada. Samo mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: (isikolosolutionhome@gmail.com)

    ОдговориИзбриши
  10. MOJ DOBITAK NA LOTOU JE BIO MOGUĆ SAMO KOD DR. ISIKOLA
    Bok, želim da mi svi pomognu. Zahvaljujem sjajnom bacaču čarolija po imenu dr. Isikolo što mi je financijski promijenio život, kontaktirao sam dr. Isikoloa online da mi pomogne moliti se za neke od mojih lutrijskih igara koje sam htio igrati, rekao mi je da mu pošaljem igre pa on se može moliti za igre, što sam i učinio i rekao mi je da će trebati dva dana da obavim molitve za igre, drugi dan mi je poslao neki broj da igram i uvjerio me da ću pobijediti, nisam vjerovao sam mu 100%, ali nisam imao izbora i igrao sam igru. tako da sam tog vjernog dana otišao u lutriju provjeriti igru koju mi je dao da igram, i gle, bio sam bogatiji za 373.000 eura, nisam mogao otvoriti usta, bio sam šokiran, nisam mogao vjerovati. zauvijek ću biti zahvalan dr. Isikolo. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  11. Zovem se Tamara Trninić i ovdje sam kako bih se zahvalila dr. ISIKOLU na pomoći da spasim moju vezu. Moj dečko me ostavio jer sam se brzo razgoropadila i posvađala sam se s njim nekoliko puta zbog nesigurnosti vidjevši ga da se zbližava s bilo kojom drugom damom. Nisam mogao pronaći bolji način da ga natjeram da mi se vrati i DR ISIKOLO me je spasio. Kad sam ga kontaktirala, rekao mi je sve što sam trebala znati o tome kako će se obnoviti ljubav i veza između mene i mog muškarca. Pristala sam i on je obavio posao bez oklijevanja, a nakon samo 48 sati nazvao me moj dečko. Sretna sam i puna života zahvaljujući ljubaznosti DR. ISIKOLA. Pozivam sve koji imaju problema da mu se sada jave i on će vam sigurno pomoći. E-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili ako više volite WhatsApp/Viber tekst: +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  12. DR ISIKOLO JE SPASITELJ ŽIVOTA I MOGU VAS UVJERITI U TO.
    Ovdje sam da se pridružim brojnim ljudima kako bih zahvalio dr. Isikolu na njegovoj pomoći i ljubaznim gestama prema meni. Imala sam užasno iskustvo proživljavajući slomljeno srce sa svojim muškarcem. Ostavio me, a ja sam bila shrvana i nisam mogla pronaći pomoć da ga vratim. U nekom sam trenutku bio depresivan sve dok nisam naišao na stranice na kojima su ljudi svjedočili o tome kako im je dr. Isikolo pomogao. Kontaktirao sam ga i nije oklijevao pomoći ni meni. Ne samo da sam vratila svog muškarca nakon 48 sati, ljubav i sreća također su vraćeni bolje nego ikada. Dr Isikolo je nevjerojatna ličnost i ne mogu mu dovoljno zahvaliti za njegove nesebične usluge prema čovječanstvu. kontaktirajte ga sada putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  13. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju oabitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  14. Daniela Šovagović9. јануар 2023. 05:57

    Bračne nevolje dovele su me u veliku zbrku koja je nažalost dovela do razvoda od mog muža. Prošao sam kroz svašta gotovo godinu dana. Pokušala sam nastaviti dalje, ali nisam mogla jer sam ostala slomljena i slomljena i imala sam dvoje djece za koja sam se brinula sama. U svemu tome, nikad nisam prestala voljeti svog bivšeg muža i nastavila sam pokušavati ponovno popraviti našu zajednicu dok nisam saznala za DR. ISIKOLA koji je bio nadaleko poznat na internetu po tome što pomaže ljudima. Morao sam ga kontaktirati i saznao da i on meni može pomoći, što je i učinio kada sam mu udovoljio. On je obnovio vezu između mene i mog muža i razvod je poništen i sretniji smo zajedno čak i više nego što sam ikada zamišljala. On je pouzdan i pouzdan i za samo 2 dana rezultat njegovog rada očitovat će se bez sumnje. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili kliknite na njegovu web stranicu Pregledajte njegovu web stranicu i kontaktirajte ga sada. (https://isikolotemple.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa/Viber: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  15. Pozdrav svima. Moje ime je Marija Radišić. Ovdje sam da zahvalim velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog muža i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Viber: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  16. Najbolje mjesto za pronalaženje ljubavnih rješenja, posjetite web stranicu dr. Isikolo (https://isikolotemple.com)
    Moje ime je Sandra Mamić i ovdje sam da cijenim dr. Isikolo. Uvijek sam imala kompliciran odnos sa svojim dečkom. Toliko smo se puta svađali zbog nesigurnosti s obje strane i razdvojili smo se. Dobro sam znala da ga još volim i da mi je potreban povratak u život. Zanemario je moju molbu i nastojanja da se stvari poprave i dobila sam informaciju da se već viđa s drugom damom. Nisam mogao pomoći u ovoj situaciji pa sam se morao obratiti dr. ISIKOLU i razgovarali smo i sve sam objasnio. Uvjerio me da će mi pomoći i osigurati da mi ga vrati. Nije gubio vrijeme da mi pomogne i obnovio je ljubav i radost koju smo dijelili i vratila sam svog muškarca. Znam bolje da je sve što toliko ljudi govori o DR ISIKOLU zapravo istina kada sam dobio rezultat njegovog rada za mene 48 sati kako je obećao. Vjeruj mi i on ti može pomoći ako vjeruješ. Zato mu se jednostavno obratite. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com, a možete mu poslati i SMS putem WhatsAppa/Vibera na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  17. Da, istina je da je DR ISIKOLO najbolji bacač čarolija bilo gdje. Moje ime je Anna Plenković i bila sam klijentica DR ISIKOLA i moram vam reći da je on pravi čarolija. Kad sam kontaktirala ovog čarobnjaka, dečko me ostavio dvije godine i oduvijek sam željela da mi se vrati. Upoznala sam DR ISIKOLA da mi pomogne prije otprilike mjesec dana i ponovno sam se zbližila sa svojim dečkom. Kad me moj bivši dečko ostavio, bilo je previranja i to je za mene postalo katastrofa jer sam imala fiziološku traumu i moja je obitelj bila jako zabrinuta za moje zdravlje. Nakon 2 godine upoznala sam DR. ISIKOLO-a također putem svjedočenja i on mi je rekao da se smirim da bez obzira na problem, on je dobro i spreman mi je pomoći i da će ljubav koju smo oboje dijelili biti vraćena. Samo za 2 dana nazvao me bivši i htio se naći. Pristao sam i pripremio se za susret s njim, a on mi je rekao kako se osjećao krivim za ono što je učinio i želio je da se vratim. Zahvaljujem se DR ISIKOLU na iskrenoj pomoći i preporučit ću ga svakome kome treba čaralo. Kontaktirajte ga da vam pomogne i požurite na njegovu e-poštu. E-pošta: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i WhatsApp/Viber poslati na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  18. Veoma sam impresioniran radovima DR ISIKOLA. Ovo mi se zaista dešava. Vratio sam svog bivšeg muža. Zovem se Nikolina Menalo i veoma sam sretna što ću danas pisati o svom pomagaču koji se molio za mene tokom moje veze. Bog je zaista iskoristio ovog čovjeka da pomogne mojoj situaciji. Prije pet mjeseci, ja i moj muž smo imali veliku svađu koja je dovela do našeg razvoda. Bio je pakao za mene i mog sina što smo morali da se preselimo u drugi grad. Postala sam samohrani roditelj. Dr Isikola sam sreo tek prije mjesec dana kada sam mu rekao za svoju situaciju i rekao mi je da ne brinem o tome. U roku od dva dana, moj bivši muž mi se vratio. Desilo se u utorak ujutro kada sam dobio poziv od kuće (roditelja) da me traži. Prihvatila sam ga da dođe kod mene i izvinila mi se klečeći pred našim sinom. Odmah sam znao da mi je ovaj čovjek pomogao. Ja sam veoma srećna žena sa svime što mi se desilo u životu. Ako želite da kontaktirate čarobnjaka, njegov e-mail je: isikolosolutionhome@gmail.com, a možete ga i WhatsApp ili Viber na: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  19. Zaista sam zadivljen čudesnim iskustvom i čudima dr. Isikoloa koja su se proširila internetom i diljem svijeta. Kako je čudesno pomogao ljudima diljem svijeta da vrate svoje izgubljene ljubavnike. Kontaktirao sam ga nakon što sam prošao kroz toliko svjedočanstava različitih ljudi kako je pomogao vratiti svoju bivšu ljubavnicu. Ispričala sam mu o mužu koji me je napustio prije otprilike 8 mjeseci i otišao od kuće sa svime što sam imala. bila sam zbunjena kad mi je samo rekao da se nasmiješim i odmorim, uvjeravajući me da će sve srediti u samo 48 sati. Uvjeravao me da će se ljubav i sreća koju dijelimo obnoviti, što se uistinu dogodilo i bila sam zadivljena. Nakon drugog dana nazvao me suprug, bila sam tako šokirana, odabrala sam poziv i nisam mogla vjerovati svojim ušima, stvarno me molio da mu oprostim i znala sam da su ljubav i sreća zaista vraćene. kontaktirajte DR ISIKOLA na njegovu e-poštu: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsApp-a na: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  20. VRATITE SEBI SVOG PARTNERA UZ ISTINSKU POMOĆ DR. ISIKOLA.
    Obećavam da ću podijeliti ovo svjedočanstvo po cijelom svijetu kada mi se suprug vrati i danas sa svim dužnim poštovanjem želim zahvaliti DR. ISIKOLU što je donio radost i sreću u moju vezu i moju obitelj. Želim vas sve obavijestiti da postoji pravi i autentični bacač čarolija. Nikad nisam vjerovala ni u jednu od ovih stvari sve dok moj muž nije otišao. Trebala mi je pomoć dok nisam pronašla dr. Isikoloa, velikog čarača, i on je bacio ljubavnu čaroliju za mene, i uvjerio me da ću dobiti svog muža za dva dana nakon što je čarolija učinjena. Još uvijek me zadivljuje kako su se ljubav i veza među nama obnovili i sada smo zajedno sretniji nego ikad. Ispod je adresa e-pošte ako ste u bilo kojoj situaciji u kojoj prolazite kroz slomljeno srce, i uvjeravam vas da će, kao što je on meni, sigurno pomoći i vama. email: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i WhatsApp ili Viber na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  21. Pročitao sam neka svjedočanstva o ljubavnom čaranju dr. Isikoloa o tome kako je pomogao mnogim ljudima da vrate svoje bivše ljubavnike u roku od 48 sati. Iskreno, samo sam razmišljao je li to stvarno i može li ovaj čovjek stvarno pomoći da vratim mog ljubavnika kojeg toliko volim. Odlučila sam mu se obratiti jer jako volim svog dečka i razdvojeni smo par mjeseci, jako mi je nedostajao. Pokušao sam sve druge načine da ga vratim, ali nisam uspio. Kontaktirao sam dr. Isikolo i rekao mi je da će mi se moj bivši vratiti u sljedećih 48 sati nakon što se pridržavam postupaka o tome kako se sve odvija. Dr Isikolo ga je pustio da znam koliko sam ga voljela i željela. I otvorio oči da zamisli koliko toga imamo zajedničkog. Moj bivši mi se sada opet vratio. Dok upravo sada pišem ovo svjedočanstvo, ja sam najsretnija djevojka na svijetu i ja i moj dečko živimo sretan život i naša ljubav je sada jača nego ikad. kontaktiraj ga i on te neće iznevjeriti. također. Njegova e-pošta: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  22. Nakon 5 godina braka sa mojim mužem sa 2 djece, moj muž se počeo čudno ponašati i izlaziti sa drugim damama i pokazivao mi je hladnu ljubav, u nekoliko navrata mi je prijetio razvodom ako se usudim da ga ispitujem o njegovim aferama sa drugim damama, Bio sam potpuno shrvan i zbunjen sve dok mi moj stari prijatelj nije rekao za bacača uroka na internetu koji se zove DR ISIKOLO koji pomaže ljudima s problemima u vezi i braku pomoću moći ljubavnih čarolija, isprva sam sumnjao postoji li takvo što ikada, ali odlučio sam probaj, kad sam ga kontaktirala, pomogao mi je baciti ljubavnu čaroliju i u roku od 48 sati moj muž mi se vratio i počeo se ispričavati, sada je prestao izlaziti s drugim damama, a njegov sa mnom zauvijek i zauvijek. Obratite se ovom sjajnom ljubavnom čarobnjaku za rješavanje problema u vezi ili braku danas putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili izravno na WhatsApp/Viber +2348133261196, a možete ga pročitati i kontaktirati putem web stranice: (https://isikolotemple.com )

    ОдговориИзбриши
  23. Budući da sam nekoliko godina bio u lošem braku zbog razmišljanja o tome, izgubio sam i posao, plakao sam dan i noć i skoro sam poludio. Ali sada sam ponovno na nogama, zahvaljujući i dr. WALE-u koji mi je vratio sreću. Nakon što sam pročitao o svim dobrim stvarima koje je DR WALE učinio za ljude, brzo sam ga kontaktirao i rekao mu kroz što prolazim. Moj me muž tada uvijek tukao bez ikakvog razloga, uvijek me vrijeđao sve što radim. Nakon što je sve ovo ispričao DR. WALE-u, napravio je Voodoo čaroliju za mene i otkrio da se moj muž viđao s nekom drugom izvan našeg braka i to je razlog zašto dolazi kući i traži greške. Ali sve zahvaljujući DR WALE-u što je sada vratio sve u normalu. moj muž je tražio oprost od mene i moj šef na mom radnom mjestu me je zamolio da se vratim na posao. Preporučam i DR WALE-a svima kojima je potrebna pomoć. WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI E-Mail: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  24. Pregledajte i kontaktirajte DR ISIKOLO za pomoć kako biste vratili svog ljubavnika putem njegove web stranice (https://isikolotemple.com)
    Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kao što me dr. ISIKOLO uvjeravao i zaista sam zadivljen njegovim prekrasnim djelima. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete kontaktirati putem WhatsAppa ili Vibera na: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  25. DR ISIKOLO JE JEDINI DOVOLJNO POUZDAN I ISKREN DA VAM VRATI BIVŠEG PARTNERA
    Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsApp-a: +234-8133261196.

    ОдговориИзбриши
  26. Ponekad nam život prođe kroz teška vremena, ali trebali bismo pokušati izdržati. Ako tražite način da popravite ili poboljšate svoj brak, onda mi je drago da ste pronašli osobu i toplo vam predlažem da stupite u kontakt s njom. Ovdje dokumentiram svoje napore u traženju pomirenja sa svojim suprugom koji me jako iznenadio kada se razveo od mene nakon nekoliko zajedničkih godina. Imali smo sukob, ali nikada nisam mislila da će me zbog toga napustiti, ali sve zahvaljujući DR WALE-u koji mi je pomogao da mi vratim svog muža. Možete ga kontaktirati na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ILI E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  27. Laura Antunović13. март 2023. 04:56

    Dobar dan svima. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp/Viber na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  28. Анониман20. март 2023. 04:36

    UZ POMOĆ DR. ISIKOLA, MOJ SUPRUG MI SE VRATIO I TO JE ZAISTA NEVJEROJATNO
    Bok svima, moje ime je Lora Demirović i ovdje sam da izrazim zahvalnost dr. Isikolu kojeg je Bog iskoristio da spasi moju situaciju i vrati radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Viber: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  29. Goda Mlinarević21. март 2023. 00:36

    Suprug je ostavio mene i sina i više se nije vratio dok nije intervenirao dr. ISIKOLO. Moja priča se ne razlikuje od drugih koji su odvojili svoje vrijeme kako bi podijelili informacije o njemu sa svijetom. Imala sam bračnih problema s mužem zbog čega me je ostavio i otputovao u drugi grad. U nekom sam trenutku bio depresivan i nisam dobio pomoć niotkuda dok nisam došao u kontakt s dr. Isikolom koji mi je pomogao. Obnovio je ljubav i povezanost između mene i mog partnera i dobila sam ga nakon 2 dana kako je obećao. Baš kao i svi drugi koji govore o njemu, ovdje sam da kažem dobro o njemu i zahvalim mu što je ponovno donio radost u moj život. Neće pogriješiti ako i njemu pokušate pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  30. Анониман21. март 2023. 11:48

    Moj 19-godišnji brak blagoslovljen s troje djece bio je u raspadu jer je moj muž voljeni rekao da je umoran od naše zajednice i da želi razvod bez razloga, znala sam da negdje nešto nije u redu, pa sam otišla potražiti pomoć, nakon 4 mjeseca traganja i mnogih razočaranja od drugih ljudi konačno sam upoznao dr. Ajayija, duhovnog čovjeka kojeg su njegovi bogovi blagoslovili super prirodnom moći rješavanja različitih životnih problema. Objasnila sam mu svoju situaciju i on mi je postavio nekoliko pitanja na koja sam iskreno odgovorila, dr. AJAYI mi je rekao u čemu je problem i rekao mi što treba učiniti, slijedila sam sve njegove upute i nakon tjedan dana moj je muž došao kući nakon dva mjeseca vani i poderao je papir za razvod i danas živimo mirno kod kuće. Ako vas nešto muči u životu i želite brza i pouzdana rješenja obratite se dr. Ajayiju i imat ćete razlog podijeliti svoje svjedočanstvo poput mene. Kontaktirajte Whatsapp: +2347084887094

    ОдговориИзбриши
  31. Ivana Dimitrijević23. март 2023. 01:11

    Imala sam problema s mužem i on se preselio u drugi grad te je prekinuo komunikaciju sa mnom. Nalazim sve moguće načine da doprem do njega kako bismo riješili naše nesuglasice, ali bezuspješno. Njegova majka i braća nisu ni znali gdje se nalazi. Bila sam depresivna i emocionalno zbrkana i morala sam potražiti pomoć da ga vratim sebi prije nego što neka druga žena preuzme moje mjesto u njegovom životu. Morala sam se obratiti dr. ISIKOLU kojem sam sve objasnila i bio voljan pomoći mi što je i učinio. Napravio je ljubavnu vezu za pomirenje za mene i mog čovjeka i nisam znao da će se rezultat očitovati nakon 48 sati kao što je obećao. Moj čovjek se vratio i došao po mene i bila sam zadivljena što sada mogu reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo sretniji zajedno i sve što sada vidim je zauvijek s njim i tako sam zahvalna DR. ISIKOLU za njegovu ljubaznost prema meni i drugim ljudima vani. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili ga možete također WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  32. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete kontaktirati putem WhatsAppa ili Vibera na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  33. Анониман27. март 2023. 00:36

    MOJ MUŽ JE OTIŠAO I DR ISIKOLO MI GA VRATIO I ZADIVLJENA SAM I MORALA DA ŠIRIM DOBRU VIJEST
    Moje ime je Nikolina Vesić. Kada me je moj muškarac napustio, bila sam traumatizirana i slomljenog srca i nisam se mogla snaći mjesecima. Učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno. Otišao sam u drugi grad nadajući se da ću sve moći ispočetka. Došla sam u kontakt sa drugim muškarcem sa kojim sam se trudila da budem, ali nije išlo jer nisam mogla da ga volim. Znala sam da i dalje volim i da želim svog muškarca da mi se vrati. Tako sam počeo da tražim pomoć i tada sam pronašao DR ISIKOLA iz različitih pogleda čitao sam o njemu. Razgovarali smo i natjerao sam ga da razumije sve što sam trebao znati i vjerovao sam u njega i pridržavao se procedura. Radio je za mene i vratio ljubav i vezu između mene i mog muškarca i samo nakon 48 sati kao što je obećao, moj muškarac me je tražio i razgovarali smo i došao je da me vidi gdje sam i izmislili smo stvari i postali ponovo srećni zajedno. DR ISIKOLO je od povjerenja i može vam pomoći ako mu se obratite za bilo šta. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a +2348133261196 ili ga kontaktirajte putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  34. Анониман31. март 2023. 02:09

    Bok, moje ime je Anna Trivkovic i ovdje sam da vam kažem više o dr Isikolu i njegovim dobrim djelima. Život nema smisla kada izgubite voljenu osobu i borite se s emocionalnom traumom koja postaje nepodnošljiva. Hvala dr. ISIKOLU koji mi je priskočio u pomoć i dao rješenje za mene kada je svaka nada izgubljena. Pred mojim očima, moj muškarac me ostavio zbog druge dame i pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim, ali nikad nisam uspjela. Morao sam tražiti pomoć dok nisam saznao za DR Isikolo. Pružio mi je maksimalnu pažnju i podršku koju sam trebao i dao je sve od sebe i vratio mi mog čovjeka, a rezultat koji se očituje nakon 48 sati još uvijek me zadivljuje. Sada su naša ljubav i sreća ponovno oživljene i rade bolje za nas. Nemojte više paničariti jer DR ISIKOLO može pomoći i vama. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  35. DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Ariana Antolić. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  36. Bok svima, ja sam Goda Balašević i ovdje sam da se zahvalim i dr. Isikolu s kojim je Bog spasio moju situaciju i vratio radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  37. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu jednostavno možete poslati poruku putem WhatsApp +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  38. TRAŽITE POMOĆ DA SEBI VRATITE BIVŠI, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO SADA
    Moje ime je Sanela Tahirovic. Od obilja radosti moje srce veliča o DR. ISIKOLU. Priskočio mi je u pomoć kad mi je mjesecima bio uništen život. Moj me ljubavnik ostavio zbog druge dame i nisam znala da je kontroliran i hipnotiziran. Učinio sam sve što sam mogao da ga natjeram da mi se vrati, ali sve je bilo uzalud. Otišao je iz grada s gospođom i nikad se više nisam čuo s njim niti sam ga vidio. Potražila sam pomoć na internetu kada sam pročitala kako je DR ISIKOLO pomogla drugim ženama koje su imale iste probleme. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što sve treba napraviti, što sam i poslušao. Baš kao što je obećao, ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim partnerom su vraćene i on je bio očišćen od mračnog šarma koji su na njega stavili i vratio mi se nakon 48 sati. DR ISIKOLO je iskren u pomaganju ljudima, a može i vama pomoći ako se danas odlučite obratiti mu se. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa ili Vibera na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  39. Анониман1. мај 2023. 08:51

    Pozdrav svima, ja sam Maria Arapović. Dugo je vrijeme moj muž živio u drugom stanu zbog pritiska na poslu i bili smo jako sretni zajedno iako je nekoliko mjeseci bio odvojen od nas. Nisam znala da je kolegica s posla već bila u vezi s njim, što je natjeralo mog muža da podnese razvod od mene niotkuda. Znala sam da nešto nije u redu jer se nikada nismo morali toliko svađati ili svađati da ga natjeramo da ode. Bio sam istraumatiziran i tražim pomoć da se uhvatim u koštac sa situacijom koja me dovela do DR ISIKOLA zbog pohvala kojima su ga ljudi obasipali na internetu. Dugo smo razgovarali i rekao mi je sve što sam trebao znati o tome što se dogodilo i zakonskom postupku za rješavanje problema. Ispunio je svoja obećanja i vratio mi muža, a brakorazvodni proces je poništen. Sada nam se muž vratio kući i sretni smo zajedno. Doista je nevjerojatno kako ljudi mogu istinski pomoći drugim ljudima kada su u potrebi. On vam također može pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  40. Анониман16. мај 2023. 17:41

    HITNO VAM TREBA BACAC ČARONICA DA VAM POMOGNE VRATITI BIVŠEG PARTNERA DR WALE JE PRAVA OSOBA ZA VAS. WHATSAPP/VIBER: +2347054019402

    POZDRAV, tražila sam pomoć kako da vratim bivšu ljubavnicu koja je prekinula sa mnom prije tri godine... Bila sam traumatizirana prekidom i skoro sam htjela počiniti samoubojstvo, ali hvala Bogu da sam dobila kontakt s DR WALEOM, duhovnim ocem koji mi je pomogao da vratim svoju bivšu ljubavnicu nakon mnogo traženja pomoći s različitih mjesta. Kad sam stupio u kontakt s DR WALEOM, sve sam mu objasnio pa mi je dao riječi ohrabrenja i rekao mi da će pripremiti čaroliju za mene koja će mi pomoći da vratim svog bivšeg ljubavnika u roku od nekoliko tjedana i sati. vjerovao sam u njegove riječi jer me na njega uputio prijatelj kojem je on pomogao i upravo sada se moj bivši ljubavnik vratio i živimo sretno zajedno kako bismo se vjenčali sljedeći mjesec. Ako trebate bilo kakvu pomoć poput povratka ljubavnika, čarolije za dobitak na lutriji, čarolije crne magije ITD. Onda, predlažem da sada stupite u kontakt s DR WALEOM preko njegovog
    WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  41. Анониман29. мај 2023. 06:03

    DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Ariana Antolić. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  42. Анониман31. мај 2023. 05:02

    Pozdrav svima. Zovem se Lora Galović. Ovdje sam da zahvalim velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog muža i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  43. Анониман2. јун 2023. 02:03

    Pozdrav svima, ja sam Maria Dujmović iz Hrvatske. Ljubav ostaje neverovatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvek je zagarantovana za vas oboje. DR ISIKOLO me je natjerao da shvatim da možete povratiti ono što vam čini život lijepim baš kada sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka i on mi ga je vratio. Imali smo komplikovanu vezu i svađali smo se sve vreme i on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO se pojavio nakon nekoliko pokušaja da ga povrati i nisu uspjeli. Vratio je ljubav i vezu između mene i mog muškarca i za samo 48 sati imali smo sastanak i razgovarali o stvarima, a sada planiramo da se vjenčamo i živimo sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili o njemu nikada nisu lagali o njemu jer je on zaista od povjerenja. Kontaktirajte ga danas i neka vam i on pomogne. email: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  44. Pozdrav svima, želim podijeliti svoje nevjerojatno iskustvo s najvećim čaračem dr. WALEOM. Suprug me varao i kad sam saznala da smo se posvađali što je dovelo do toga da on zatraži razvod, plakala sam i razboljela sam se jer sam ga stvarno voljela. kad sam tražio ljubavne citate na internetu, vidio sam ljude kako pričaju o njemu i njegovom sjajnom radu čiji je slučaj sličan mom, ostavili su njegove podatke za kontakt, kontaktirao sam ga i rekao mi je da se ne brinem da će nakon nekoliko tjedana otkazati razvod i da moj muž će mi se vratiti nakon što učinim sve što je tražio od mene, na moje najveće iznenađenje sljedećeg dana navečer to je bio moj muž, kleknuo je moleći me da ga prihvatim natrag, hvala vam još jednom, dr. WALE, vi ste doista blagoslov meni. On vam također može pomoći. kontaktirajte putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  45. Анониман3. јун 2023. 23:57

    Pozdrav svima ovdje!! Moja zaručnica lezbijka koja me ostavila se vratila, želim podijeliti svoje svjedočanstvo to je moja sreća sa svima vama na ovoj stranici, prošle godine moja žena lezbijka ostavila me zbog druge žene, napustila me samog i nedostaje mi, jer je sve bilo tako teško za mene jer je stvarno jako volim, nisam gubio nadu dajem sve od sebe da je vratim dok sam tražio na internetu i čitao svjedočanstva dr. WALE-a kako je pomagao ljudima da se vrate bivšu ljubavnicu, imao sam nema mogućnosti nego potražiti pomoć, kontaktirao sam dr. WALE-a i objasnio mu svoj problem, dr. WALE mi jamči da se ne brinem, to će mi pomoći da bacim ljubavnu čaroliju za mene, koja će vratiti moju ženu lezbijku i uvjeriti me u roku od tjedan, bilo je to kao magija, moja supruga koja me je ostavila sigurno se vratila, nisam mogao vjerovati kada je ostavila drugu damu i vratila mi se s toliko ljubavi i brižne volje da smo sada zajedno, nikada ovo neću zaboraviti pomoć koju je dr. WALE učinio za mene, ljubavna čarolija koja mi je vratila ženu. Ako ste ovdje i trebate pomoć da vratite svog bivšeg, kontaktirajte dr WALE-a putem ovog WhatsApp/Vibera: +2347054019402 ILI e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  46. Анониман4. јун 2023. 13:18

    Pozdrav gledateljima na mreži, ovdje sam da podijelim svoje svjedočanstvo o tome kako mi je pomoglo da vratim svog muža. Bila sam varalica i muž me nekoliko puta uhvatio. Pokušao sam se popraviti i svaki put sam završio varajući iznova i iznova. Pretpostavljam da nisam shvatila što mi znači dok me nije ostavio na miru. Počeo sam pronalaziti način da ga vratim, ali činilo se da ništa nije išlo savršeno sve dok nisam naišao na članak o dr. WALE-u koji je pomogao mnogim ljudima diljem svijeta da povrate svoje veze. Uspostavila sam kontakt s njim i on me uvjerio da će mi se muž vratiti u roku od nekoliko tjedana sa svojom moćnom magijom po materijale potrebne za rad. Iznenađujuće, moj muž se vratio kući nakon nekoliko dana govoreći da me još uvijek voli i zaklela sam se da ga više nikada neću varati. Sve zahvaljujući dr. WALE-u. Možete razgovarati s njim na njegovom WhatsApp/Viberu: +2347054019402 ILI e-poštom: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  47. Анониман5. јун 2023. 00:51

    Moje ime je Elena Eraković i ja sam iz Srbije, ali nalazim se u Švicarskoj. Ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno osvojimo i bezuspješno. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. email: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  48. Анониман8. јун 2023. 00:31

    Ove riječi zahvale dr. Isikolu dolazim od mene Antonija Galovića i iskreno mu zahvaljujem na dobrom djelu. Izgubio sam naš brak i prekrasan dom uništen nesrećom gledajući svoju ženu kako odlazi zbog laži kojima je bila hranjena i nesigurnosti koje nikada nisu bile istinite. Od početka sam se zakleo da nikad neću biti varalica i stajao sam na svome kako bih osigurao izgradnju sretnog doma, ali nažalost nikad mi nije dovoljno vjerovala. Mjesecima sam lutao pokušavajući je vratiti i tražio pomoć iz raznih izvora, uključujući njezinu obiteljsku intervenciju, ali nikad nisam uspio. Došao sam u kontakt s dr. Isikolom u kojeg sam sumnjao u ranijoj fazi s kojom smo stupili u kontakt. Morao sam održati nadu živom i pridržavati se procedura baš onako kako mi je sve objasnio. Uvjerio me da se vratila, što se dogodilo nakon dva do tri dana, a ja još nisam pronašao riječi da izrazim koliko sam sretan i zahvalan što poznajem svog sina i ja njegovu mamu kod nas. Svima govorim o dr. Isikolu i njegovom dobrom srcu koje pomaže ljudima. Neće vas iznevjeriti ako ga isprobate. Kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  49. Анониман15. јун 2023. 10:01

    Moje ime je Lora Arapović. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, moram dobiti rezultat nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  50. Želim svjedočiti o moćnom DR WALE-u koji je spasio moj brak. Mora da sam jedan od rijetkih koji nemaju problema pokazati i reći ljudima koliko sam zahvalan što su moj brak učinili melodičnim i glatkim. Pokušavala sam biti pozitivnija u vezi s brakom s mužem, čini se da je trajalo čitavu vječnost. Druga žena mi je odvela muža i oboje su se preselili. Plakala sam i tražila da se vrati, ali odbijao je primati moje pozive niti mi uzvratiti poruke. Prijatelj me upoznao sa snažnim bacačem čarolija po imenu DR WALE koji mi je pomogao da bacim vrlo moćnu ljubavnu čaroliju koja mi je vratila muža za nekoliko tjedana. Bila sam zadivljena i iznenađena kada me je moj suprug nazvao da me moli za oprost zbog moćne ljubavne čarolije DR WALE-a. Nemojte propustiti kontaktirati DR WALE-a na sljedeće načine ako imate bilo kakav problem u braku ili vezi. Možete ga nazvati ili mu pisati direktno putem WhatsApp/Vibera: +2347054019402 ILI E-maila:
    drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  51. Анониман21. јун 2023. 05:30

    Bok, moje ime je Anna Trivković i ovdje sam da vam kažem više o dr Isikolu i njegovim dobrim djelima. Život nema smisla kada izgubite voljenu osobu i borite se s emocionalnom traumom koja postaje nepodnošljiva. Hvala dr. ISIKOLU koji mi je priskočio u pomoć i dao rješenje za mene kada je svaka nada izgubljena. Pred mojim očima, moj muškarac me ostavio zbog druge dame i pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim, ali nikad nisam uspjela. Morao sam tražiti pomoć dok nisam saznao za DR Isikolo. Pružio mi je maksimalnu pažnju i podršku koju sam trebao i dao je sve od sebe i vratio mi mog čovjeka, a rezultat koji se očituje nakon 48 sati još uvijek me zadivljuje. Sada su naša ljubav i sreća ponovo oživljene i rade bolje za nas. Nemojte više paničariti jer DR ISIKOLO može pomoći i vama. Samo mu pošaljite poruku putem Vibera ili WhatsAppa: +2348133261196 ili mu pošaljite poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  52. Анониман23. јун 2023. 09:20

    Moje ime je Goda Bradić. Prošla sam kroz teške trenutke s različitim muškarcima pronalazeći pravu ljubav i istinsko prihvaćanje dok nisam upoznala svog muža koji je ušao u moj život i volio me bez riječi. Živjeli smo zajedno 2 godine i bili smo sretni dok nije došlo do previše svađa i nismo se razišli. Mislila sam da mogu nastaviti dalje, ali shvatila sam da sam duboko zaljubljena u njega i da trebam zauvijek s njim. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me navelo da kontaktiram dr. Isikoloa znajući kako je mogao pomoći drugima. Posvetio mi je svoju pažnju i dao sve od sebe da nas ponovno pomiri i nakon 48 sati rezultat se očitovao, vratio mi se i ponovno smo se pomirili. Sada su se ljubav i sreća vratili i sve što mogu reći je da istinski cijenim dr. Isikolo jer je nesebično pomogao meni i drugima. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  53. Анониман24. јун 2023. 07:09

    Udala sam se za svog dečka iz škole i oboje imamo dvoje djece. živjeli smo dobro sve dok nas njegova maćeha nije došla posjetiti. nakon tjedan dana kad je otišla, moj se muž počeo čudno ponašati prema meni. Bio sam šokiran i iznenađen jer nikad nisam znao što sam krivo učinio. rekao mi je da prekida naš brak i da će povesti i djecu sa sobom. jer sam znala da moj muž nije takav čovjek sa bolesnim srcem, samo sam trebala tražiti rješenje na vrijeme. tako sam naišao na DR WALE-a i vidio mnogo dobrih svjedočanstava o njemu. pa sam ga kontaktirao i rekao mu sve što se događa sa mnom. DR WALE mi je rekao da će pripremiti čaroliju za mene i zamolio me da uzmem neke stvari koje sam ja platio. Nakon što je bacio čini za mene, pokazalo se da iza svega što se događa u našem braku stoji moja supruga maćeha. previše je razdvojila mene i mog muža, moja supruga maćeha je sada posramljena. sve zahvaljujući DR WALE-u koji je došao u pravo vrijeme da mi pomogne iz ove nevolje. DR WALE je dobar čovjek od svojih riječi. i ti mu se možeš obratiti, i on će ti vratiti sreću. WhatsApp/Viber +2347054019402 ILI drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  54. Анониман26. јун 2023. 01:14

    Velika zahvala od mene Lara Gavrilović DR ISIKOLU što mi je pomogao obnoviti moj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Viber: +234-8133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  55. Denisa Filipović28. јун 2023. 01:38

    Baš kao i mnogi drugi ljudi, toplo zahvaljujem dr. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću, i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim, pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost, rekla sam mu sve i složila se da sam kriva, a on me uvjerio da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Kao što sam i obećao, nazvao me Thompson nakon 48 sati, ispričao sam mu se za sve i pozvao me k sebi da se pomirimo i opet budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196 ili mu pošaljite poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  56. Анониман3. јул 2023. 00:42

    MOJ SUPRUG JE OTIŠAO I DR. ISIKOLO GA JE DOBIO VRAT MI I ZADUŽENA SAM I MORALA SAM ŠIRITI DOBRU VIJEST
    Moje ime je Nikolina Vesić. Kad me moj muškarac ostavio, bila sam traumatizirana i slomljena srca i nisam se mogla sabrati mjesecima. Učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno. Otišao sam u drugi grad nadajući se da ću moći ispočetka. Došla sam u kontakt s drugim muškarcem s kojim sam se svim silama trudila biti, ali nije išlo jer ga nisam mogla voljeti. Znala sam da još uvijek volim i želim da mi se moj muškarac vrati. Tako sam počeo tražiti pomoć i tada sam pronašao DR ISIKOLA iz različitih pogleda koje sam čitao o njemu. Razgovarali smo i natjerao sam ga da shvati sve što sam trebao znati, vjerovao sam u njega i pridržavao se procedura. Radio je za mene i obnovio ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i samo nakon 48 sati kao što je obećao, moj čovjek me potražio i razgovarali smo i došao je dolje da me vidi gdje sam i dogovorili smo se i postali ponovno sretni zajedno. DR ISIKOLO je vrijedan povjerenja i može pomoći i vama ako mu se obratite za bilo što. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu možete poslati e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  57. samo želim podijeliti svoju recenziju o moćnom bacaču čarolija DR WALE moj muž je podnio zahtjev za razvod nakon devet dobrih godina braka bilo je teško meni i djeci Učinio sam sve što sam mogao da spasim svoj brak i svoju obitelj, ali sve je propalo dok prijatelj nije moj mi je rekao za prekrasan rad DR. WALE-a. Kontaktirao sam ga i uvjeravao me da će za nekoliko tjedana sve biti dobro, uistinu za nekoliko tjedana, na moje najveće iznenađenje, moj se muž vratio kući, pao je na koljena i plakao moleći me za oprost Tako sam sretan upravo sada, puno vam hvala DR WALE, Jedna današnja poruka njemu može promijeniti i vaš život na bolje. WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  58. Анониман7. јул 2023. 00:28

    UZ DR. ISIKOLO VRIJEME JE MOGUĆE POVRATITI SE S BIVŠIM.
    DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Ariana Antolić. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa ili Vibera: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  59. Istina je da je danas teško pronaći dobre čarolije, ali ponosan sam na ovog čovjeka koji se zove DR WALE, on je čarač na kojeg sam naišao i vidim da je njegov rad stvaran. Napravio je ljubavnu čaroliju za mene koja mi je vratila muža. Čarolija koju je napravio brzo je djelovala. U roku od nekoliko tjedana moj suprug koji me je ostavio godinama počeo me zvati i moliti da mu oprostim sve njegove nepravde. Samo podijelite ovo ovdje kako biste i vi mogli kontaktirati DR WALE-a ako imate problema u braku ili vezi. Njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 E-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  60. Анониман10. јул 2023. 00:30

    Moje ime je Goda Bradić. Prošla sam kroz teške trenutke s različitim muškarcima pronalazeći pravu ljubav i istinsko prihvaćanje dok nisam upoznala svog muža koji je ušao u moj život i volio me bez riječi. Živjeli smo zajedno 2 godine i bili smo sretni dok nije došlo do previše svađa i nismo se razišli. Mislila sam da mogu nastaviti dalje, ali shvatila sam da sam duboko zaljubljena u njega i da trebam zauvijek s njim. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me navelo da kontaktiram dr. Isikoloa znajući kako je mogao pomoći drugima. Posvetio mi je svoju pažnju i dao sve od sebe da nas ponovno pomiri i nakon 48 sati rezultat se očitovao, vratio mi se i ponovno smo se pomirili. Sada su se ljubav i sreća vratili i sve što mogu reći je da istinski cijenim dr. Isikolo jer je nesebično pomogao meni i drugima. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa ili Vibera na +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  61. Анониман12. јул 2023. 00:40

    Ja sam Melania Ivanišević Ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno pridobiju i nisu uspjeli. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog muškarca i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  62. Анониман12. јул 2023. 14:40

    Ponekad se u našim brakovima dogode sranja, ali neće uvijek trajati kad se borimo da ih popravimo, imala sam problema s brakom Srpanj 2021. bilo je užasno iskustvo da sam skoro izgubila brak, moj je muž mislio da varam jer sam uvijek primati pozive s posla pokušala sam ga natjerati da shvati da su oni samo moji suradnici nikad mi nije vjerovao podnio je zahtjev za razvod i papiri su vani, bilo mi je to kao san, ali sve je to bila stvarnost, trebao sam ga zaustaviti jer volim ga, bio je to prekrasan brak i nisam mogla ni zamisliti da napustim brak, morala sam potražiti pomoć od DR WALE-a, objasnila sam mu svoju situaciju i naravno da mi je pomogao, pripremio je ljubavnu čaroliju za mene i uvjerio me u sigurnost, Moj muž je zaustavio razvod i ponovno me voli, Zato sam ovdje da kažem ljudima o DR WALE-u i kako mi je pomogao. Ako prolazite kroz probleme u braku i vezi, kontaktirajte ga na njegov WhatsApp/Viber: +2347054019402 ILI e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  63. Анониман17. јул 2023. 00:35

    Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo
    Moje ime je Gabrijela Daničić iz Hrvatske, ali trenutno sam u Švicarskoj. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  64. Анониман20. јул 2023. 03:49

    Pozdrav gledateljima na mreži, ovdje sam da podijelim svoje svjedočanstvo o tome kako mi je pomoglo da vratim svoju ženu. Bio sam varalica i žena me nekoliko puta uhvatila. Pokušao sam se popraviti i svaki put sam završio varajući iznova i iznova. Pretpostavljam da nisam shvatio što mi je značila dok me nije ostavila na miru. Počeo sam pronalaziti način da je vratim, ali čini se da ništa nije išlo savršeno dok nisam naišao na članak o DR. WALE-u koji je pomogao mnogim ljudima diljem svijeta da povrate svoje veze. Stupio sam u kontakt s njim na njegovom WhatsApp broju preko +2347054019402 i on me uvjerio da će mi se žena vratiti u roku od nekoliko tjedana s njegovim moćnim magijama, a ja sam platio određeni iznos eura za materijale potrebne za rad. Iznenađujuće, moja žena se vratila kući nakon nekoliko tjedana govoreći da me još uvijek voli i zakleo sam se da je više nikada neću varati. Sve zahvaljujući DR WALE-u. WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  65. Анониман21. јул 2023. 04:22

    MOJ DEČKO MI SE VRATIO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA I UISTINU SAM ODUŽENA
    Pozdrav svima, ja sam DIJANA MILOŠEVIČ. Kad je izgubljena svaka nada da će moja veza između mene i mog dečka ponovno funkcionirati, otišla sam na internet u potrazi za pomoći te sam pročitala i kontaktirala DR ISIKOLA putem njegove web stranice (https://isikolotemple.com) koji je došao i sve popravio i ostat ću cijenjen od mene do kraja života. Previše sam puta prošla kroz emocionalnu traumu zbog beskrajnih problema koje sam imala sa svojim muškarcem i to je dovelo do našeg prekida i zato sam potražila pomoć i saznala za DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Rekao mi je procedure i požurivao me da se pridržavam što sam rado učinio i nije odgađao proces davanja rješenja za moje probleme i dobio sam rezultat za samo 2 dana kako me je uvjeravao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje jer on je predobar u pomaganju ljudima. Pouzdan je i pošten pa mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +234-8133261196 ili njegove e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  66. UČINKOVIT I MOĆAN BACAC LJUBAVNIH ČAROJA DR WALE
    Muž me je odbacio nakon pet (5) godina braka samo zato što ga je druga žena začarala i ostavio mene i dijete da patimo. Jednog dana dok sam čitao po webu, vidio sam post o tome kako ovaj bacač čarolija na ovom WHATSAPP-u +2347054019502 pomaže ženi da vrati svog muža i dao sam mu odgovor na njegov WHATSAPP i on mi je rekao da je žena imala uroke na mog muža i rekao mi je da će mi pomoći i nakon nekoliko dana da ću dobiti svog muža nazad. Vjerovao sam mu i danas mi je drago što vas sve obavještavam da ovaj bacač čarolija ima moć vratiti ljubavnike. jer sam sada sretna sa svojim mužem. Hvala za DR WALE. Kontaktirajte ga na WhatsApp/Viber broj: +2347054019402 ili E.mail: drwalespellhome@gmail.com Hvala vam DR WALE. Neka vas vaši bogovi uvijek nagrade za vaše dobro.

    ОдговориИзбриши
  67. Анониман24. јул 2023. 04:41

    Moje ime je Lora Arapović. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, rezultat moram dobiti nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  68. Анониман28. јул 2023. 04:51

    Pozdrav svima. Moje ime je Anna Grubišić. Ovdje sam kako bih zahvalila velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog muža i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  69. Анониман31. јул 2023. 03:49

    Bok svima, ja sam Goda Balašević i ovdje sam da se zahvalim i dr. Isikolu s kojim je Bog spasio moju situaciju i vratio radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196 ili mu pošaljite e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  70. Moje ime je Lora Bratulić i ovdje sam da cijenim dr. Isikolo. Uvijek sam imala kompliciran odnos sa svojim dečkom. Toliko smo se puta posvađali zbog nesigurnosti s obje strane i razdvojili smo se. Dobro sam znala da ga još volim i da mi je potreban povratak u život. Zanemario je moju molbu i nastojanja da se stvari poprave i dobila sam informaciju da se već viđa s drugom damom. Nisam mogao pomoći u ovoj situaciji pa sam se morao obratiti dr. ISIKOLU i razgovarali smo i sve sam objasnio. Uvjerio me da će mi pomoći i osigurati da mi ga vrati. Nije gubio vrijeme da mi pomogne i obnovio je ljubav i radost koju smo dijelili i vratila sam svog muškarca. Znam bolje da je sve što toliko ljudi govori o DR ISIKOLU zapravo istina kada sam dobio rezultat njegovog rada za mene 48 sati kako je obećao. Vjeruj mi i on ti može pomoći ako vjeruješ. Zato mu se jednostavno obratite. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa/Vibera na +234-8133261196.

    ОдговориИзбриши
  71. Skoro sam si oduzela život zbog muža koji me je ostavio i prestao se javljati na moje pozive. Rekao je da me više ne voli, pokušala sam ga moliti, ali on mi neće odgovoriti sve dok se nismo posvađali i raskinuli šest mjeseci, nakon čega sam shvatila da ne mogu otići bez njega. Pokušao sam sve da ga vratim, ali nisam uspio. sve dok nisam naišla na ovog čovjeka koji se zove DR WALE na internetu, kontaktirala sam ga i rekla mu sve što se dogodilo između mene i mog muža prije nego što smo se rastali. Zamolio me da se previše ne bojim da će opet sve biti u redu. rekao mi je da platim predmete koje će koristiti u pripremi ljubavne čarolije za mene i ja sam platila i slijedim sve savjete i upute koje mi je dao. Nakon što mi je pomogao da bacim ljubavnu čaroliju i gle, moj se muž vratio u roku od tjedan dana. moleći me za oproštenje, bio sam tako iznenađen da bacač uroka poput DR WALE-a još postoji. Ako itko ovdje treba pomoć, sa svom iskrenošću, kontaktirajte DR WALE-a danas putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com
    doista ste najbolji DR WALE hvala vam što ste moj dom ponovno učinili sretnim domom. nikad ne mogu prestati pričati o vama gospodine. on je stvarno sjajan čovjek, možete ga kontaktirati za rješenje za bilo kakve probleme poput
    (jedna) lutrijska čarolija
    (dva) bivši natrag
    (tri) zatrudnjeti
    (četiri) lijek za bilo koju vrstu bolesti, bolesti i infekcije
    I mnogi drugi kontaktirajte ovog velikog čovjeka danas i dobijte svoje
    Problemi riješeni 100%

    ОдговориИзбриши
  72. TRAŽITE POMOĆ DA SEBI VRATITE BIVŠI, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO SADA
    Moje ime je Katica Brozović. Od obilja radosti moje srce veliča o DR. ISIKOLU. Priskočio mi je u pomoć kad mi je mjesecima bio uništen život. Moj me ljubavnik ostavio zbog druge dame i nisam znala da je kontroliran i hipnotiziran. Učinio sam sve što sam mogao da ga natjeram da mi se vrati, ali sve je bilo uzalud. Otišao je iz grada s gospođom i nikad se više nisam čuo s njim niti sam ga vidio. Potražila sam pomoć na internetu kada sam pročitala kako je DR ISIKOLO pomogla drugim ženama koje su imale iste probleme. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što sve treba napraviti, što sam i poslušao. Baš kao što je obećao, ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim partnerom su vraćene i on je bio očišćen od mračnog šarma koji su na njega stavili i vratio mi se nakon 48 sati. DR ISIKOLO je iskren u pomaganju ljudima, a može i vama pomoći ako se danas odlučite obratiti mu se. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  73. Pozdrav svima, ja sam Maria Arapović. Dugo je vrijeme moj muž živio u drugom stanu zbog pritiska na poslu i bili smo jako sretni zajedno iako je nekoliko mjeseci bio odvojen od nas. Nisam znala da je kolegica s posla već bila u vezi s njim, što je natjeralo mog muža da podnese razvod od mene niotkuda. Znala sam da nešto nije u redu jer se nikada nismo morali toliko svađati ili svađati da ga natjeramo da ode. Bio sam istraumatiziran i tražim pomoć da se uhvatim u koštac sa situacijom koja me dovela do DR ISIKOLA zbog pohvala kojima su ga ljudi obasipali na internetu. Dugo smo razgovarali i rekao mi je sve što sam trebao znati o tome što se dogodilo i zakonskom postupku za rješavanje problema. Ispunio je svoja obećanja i vratio mi muža, a brakorazvodni proces je poništen. Sada nam se muž vratio kući i sretni smo zajedno. Doista je nevjerojatno kako ljudi mogu istinski pomoći drugim ljudima kada su u potrebi. On vam također može pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  74. Dobar dan svima, ovdje sam kako bih čitavom svijetu prenijela dobre vijesti o tome kako sam vratila svog bivšeg muža. Sve je počelo kada me muž prevario s drugom ženom ne znajući da je žena čarobnica, žena je bacila čini na mog muža što je natjeralo mog muža da promijeni osjećaje prema meni i djeci i razbilo naš petogodišnji brak. Bila sam zbunjena i pod stresom zbog boli što sam samohrana majka, pa sam nazvala prijateljicu i objasnila joj svoje bračne izazove, ona me uputila i uputila da kontaktiram ovog velikog moćnog bacača čarolija po imenu DR WALE, Glavni razlog zašto je uputila da kontaktiram DR WALE-a jer je u zadnje vrijeme pročitala neka svjedočanstva na internetu koje su neki ljudi napisali o moćnom bacaču čarolija DR WALE-u i bio sam tako zadovoljan i odlučio sam potražiti pomoć od njega što je savršeno obavio bacivši čini na mog muža i iskoristivši moći druge žene koja ga je natjerala da mi se vrati i moli za oprost. Neću prestati objavljivati njegovo ime na netu zbog dobrog posla koji radi. Svima s problemima u braku, razvodom, izgubljenom ljubavnicom ili bilo kakvim problemima vezanim uz vezu, možete se obratiti na WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili na e-mail: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  75. MOJ SUPRUG JE OTIŠAO I DR. ISIKOLO GA JE DOBIO VRAT MI I ZADUŽENA SAM I MORALA SAM ŠIRITI DOBRU VIJEST
    Moje ime je Nikolina Vesić. Kad me moj muškarac ostavio, bila sam traumatizirana i slomljena srca i nisam se mogla sabrati mjesecima. Učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno. Otišao sam u drugi grad nadajući se da ću moći ispočetka. Došla sam u kontakt s drugim muškarcem s kojim sam se svim silama trudila biti, ali nije išlo jer ga nisam mogla voljeti. Znala sam da još uvijek volim i želim da mi se moj muškarac vrati. Tako sam počeo tražiti pomoć i tada sam pronašao DR ISIKOLA iz različitih pogleda koje sam čitao o njemu. Razgovarali smo i natjerao sam ga da shvati sve što sam trebao znati, vjerovao sam u njega i pridržavao se procedura. Radio je za mene i obnovio ljubav i povezanost između mene i mog čovjeka i samo nakon 48 sati kao što je obećao, moj čovjek me potražio i razgovarali smo i došao je dolje da me vidi gdje sam i pomirili smo se i postali ponovno sretni zajedno. DR ISIKOLO je vrijedan povjerenja i može pomoći i vama ako mu se obratite za bilo što. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  76. MOJ DEČKO MI SE VRATIO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA I UISTINU SAM ODUŽENA
    Pozdrav svima, ja sam DIJANA MILOŠEVIČ. Kad je izgubljena svaka nada da će moja veza između mene i mog dečka ponovno funkcionirati, otišla sam na internet u potrazi za pomoći te sam pročitala i kontaktirala DR. ISIKOLO koji je došao i sve popravio i ostat ću cijenjen od mene do kraja života. Previše sam puta prošla kroz emocionalnu traumu zbog beskrajnih problema koje sam imala sa svojim muškarcem i to je dovelo do našeg prekida i zato sam potražila pomoć i saznala za DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Rekao mi je procedure i požurivao me da se pridržavam što sam rado učinio i nije odgađao proces davanja rješenja za moje probleme i dobio sam rezultat za samo 2 dana kako me je uvjeravao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje jer on je predobar u pomaganju ljudima. On je istinit i pošten pa mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +234-8133261196 ili njegove e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  77. kontaktirajte najpoštenijeg i najmoćnijeg čarača po imenu dr. Isikolo koji vam može istinski pomoći.
    Zovem se Lucija Volarić i svaka čast, cijenim dr. Isikolo koji mi je svojim velikim moćima pomogao obnoviti moj dom i sreću koju sam dijelila sa svojim suprugom i to je zaista nešto na čemu sam zauvijek zahvalna. Dogodilo se da sam bila bespomoćna i potištena gotovo godinu dana kada me muž ostavio zbog bračnih problema na koje smo naišli. Učinila sam sve što sam mogla da spasim svoj brak i ništa nije uspjelo dok me DR ISIKOLO nije spasio. Pomogao mi je i ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim muškarcem vratili su se i još nevjerojatnije. Znam da zvuči čudno ako on uistinu može ikome pomoći, ali je 100% zajamčeno da vas neće razočarati kada vas uvjerava da ćete imati željene rezultate nakon 48 sati. I on vam može pomoći ako ste mu voljni dati priliku za to. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp/Viber na: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  78. KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO.
    Dobar dan svima ja sam Denisa Antunović. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  79. Bok, moje ime je Anna Trivkovic i ovdje sam da vam kažem više o dr Isikolu i njegovim dobrim djelima. Život nema smisla kada izgubite voljenu osobu i borite se s emocionalnom traumom koja postaje nepodnošljiva. Hvala dr. ISIKOLU koji mi je priskočio u pomoć i dao rješenje za mene kada je svaka nada izgubljena. Pred mojim očima, moj muškarac me ostavio zbog druge dame i pokušala sam na sve moguće načine da ga vratim, ali nikad nisam uspjela. Morao sam tražiti pomoć dok nisam saznao za DR Isikolo. Pružio mi je maksimalnu pažnju i podršku koju sam trebao i dao je sve od sebe i vratio mi mog čovjeka, a rezultat koji se očituje nakon 48 sati još uvijek me zadivljuje. Sada su naša ljubav i sreća ponovo oživljene i rade bolje za nas. Nemojte više paničariti jer DR ISIKOLO može pomoći i vama. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +234-8133261196 ili mu pošaljite poruku e-pošte putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  80. MOJ partner i ja pokušavamo dobiti bebu više od tri godine, išli smo u kliniku za neplodnost oko sedam mjeseci prije nego što nam je netko rekao da kontaktiramo ovog čarobnjaka koji je tako moćan, kontaktirali smo ga na ovaj WHATSAPP +2347054019402 za da nam pomogne, tada smo mu rekli naš problem, rekao nam je da ćemo ili zatrudnjeti u veljači 2023. ili u ožujku 2023., ali nakon tri godine pokušaja bili smo na točki u kojoj smo bili spremni pokušati bilo što. I drago mi je što smo došli do DR WALE-a, jer nas je njegova čarolija za trudnoću olakšala, i iskreno vjerujem da su nam on i njegovi bogovi također pomogli, zahvalna sam za sve što je učinio. kontaktirajte ga putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com ako pokušavate dobiti dijete ili želite natrag svog ljubavnika. on ima moći da to učini, učinio je i moje,

    Nemam puno vremena provoditi na internetu) pa zato sa svima vama dijelim ovo prekrasno svjedočanstvo, koji prolazite kroz isti problem, ovo je način na koji vam online savjeti mogu pomoći da riješite svoj problem.

    1. Ljubavne čarolije
    2. Izliječen od herpesa, raka, HIV-a i drugih bolesti
    3. Čarolije za razvod
    4. Bračne čarolije
    5. Čarolije vezanja
    6. Čarolije za raskid
    7. Otjerajte bivšeg ljubavnika.
    8. Želite biti promaknuti u svom uredu.
    9. Čarolije za plodnost/čarolije za trudnoću
    10. Osvojite Powerball lutriju

    Također ga možete kontaktirati u bilo kojoj vrsti čarolije koju želite da napravi za vas još jednom hvala DR WALE-u što mi je pomogao

    ОдговориИзбриши
  81. Velika zahvala od mene Katice Rajić dr. ISIKOLU što mi je pomogla da obnovim svoj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp/Viber: +234-8133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  82. Moje ime je Melania Ivanišević iz Hrvatske. Ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno osvojimo i bezuspješno. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  83. Bok svima, ja sam Goda Balašević i ovdje sam da se zahvalim i dr. Isikolu s kojim je Bog spasio moju situaciju i vratio radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  84. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  85. MOGUĆNOST POVRATKA BIVŠEG PARTNERA JE KOD DR ISIKOLA ZAGARANTIRANA. KONTAKTIRAJTE GA SADA
    Pozdrav svima, ja sam Sara Demirović. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  86. Moje ime je Lucija Volarić. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, rezultat moram dobiti nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  87. KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO
    Dobar dan svima ja sam Denisa Antunović. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  88. MOJ MI SE SUPRUG JAVIO UZ POMOĆ DR. WALEA I UISTINU SAM ODUŠEVLJENA. Pozdrav svima. Kad je izgubljena svaka nada da će moja veza između mene i mog dečka ponovno funkcionirati, otišla sam na internet u potrazi za pomoći te sam pročitala i kontaktirala DR WALE-a preko njegovog WhatsAppa +2347054019402 koji je došao i sve popravio i ostat ću ga cijenjen zbog ostatak mog života. Previše sam puta prošla kroz emocionalnu traumu zbog beskrajnih problema koje sam imala sa svojim muškarcem i to je dovelo do našeg prekida i zato sam potražila pomoć i saznala za DR. WALE-a koji me spasio. Rekao mi je procedure i požurivao me da se pridržavam, što sam rado učinio i nije odgađao proces davanja rješenja za moje probleme i dobio sam rezultat za samo tjedan dana, kako me je uvjeravao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje jer on je predobar u pomaganju ljudima. Pouzdan je i pošten pa mu pošaljite poruku putem WhatsAppa/Vibera: +2347054019402 ili e-pošte: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  89. Pozdrav svima. Moje ime je Anna Grubišić i ovdje sam kako bih zahvalila velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog muža i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  90. Samo sam uzrujana što sam toliko puta prevarena. Hvala vam dr. Ilekhojie, volio sam da sam vas ranije pronašao, uštedjelo bi mi mnogo boli i novca. Probao sam mnogo bacača čarolija, bijele magije, energetskih iscjelitelja. Pokušao sam i ništa od njih nije uspjelo. Obećali su mi mjesec i da ću vratiti bivšeg muža jer su stvari bile komplicirane i moj se muž odselio. Potrošio sam dovoljno novca da odem na putovanje iz snova u Južnu Ameriku, ali kakva je svrha ići na putovanje iz snova bez ljubavi svog života. Dr Ilekhojie mi je dao nadu i njegova iskrenost je dašak svježeg zraka. Sada sam opet zajedno sa svojim mužem i ocem moje djece i stvari idu glatko. Hvala vam na pomoći Dr. Nazovite/Whats-app: +2348147400259 ili e-poštom: (gethelp05@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  91. Bok svima, želim podijeliti svoje nevjerojatno svjedočanstvo o tome kako me veliki čarač po imenu DR WALE financijski transformirao, još uvijek mi je teško povjerovati da sada vrijedim milijune dolara, ja sam iz Danske, već toliko dugo igram igru lutrije i nikada nisam osvojio razuman iznos, pregledavao sam stvari na internetu i naišao sam na svjedočanstvo žene koja je osvojila vrlo veliku količinu novca uz pomoć DR WALE-a koji se molio za nju i dao joj dobitne brojeve da igra , i iznenađujuće se njezino ime pojavilo među dobitnicima osvojila je 38 milijuna dolara, pa sam i ja odlučio okušati sreću kontaktirao sam DR WALE-a i također sam ga zamolio za pomoć i rekao mi je što trebam učiniti što je bio vrlo lak zadatak što sam i učinio i drugog dana nakon što je uputio dove za mene dao mi je neke brojeve i rekao mi da bih trebao ići igrati ih pa sam ujutro otišao igrati brojeve i kasnije sam tamo otišao provjeriti rezultat doživio sam šok života, vidio sam svoje ime među dobitnicima osvojio sam iznos o kojem nisam ni sanjao, usta su mi bila otvorena i nisam znao što da kažem, samo želim da svijet zna da postoji sjajan čovječe po imenu DR WALE, ako ste igrali igru lutrije i nikada niste dobili, savjetujem vam da kontaktirate DR WALE-a za pomoć i obećavam da vas nikada neće iznevjeriti, evo njegovih kontakata, WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili e-mail : drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  92. Pozdrav svima, ja sam Denisa Filipović i kao i mnogi drugi ljudi, srdačno se zahvaljujem dr. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću, i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim, pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost, rekla sam mu sve i složila se da sam kriva, a on me uvjerio da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Kao što sam i obećao, nazvao me Thompson nakon 48 sati, ispričao sam mu se za sve i pozvao me k sebi da se pomirimo i opet budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  93. MOJ DEČKO MI SE VRATIO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA I UISTINU SAM ODUŽENA
    Pozdrav svima, ja sam DIJANA MILOŠEVIČ. Kad je izgubljena svaka nada da će moja veza između mene i mog dečka ponovno funkcionirati, otišla sam na internet u potrazi za pomoći te sam pročitala i kontaktirala DR ISIKOLA koji je došao i sve popravio i ostat ću ga cijenjen do kraja života. Previše sam puta prošla kroz emocionalnu traumu zbog beskrajnih problema koje sam imala sa svojim muškarcem i to je dovelo do našeg prekida i zato sam potražila pomoć i saznala za DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Rekao mi je procedure i požurivao me da se pridržavam što sam rado učinio i nije odgađao proces davanja rješenja za moje probleme i dobio sam rezultat za samo 2 dana kako me je uvjeravao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje jer on je predobar u pomaganju ljudima. On je istinit i pošten pa mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +234-8133261196 ili njegove e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  94. UZ DR. ISIKOLO VEOMA JE MOGUĆ DA SE POVRATITE BIVŠOJ
    DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Ariana Antolić. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam se javiti DR ISIKOLU kad sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  95. Moj dvadesetogodišnji brak blagoslovljen s troje djece bio je pred raspadom jer je moj voljeni muž rekao da je umoran od naše zajednice i želi se razvesti bez razloga, znala sam da negdje nešto nije u redu, pa sam izašla po pomoć, nakon šest mjesecima traženja pomoći bez rezultata, konačno sam upoznao DR WALEA, duhovnog čovjeka kojeg su njegovi bogovi blagoslovili nadnaravnom moći rješavanja različitih životnih problema. Objasnila sam mu svoju situaciju, DR WALE mi je rekao u čemu je problem i rekao mi što treba učiniti, slijedila sam njegove upute i nakon tjedan dana moj se muž vratio kući nakon šest mjeseci i poderala sam papir za razvod i danas živimo u miru. Ako imate nešto što vas muči u vašem životu i želite brzo i pouzdano rješenje, obratite se DR WALE-u imat ćete razlog podijeliti njegovo svjedočanstvo poput mene. kontaktirajte Whatsapp/Telegram: +2347054019402 ili drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  96. Velika zahvala Katica Rajić dr. ISIKOLU na pomoći da obnovim svoj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  97. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zauzet da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu jednostavno pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  98. Ja sam Denisa Filipović iz Hrvatske. Baš kao i mnogi drugi ljudi, toplo zahvaljujem dra. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću, i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim, pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost, rekla sam mu sve i složila se da sam kriva, a on me uvjerio da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Kao što sam i obećao, nazvao me Thompson nakon 48 sati, ispričao sam mu se za sve i pozvao me k sebi da se pomirimo i opet budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  99. TRAŽITE POMOĆ DA SEBI VRATITE BIVŠI, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO SADA
    Moje ime je Katica Brozović. Od obilja radosti moje srce veliča o DR. ISIKOLU. Priskočio mi je u pomoć kad mi je mjesecima bio uništen život. Moj me ljubavnik ostavio zbog druge dame i nisam znala da je kontroliran i hipnotiziran. Učinio sam sve što sam mogao da ga natjeram da mi se vrati, ali sve je bilo uzalud. Otišao je iz grada s gospođom i nikad se više nisam čuo s njim niti sam ga vidio. Potražila sam pomoć na internetu kada sam pročitala kako je DR ISIKOLO pomogla drugim ženama koje su imale iste probleme. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što sve treba napraviti, što sam i poslušao. Baš kao što je obećao, ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim partnerom su vraćene i on je bio očišćen od mračnog šarma koji su na njega stavili i vratio mi se nakon 48 sati. DR ISIKOLO je iskren u pomaganju ljudima, a može i vama pomoći ako se danas odlučite obratiti mu se. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  100. Prije 4 godine dijagnosticiran mi je miom i komplicirana endometrioza. Moje zdravstveno stanje je slamalo srce jer je uzrokovalo menstrualne grčeve, nadutost prije menstruacije, niži trbušni tlak što je rezultiralo obilnim mjesečnicama. Liječnik me je podvrgao različitim lijekovima za liječenje. Usprkos posjetu nekolicini liječnika, moje zdravlje nije išlo nabolje jer su mi mogli reći i predložiti samo operaciju. Na rubu da odustanem, otišla sam na internet potražiti barem tretman. Ali umjesto toga pronašla sam lijek. Na internetu sam pročitala svjedočanstvo jedne gospođe koja je imala miome. Podijelila je e-mail adresu dr. Ilekhojie koji joj je dao biljke i sredstva za čišćenje. Ukratko, uzimam te biljke već 3 tjedna i na svu sreću činilo se da je sve u redu nakon što sam ih uzela. Voljela bih da mogu reći da je to kraj jer od tada nemam nikakvih simptoma.
    Ne izlažite se većoj opasnosti, koristite biljni lijek posebno od dr. Ilekhojie. Ako ste zainteresirani, kontaktirajte ga putem e-pošte gethelp05@gmail.com i Telegrama ili Whatsappa +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  101. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  102. Ovdje sam da prosvijetlim sve o dobrim djelima dr. Ilekhojie. Ja i moja bivša žena imamo problema već najveći dio dvije godine i pokušali smo sa svim savjetovanjima i razgovorima s roditeljima, ali ništa nije djelovalo. Svađamo se oko svega i rastanak je bio neizbježan sve dok nisam vidio recenziju dr. Ilekhojieja. Kontaktirao sam ga i obavijestio ga o svom stanju. Obećao je izvesti ritual pomirenja koji će osigurati da se veza između mene i moje žene obnovi. Prošlo je već tjedan dana otkako sam sredio njegovu pomoć i stvari su počele biti bolje između mene i moje žene. Ponovno smo počeli živjeti u istoj spavaćoj sobi i oboje smo obavijestili svoje odvjetnike da odgode planove za razvod. Tako sam sretan sada što ponovno mogu uživati u svojoj ženi. Obratite se dr. Ilekhojie ako imate problema u braku. E-pošta: gethelp05@gmail.com ili WhatsApp/Telegram +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  103. DR WALE je rođen u obitelji nadarenih vidovnjaka. Njegov je otac mogao čitati misli i uživao je govoriti ljudima što misle. Njegova je majka također znala čitati misli, ali je imala višu moć. Bila je blagoslovljena sposobnošću da se koncentrira na nečiju želju i ostvari je!
    Trebate li pronaći ravnotežu i sreću u životu?
    Ispuniti svoju životnu svrhu i sudbinu?
    DR WALE i sedmi duh također poznat kao velike moći ovdje je spreman odgovoriti!!
    1. Popravite prekinute veze i obnovite brakove (spojite ljubavnike)
    2. Vratite izgubljenu ljubav (Bivšu ljubavnicu)
    3. Čarobni prsten i duhovna zaštita,
    4. posao Promaknuća i usluge,
    5. Otjeraj zle duhove i vradžbine,
    6. Slava i bogatstvo,
    7. Otkažite sudske sporove, brakorazvodne parnice i otpis dugova
    8. Biljke za spolno prenosive bolesti i kronične infekcije i bolesti,
    9. novčani rituali,
    10. Vratiti ukradenu robu i vratiti sudbinu,
    11. Porcija brze prodaje za trgovce,
    12. Napredujte na poslu,
    13. Oženite se s pravom ljubavi svog života,
    14. Kontrola uma i čitanje,
    15. Poništi kletve pogođenih osoba i zaustavi loše snove,
    16. Prestanite s lošim navikama,
    17. Pronađite pravog ljubavnika,
    18. Plodno bilje,
    19. Prestanite varati partnera,
    20. Čišćenje od loše sreće (uklanjanje loših čini)
    21. Preusmjerite buduće probleme..itd
    WhatsApp/Viber +2347054019402
    E-pošta: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  104. Moje ime je Lora Arapović. Nisam znao da ljudi mogu biti tako ljubazni, nesebični i nevjerojatni sve dok mi DR ISIKOLO nije pomogao s mojim problemima u braku. Moja zajednica s mužem nije trajala ni godinu dana kada smo počeli imati problema. To je bilo toliko često da sam pala u depresiju i nastavila se boriti s njom, au isto vrijeme me muž ostavio i zakleo se da se više nikada neće vratiti. U tom trenutku nisam znao što da radim sa svojim životom. Morao sam nastaviti tražiti pomoć dok mi DR ISIKOLO nije došao u pomoć. Nakon što je obavio dužne konzultacije, bilo mi je jasno da bivša ljubavnica mog supruga nastavlja manipulirati njime kako bi ga vratila. DR ISIKOLO mi je rekao što da radim i sa svim uvjerenjima, rezultat moram dobiti nakon 2 dana što sam poslušao i on mi je pomogao i rezultat je bio tako nevjerojatan. Sada mi se suprug vratio i začećemo svoje prvo dijete u toplini i sreći. ako imate sličnih ili ljubavnih problema, samo mu pošaljite poruku na Viber/WhatsApp +2348133261196 ili na e-mail na: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  105. UZ DR. ISIKOLO VRIJEME JE MOGUĆE POVRATITI SE BIVŠOJ
    Pozdrav svima, ja sam Ariana Antolić. DR ISIKOLO nije nitko za usporedbu u pogledu rješenja za vaše probleme u vezi ili braku. Moje ime je Claudia Dirk. Dugo se borim s depresijom znajući da je to posljedica slomljenog srca kad me dečko ostavio zbog druge dame. Nikada nisam znala da je donio odluku da odem od mene sve dok nisu prošli mjeseci i nisam mogla doći do njega. Morala sam kontaktirati DR ISIKOLA kada sam čula za njega. Rekao mi je što sve treba učiniti kako bih obnovio ljubav i veze između mene i mog muškarca, što je i učinio. Rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati kako je i obećao. Možda zvuči čudno, ali 100% je istina da on nikoga ne iznevjeri. Ne brinite više i kontaktirajte ga sada. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsAppa +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  106. Moje ime je Melania Ivanišević. Ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno pridobiju i nisu uspjeli. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  107. Primijetila sam da me moj muž vara i da više nije predan našem braku. Kad sam ga pitala u čemu je problem, rekao mi je da nije sretan i da traži razvod. To me razbilo na komadiće jer je on bio jedini muškarac s kojim sam ikada bila. Tražio sam nešto na internetu kad sam vidio članak kako je dr. Ilekhojie pomogao tolikom broju ljudi u sličnoj situaciji poput moje, odmah sam ga kontaktirao i rekao mu za svoj problem.
    Obavio je konzultacije i obavio ritual pomirenja. Sve što je tražio od mene, učinila sam iz potpunog povjerenja prema njemu i za točno 3 dana, moj muž se vratio kući s posla i tražio da potpuno zaboravim na razvod i želi da se saberemo i da naš brak funkcionira . Sve je prošlo dobro zahvaljujući intervenciji dr. Ilekhojie. Ljubazno stupite u kontakt s njim ako imate problema u braku ili vezi. Broj telefona/Whatsapp +2348147400259 ili putem njegove e-pošte: gethelp05@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  108. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com Samo mu pošaljite poruku putem Viber/WhatsAppa +234-8133261196

    ОдговориИзбриши
  109. Pronašao sam božanskog pomagača koji je vrlo stvaran, pošten i radi ono što je rekao da će učiniti, trebalo je nekoliko dana da moja čarolija izađe na vidjelo i rezultati su nevjerojatni… blagoslovljen te i Bog te čuvao . Dobila sam bivšeg uz pomoć dr. Ilekhojieja. Cijeli život nikad nisam vidio ovako nešto. Osjećam se jako sretno i ispunjeno. Donio sam pravu odluku. Tako je stvarno i snažno!! Whatsapp ga izravno +2348147400259. Ako želite bezuvjetnu ljubav, morate se dati u potpunosti. Ljubav je predanost, a ne osjećaj. Znaj razliku. Veze zahtijevaju ozbiljnu predanost koju većina nema. Brak je još teži i većina njih nije sposobna nositi se s odgovornostima odanosti, vjernosti, predanosti i predanosti supružniku i zajedničkom životu jer to je vaš prioritet i ništa drugo nije važno. Obratite se dr. Ilekhojie i on će riješiti sve vaše probleme u braku ili vezi. E-pošta: gethelp05@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  110. Moje ime je Lora Bratulić i ovdje sam da cijenim dr. Isikolo. Uvijek sam imala kompliciran odnos sa svojim dečkom. Toliko smo se puta posvađali zbog nesigurnosti s obje strane i razdvojili smo se. Dobro sam znala da ga još volim i da mi je potreban povratak u život. Zanemario je moju molbu i nastojanja da se stvari poprave i dobila sam informaciju da se već viđa s drugom damom. Nisam mogao pomoći u ovoj situaciji pa sam se morao obratiti dr. ISIKOLU i razgovarali smo i sve sam objasnio. Uvjerio me da će mi pomoći i osigurati da mi ga vrati. Nije gubio vrijeme da mi pomogne i obnovio je ljubav i radost koju smo dijelili i vratila sam svog muškarca. Znam bolje da je sve što toliko ljudi govori o DR ISIKOLU zapravo istina kada sam dobio rezultat njegovog rada za mene 48 sati kako je obećao. Vjeruj mi i on ti može pomoći ako vjeruješ. Stoga ga jednostavno kontaktirajte sada. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Možete ga i WhatsApp/Viber na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  111. MOJ SUPRUG JE OTIŠAO I DR. ISIKOLO GA JE DOBIO VRAT MI I ZADUŽENA SAM I MORALA SAM ŠIRITI DOBRU VIJEST
    Moje ime je Nikolina Vesić. Kad me moj muškarac ostavio, bila sam traumatizirana i slomljena srca i nisam se mogla sabrati mjesecima. Učinio sam sve što sam mogao da ga vratim, ali bezuspješno. Otišao sam u drugi grad nadajući se da ću moći ispočetka. Došla sam u kontakt s drugim muškarcem s kojim sam se svim silama trudila biti, ali nije išlo jer ga nisam mogla voljeti. Znala sam da još uvijek volim i želim da mi se moj muškarac vrati. Tako sam počeo tražiti pomoć i tada sam pronašao DR ISIKOLA iz različitih pogleda koje sam čitao o njemu. Razgovarali smo i natjerao sam ga da shvati sve što sam trebao znati, vjerovao sam u njega i pridržavao se procedura. Radio je za mene i obnovio ljubav i povezanost između mene i mog čovjeka i samo nakon 48 sati kao što je obećao, moj čovjek me potražio i razgovarali smo i došao je dolje da me vidi gdje sam i pomirili smo se i postali ponovno sretni zajedno. DR ISIKOLO je vrijedan povjerenja i može pomoći i vama ako mu se obratite za bilo što. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  112. Pokušavala sam 8 godina zatrudnjeti i trebala sam pomoć! išla sam doktorima, ali još ništa. Liječnici su mi objasnili da smo ja i moj suprug plodni i da ne znam gdje da se obratim. U jednom od svojih posjeta bolnici, sreo sam nekoga s kim smo iskreno razgovarali i ona je objasnila kako je čekala 15 godina dok nije upoznala dr. Ilekhojie koji joj je dao biljke koje su je učinile trudnom samo mjesec dana nakon toga. Rekla je toliko dobrih stvari o dr. Ilekhojie i morao sam se osobno uvjeriti. Prošla su 4 mjeseca otkako sam dobila biljke i već smo trudni. Zahvaljujući dr. Ilekhojie, tako sam uzbuđena što ću uskoro postati mama. Ostavljam njegovu kontakt pomoć svima koji imaju problema sa zatrudnjenjem. Vjeruj mi i zamoli ga za pomoć. Pošaljite e-poruku gethelp05@gmail.com WhatsApp +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  113. MOJ DEČKO MI SE VRATIO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA I UISTINU SAM ODUŽENA
    Pozdrav svima, ja sam DIJANA MILOŠEVIČ. Kad je izgubljena svaka nada da će moja veza između mene i mog dečka ponovno funkcionirati, otišla sam na internet u potrazi za pomoći te sam pročitala i kontaktirala DR ISIKOLA koji je došao i sve popravio i ostat ću ga cijenjen do kraja života. Previše sam puta prošla kroz emocionalnu traumu zbog beskrajnih problema koje sam imala sa svojim muškarcem i to je dovelo do našeg prekida i zato sam potražila pomoć i saznala za DR. ISIKOLO koji mi je priskočio u pomoć. Rekao mi je postupke i požurivao me da se pridržavam što sam rado učinio i nije odgađao proces davanja rješenja za moje probleme i dobio sam rezultat za samo 2 dana kako me je uvjeravao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje jer on je predobar u pomaganju ljudima. Pouzdan je i pošten pa mu pošaljite poruku putem WhatsAppa: +234-8133261196 ili njegove e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  114. Nikad nisam mislila da ću se više nasmijati nakon što me muž ostavio s dvoje djece više od godinu dana. Svi napori da ga vratimo propali su i imali smo problema oko bilo čega dogovoriti se. Bojao sam se da ga neću više vidjeti sve dok na internetu nisam upoznao gospođu po imenu Dora koja mi je ispričala o sjajnim djelima dr. Ilekhojieja koji je pomogao tolikom broju ljudi s istim slučajem kao što je moj. Dala mi je njegov kontakt i odmah sam razgovarao s njim. Dr. Ilekhojie me uvjerio da je to samo izgubljena veza između nas i obećao da će se nakon pomirenja veza između mene i mog muža popraviti i da će se on sam vratiti. Kao što je i obećao, moj muž je treći dan nazvao i tražio da se vrati kući. Još uvijek sam iznenađen ovim čudom, jer je previše stvarno i sretan sam što sam vjerovao dr. Ilekhojie da mi pomogne. Njegov kontakt ostavljam ovdje za sve koji imaju problema u braku ili vezi. E-pošta: gethelp05@gmail.com whatssap +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  115. Bio sam razveden 2 godine. Patila sam zbog toga sa samoćom i bolovima i bacila sam puno novaca tražeći pomoć jer je bilo teško funkcionirati bez kompletne obitelji. Pronašao sam dr. Ilekhojie preko zajedničkog prijatelja i stupio s njim u kontakt. Pokazao mi je dokaz nekoga tko je upravo dobio rezultate i moj mi je prijatelj rekao da je njezin vlastiti bio uspješan. Imam potpuno povjerenje u njega jer mi je moj duh dao znak da je iskren. Pitao me za detalje i izveo ritual da nas ponovno pomiri. Zamolio me da pričekam muža da se vrati treći dan i dogodilo se točno kako je rekao. Prošlo je već 4 mjeseca i sve ide bolje nego što sam zamišljala. Hvala dr. Ilekhojie na pomoći. Također možete dobiti pomoć od dr. Ilekhojiea putem njegove izravne e-pošte: gethelp05@gmail.com ili WhatsApp/Viber +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  116. Moje ime je Goda Bradić. Prošla sam kroz teške trenutke s različitim muškarcima pronalazeći pravu ljubav i istinsko prihvaćanje dok nisam upoznala svog muža koji je ušao u moj život i volio me bez riječi. Živjeli smo zajedno 2 godine i bili smo sretni dok nije došlo do previše svađa i razišli smo se. Mislila sam da mogu nastaviti, ali sam shvatila da sam duboko zaljubljena u njega i da trebam zauvijek s njim. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me navelo da kontaktiram dr. Isikoloa znajući kako je mogao pomoći drugima. Posvetio mi je svoju pažnju i dao sve od sebe da nas ponovno pomiri i nakon 48 sati rezultat se očitovao, vratio mi se i ponovno smo se pomirili. Sada su se ljubav i sreća vratili i sve što mogu reći je da istinski cijenim dr. Isikolo jer je nesebično pomogao meni i drugima. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  117. Velika zahvala Katice Rajić dr. ISIKOLU na pomoći da obnovim svoj uništeni dom. Nedosljednost je bila svakodnevnica u mom domu i braku. Moj muž je imao vraški problem i razdirao me je otkako smo počeli imati previše nesporazuma. Nekih je dana jednostavno otišao i nikad se nije vratio do posljednjih tjedana. Bio sam shrvan i pokušao sam sve što sam mogao da riješim probleme, ali nisam uspio. Morao sam potražiti pomoć i prijatelj me uputio da kontaktiram DR. ISIKOLO što sam i učinio. Nisam znao da će to biti moguće jer su problemi trajali pune dvije godine. DR ISIKOLO me uvjeravao i samo mi rekao da mu vjerujem i da vjerujem u ispunjenje svojih želja. Popravio je moj brak svojom moćnom ljubavnom vezom i moj dom je opet sjajan, a moj muž je sa mnom da više nikada ne odem. Obratite se i njemu i vjerujte da vam može pomoći jer on nema loše dosijee. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  118. Moje ime je Goda Balašević. Svi znamo da ljubav ostaje nevjerojatna kada ste sa svojom srodnom dušom i sreća zauvijek vam je osigurana. DR ISIKOLO mi je dao do znanja da se može oporaviti ono što ti život čini lijepim baš kad sam izgubila nadu da ću vratiti svog čovjeka, a on mi ga vratio. Imali smo kompliciranu vezu i svađali smo se cijelo vrijeme, a on je ostavio slomljeno srce, a ja sam bila jadna. DR ISIKOLO pojavio se nakon nekoliko pokušaja da ga ponovno pridobiju i nisu uspjeli. Obnovio je ljubav i vezu između mene i mog čovjeka i nakon samo 48 sati, imali smo spoj i razgovarali o stvarima, a sada se planiramo vjenčati i živjeti sretno zajedno zauvijek. Riječi ne mogu izraziti moju zahvalnost DR. ISIKOLU i svi koji su o njemu govorili pohvalno, nikada nisu lagali o njemu jer on je zaista vrijedan povjerenja. Kontaktirajte ga danas i dopustite mu da i vama pomogne. e-poštom: (isikolosolutionhome@gmail.com) ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  119. MOJ JE BRAK OPET FUNKCIONIRAO UZ POMOĆ DR. ISIKOLA KOJI JE NAJPOŠTENIJI BACAČ ČARONICA KOJEG MOŽETE NAĆI
    Ja sam Marijana Belinić. Moj je dom bio ispunjen beskrajnim problemima i bijedom što je dovelo do razvoda braka koji nikada nisam željela sa svojim mužem. Sve se srušilo i otišli smo svaki svojim putem. Pokušala sam nastaviti dalje, ali bilo mi je tako teško jer sam još uvijek voljela svog muža, a moja kćer je uvijek plakala želeći da joj se otac vrati. Nisam imao izbora nego potražiti pomoć što me je dovelo do toga da kontaktiram DR ISIKOLA nakon što sam vidio toliko dobrih primjedbi o njegovom radu. Uvjeravao me da će pomiriti mene i mog muža svojom čarolijom pomirenja, što je i učinio. Drago mi je što vam mogu svima reći da su se ljubav i sreća vratili i da smo ponovno zajedno i vjerujem da je to zauvijek za nas i sve hvala DR. ISIKOLU što je učinio toliko da spasi moju obitelj. Nikad nije previše zaposlen da bi ikome pomogao. Stoga ga sada kontaktirajte ako i vama treba pomoć. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  120. TRAŽITE POMOĆ DA SEBI VRATITE BIVŠI, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO SADA
    Moje ime je Katica Brozović. Od obilja radosti moje srce veliča o DR. ISIKOLU. Priskočio mi je u pomoć kad mi je mjesecima bio uništen život. Moj me ljubavnik ostavio zbog druge dame i nisam znala da je kontroliran i hipnotiziran. Učinio sam sve što sam mogao da ga natjeram da mi se vrati, ali sve je bilo uzalud. Otišao je iz grada s gospođom i nikad se više nisam čuo s njim niti sam ga vidio. Potražila sam pomoć na internetu kada sam pročitala kako je DR ISIKOLO pomogla drugim ženama koje su imale iste probleme. Kontaktirao sam ga i rekao mi je što sve treba napraviti, što sam i poslušao. Baš kao što je obećao, ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim partnerom su vraćene i on je bio očišćen od mračnog šarma koji su na njega stavili i vratio mi se nakon 48 sati. DR ISIKOLO je iskren u pomaganju ljudima, a može i vama pomoći ako se danas odlučite obratiti mu se. Njegov kontakt putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  121. Ne mogu zaboraviti kako mi je dr. Ilekhojie pomogao da obnovim svoj brak nakon 2 mjeseca rastave od supruge. Otišla je i nije odgovarala na moje pozive. Toliko sam učinio da je vratim, ali ništa nije išlo sve dok nisam vidio komentar na internetu kada je netko svjedočio o tome kako joj je dr. Ilehojie pomogao da obnovi svoj brak. Odmah sam stupio u kontakt s njim i ispričao mu svoju situaciju. Uvjeravao me da ćemo ja i moja žena ponovno biti zajedno nakon što obnovi izgubljenu vezu pomoću rituala. Učinio sam sve što mi je rekao da je potrebno i dao naše točne podatke. Prošlo je više od mjesec dana, a ja i moja supruga smo sretniji nego ikad. Sve zahvaljujući dr. Ilekhojie. Ono što drugi nisu mogli učiniti, dr. Ilekhojie je omogućio s 3 dana. Hvala ti doktore što si me uvjerio da nisi kao drugi. Ako želite istinsku pomoć, kontaktirajte dr. Ilekhojie Telefonski broj/Whatsapp +2348147400259 ili putem njegove e-pošte: gethelp05@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  122. Pozdrav svima, ja sam Maria Arapović. Dugo je vrijeme moj muž živio u drugom stanu zbog pritiska na poslu i bili smo jako sretni zajedno iako je nekoliko mjeseci bio odvojen od nas. Nisam znala da je kolegica s posla već bila u vezi s njim, što je natjeralo mog muža da podnese razvod od mene niotkuda. Znala sam da nešto nije u redu jer se nikada nismo morali toliko svađati ili svađati da ga natjeramo da ode. Bio sam istraumatiziran i tražim pomoć da se uhvatim u koštac sa situacijom koja me dovela do DR ISIKOLA zbog pohvala kojima su ga ljudi obasipali na internetu. Dugo smo razgovarali i rekao mi je sve što sam trebao znati o tome što se dogodilo i zakonskom postupku za rješavanje problema. Ispunio je svoja obećanja i vratio mi muža, a brakorazvodni proces je poništen. Sada nam se muž vratio kući i sretni smo zajedno. Doista je nevjerojatno kako ljudi mogu istinski pomoći drugim ljudima kada su u potrebi. On vam također može pomoći. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  123. MOGUĆNOST POVRATKA BIVŠEG PARTNERA JE KOD DR ISIKOLA ZAGARANTIRANA. KONTAKTIRAJTE GA SADA
    Pozdrav svima, ja sam Sara Demirović. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  124. KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO.
    Dobar dan svima, ja sam Denisa Antunović. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  125. Pozdrav svima. Moje ime je Anna Grubišić. Ovdje sam kako bih zahvalila velikom dr. Isikolu što je riješio moje bračne probleme. Moj se brak srušio zbog beskrajnih problema i poteškoća koje sam imala s mužem. Otišao je bez osvrtanja, a ja sam bila sama toliko mjeseci. Njegova obitelj je intervenirala i dalje se ništa nije promijenilo. Bila sam emocionalno slomljena i izgubila nadu da ću ponovno pronaći ljubav jer on je bio sve u čovjeku kojeg sam ikada željela. Baš kao i mnogi ljudi, i ja sam saznao za DR. ISIKOLO kada sam počeo tražiti pomoć. Dugo smo razgovarali o mojim problemima i on me uvjerio da ću dobiti rješenje koje mi je potrebno. Nisam imao izbora nego postupiti u skladu s njegovim postupcima, a on nije ništa odgađao. Napravio je ljubavnu vezu za mene i mog supruga i ljubav i sreća koju smo dijelili su vraćeni i stigao je do mene točno nakon 48 sati kako je DR ISIKOLO obećao. On je doista divan pomagač i vrijedan je povjerenja. ako imate bilo kakvih problema, samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  126. Bok svima, ja sam Goda Balašević i ovdje sam da se zahvalim i dr. Isikolu s kojim je Bog spasio moju situaciju i vratio radost i sreću u moj dom. Izgubila sam muža zbog jedne gospođe u inozemstvu kada je otišao raditi u istu regiju u kojoj ona živi. Nikada nisam znala što se sve dogodilo dok mi prijatelj nije poslao fotografije oboje zajedno i nakon toga sam saznala da je to razlog zašto je moj muž postao hladan prema meni i ostavio me. Moj muž je bio hipnotiziran i kontroliran umom i sve sam znala kad sam kontaktirala dr. Isikoloa kad sam tražila pomoć i nisam je našla. Uvjerio me da će se vratiti i vratiti našu ljubav i sreću, što je i učinio, a rezultat se počeo očitovati nakon 48 sati. Sada imam svog čovjeka natrag i ne mogu dovoljno zahvaliti dr. Isikolu na njegovoj iskrenosti i podršci. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  127. Moje ime je Denisa Filipović. Baš kao i mnogi drugi ljudi, toplo zahvaljujem dr. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću, i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati mu se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim, pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost, rekla sam mu sve i složila se da sam kriva, a on me uvjerio da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Kao što sam i obećao, nazvao me Thompson nakon 48 sati, ispričao sam mu se za sve i pozvao me k sebi da se pomirimo i opet budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  128. Pokušavate li zatrudnjeti, ne brinite više. Sve se događa kao čudo uz pomoć dr. Ilekhojiea s kojim me upoznao moj prijatelj kad sam imala bolove, patila od nekoliko problema s pobačajima pokušavajući zatrudnjeti, pregledao me postavljajući mi nekoliko pitanja o tome kako znati što uzrokuje moje neplodnosti, a zatim mi je rekao što da radim, od čega sam kupila njegove trudničke biljke koje mi je poslao preko dostavne službe. Na moje najveće iznenađenje zatrudnjela sam za manje od 40 dana korištenja ljekovitog bilja, prema njegovim uputama. Dr. Ilekhiojie me konačno učinila majkom nakon toliko godina pokušaja uzalud uloženog truda. Za svaku ženu kojoj je također teško pokušavati zatrudnjeti, pokušajte nabaviti njegove biljke bez obzira koliko teško. Kontaktirajte njegovu e-mail adresu: e-pošta gethelp05@gmail.com ili WhatsApp/Telegram +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  129. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com, a možete ga također kontaktirati putem WhatsAppa na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  130. MOGUĆNOST POVRATKA BIVŠEG PARTNERA JE KOD DR ISIKOLA ZAGARANTIRANA. KONTAKTIRAJTE GA SADA
    Moje ime je Sara Demirović. Nikada nisam znala da postoji velika mogućnost da mi se vrati moj muškarac sve dok nisam upoznala DR. ISIKOLA. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bio sam shrvan i nisam se mogao povratiti. Njegovi prijatelji i obitelj učinili su sve što su mogli da nas ponovno ujedine, ali pokazalo se da nije uspjelo. Bila sam sama nekoliko mjeseci i nisam mogla vidjeti sebe kako volim drugoga. Stoga sam morala potražiti pomoć od DR. ISIKOLA koji mi je dao privilegiju da osiguram da su moje želje ispunjene. Ponovno nas je spojio i ljubav i sreća su se vratile. Njegove su riječi vezane za njega i nikad ne iznevjeri kada ikome obeća 48 sati da će dobiti rezultat, što me iznenadilo kada se moj rezultat očitovao. Nemojte se truditi tražiti pomoć negdje drugdje. Kontaktirajte ga sada. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku putem WhatsApp-a: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  131. KADA TRAŽITE POUZDANOG BACAČA ČARONICA KOJI ĆE VAM POMOĆI VRATITI BIVŠEG, KONTAKTIRAJTE DR. ISIKOLO.
    Dobar dan svima ja sam Denisa Antunović. Bilo mi je jako teško kad me dečko ostavio zbog druge dame. Bila sam emocionalno slomljena i nisam znala što učiniti da ga vratim. Mjesecima sam bila u nevolji i tražila pomoć odasvud dok nisam saznala za DR. ISIKOLO. Kontaktirao sam ga i objasnio mu svoje probleme. Bio mi je voljan pomoći i poticati me da se pridržavam procedura kako bi mogao obnoviti ljubav između mene i mog čovjeka i također osigurati da se oboje ponovno vratimo jedno drugome. Ispunio sam sve uvjete i on je odradio svoj posao. Nakon 48 sati, dobila sam poruku od dečka u kojoj traži spoj kako bismo riješili stvari. Sada smo opet zajedno i to zahvaljujući DR. ISIKOLU. On vam također može pomoći ako ste voljni vjerovati i ostati puni nade. Samo mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com Možete mu poslati i WhatsApp na +2348133261196.

    ОдговориИзбриши
  132. Bok, ja sam Denisa Filipovići i kao i mnogi drugi ljudi, srdačno zahvaljujem dr. Isikolu na pomoći i rješenju mojih problema. Bila sam zaslijepljena ljubomorom i nesigurnošću, i to je stvorilo kaos u mom odnosu sa zaručnikom i on nije mogao odoljeti mojim nevoljama i ostavio me. Nakon njega sam shvatila da sam otišla predaleko sa svime što sam mu činila loše samo da bi se on preselio u drugi grad i izgubila sam svaki način da pokušam doći do njega i ispričati mu se. U tom sam trenutku znao da mi treba pomoć da ga vratim, pa sam morao kontaktirati dr. Isikolo. Pokazao je veliku zabrinutost, rekla sam mu sve i složila se da sam kriva, a on me uvjerio da ću ga vratiti i vratiti ljubav i sreću koju smo dijelili, što je i učinio. Kao što sam i obećao, nazvao me Thompson nakon 48 sati, ispričao sam mu se za sve i pozvao me k sebi da se pomirimo i opet budemo zajedno. Hvala dr Isikolo na svemu i iskrenosti u pomaganju ljudima. Samo mu pošaljite poruku putem WhatsApp +2348133261196 ili mu pošaljite e-poruku putem: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  133. Imate li problema s vraćanjem bivšeg ljubavnika, bračnih problema, neplodnosti, financijske nestabilnosti. Zašto se ograđujete zbog prekida veze s ljubavnikom/mužem/ženom, vrijeme je da riješite sve svoje probleme uz pomoć DR WALE PERMANENT SPELL CAST moći. Specijaliziran sam za sve vrste bacanja uroka kao što su
    Ljubavna čarolija (za povratak bivšeg ljubavnika, muža ili žene)
    Čarolija lutrije
    Čarolija za novac
    Čarolija o trudnoći
    Čarolija za posao/ugovor
    Čarolija za zdravlje
    Čarolija bogatstva
    Sretno Čarolija
    Životna čarolija
    Duhovna čarolija
    Čarolija ljepote/oblika
    Trik Čarolija
    Fantasy Spell
    Čarolija za dobivanje sudskih sporova
    DR WALE je uvijek spreman pomoći vam riješiti sve vaše probleme i ispuniti vam sve želje srca kroz svoje moći čarolije.
    Njegovo TRAJNO BACENJE ČAROLIJE je 100% zajamčeno. Upoznajte ga kako bi vam pomogao riješiti svoje probleme. Kontaktirajte ga na Whatsapp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  134. Nitko drugi vam ne može pomoći da riješite probleme u vezi i ljubavi bolje od dr. Isikolo.
    Ja sam Gabrijela Daničić. Zaprepastit će vas kada znate da je sve što toliko ljudi svjedoči o DR. ISIKOLU samo istina. Muž je ostavio mene i moju djecu jer smo imali toliko svađa i svađa. I njegovi ljudi su bili protiv mog braka s njim. Toliko sam ga voljela i imala sam veliku nadu da ćemo zajedno izgraditi svijetlu budućnost. Čekala sam 6 mjeseci i nikad mi se nije vratio. Stoga sam morala kontaktirati DR. ISIKOLA koji je učinio sve što je bilo u njegovoj moći da nas ponovno spoji i vrati ljubav i sreću koju smo nekad dijelili. Vratio nam se kući nakon 48 sati baš kako me dr. ISIKOLO uvjeravao. I vi možete dobiti ovu veliku pomoć i doživjeti da mu budete zahvalni jer on nikada nikoga ne razočara. kontaktirajte ga putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com Također ga možete WhatsApp/Viber na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  135. Obratite se najiskrenijem i najmoćnijem bacaču čarolija koji se zove Dr Isikolo koji mi je pomogao i on će učiniti isto za vas.
    Zovem se Lucija Volarić i svaka čast, cijenim dr. Isikolo koji mi je svojim velikim moćima pomogao obnoviti moj dom i sreću koju sam dijelila sa svojim suprugom i to je zaista nešto na čemu sam zauvijek zahvalna. Dogodilo se da sam bila bespomoćna i potištena gotovo godinu dana kada me muž ostavio zbog bračnih problema na koje smo naišli. Učinila sam sve što sam mogla da spasim svoj brak i ništa nije uspjelo dok me DR ISIKOLO nije spasio. Pomogao mi je i ljubav i sreća koju sam dijelila sa svojim muškarcem vratili su se i još nevjerojatnije. Znam da zvuči čudno ako on uistinu može ikome pomoći, ali je 100% zajamčeno da vas neće razočarati kada vas uvjerava da ćete imati željene rezultate nakon 48 sati. I on vam može pomoći ako ste mu voljni dati priliku za to. pošaljite mu e-poštu putem: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp/Viber na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  136. Suprugu sam upoznao dok sam radio i živio u Dubrovniku. Otkako smo se vjenčali, sve je bilo dobro dok nije odlučila otići na vrh u drugu državu gdje je upoznala nekoga tko joj se zbližio i na kraju je pobjegao s njom. Svi moji napori da se vratim kući bili su uzaludni i njezina je obitelj dala sve od sebe da nas ponovno spoji, ali ništa nije uspjelo. Baš kao i svi drugi, došao sam u kontakt s dr. Isikolom i on je na kraju učinio čuda i sada mi se žena vratila. Otkriveno je da ju je hipnotizirao tip koji je pobjegao s njom. Drago mi je što nikad nisam dopustio da me osjećaji nadvladaju što sam okončao brak s njom. Dr Isikolo je snažan čarač i vjerujte mu kada kaže da će se rezultati očitovati tek nakon 48 sati. Kontaktirajte ga sada ako vam je potrebna pomoć putem e-pošte: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  137. Želim brzo reći svijetu da postoji pravi pomagač koji je moćan i iskren. Nedavno mi je pomogao da ponovno uspostavim vezu s mužem iako je on već tražio razvod. Vidio sam nekoliko svjedočanstava DR Ilekhojie na facebooku i instagramu. Nisam bio voljan uspostaviti kontakt jer sam izgubio nadu, ali nešto iznutra me tjeralo da pokušam. Kontaktirala sam ga na Whatsappu i objasnila mu sve što se dogodilo u mom braku. Jednostavno mi je rekao da je moj muž pod lošim utjecajem i da se njime manipulira što je prekinulo našu vezu i natjeralo ga da ode. Uvjerio me da će izvesti ritual pomirenja kako bi obnovio već izgubljenu vezu među nama. Pružila sam mu sve što je želio i pobrinula sam se da sve što je potrebno bude dostupno jer je moj muž jedini muškarac kojeg poznajem cijeli život i nisam ga željela daleko od sebe i naše djece. Za točno 3 dana nazvao je moj muž s čudnim brojem i sa suzama tražio da se vrati kući. Mislio sam da je šala dok ga nisam vidio kako se dovezao na naš ranč. Prošlo je 3 mjeseca i bili smo kao srednjoškolci, on se sada vratio s toliko ljubavi i brige. Mislio sam ostaviti njegove podatke ovdje za slučaj da netko treba njegovu pomoć. Možete ga kontaktirati putem njegove e-pošte gethelp05@gmail.com ili nazovite/Whatsapp +2348147400259

    ОдговориИзбриши
  138. Moj muž je imao naviku uvijek slati poruke i dogovarati spojeve sa svojim starim prijateljima, uključujući svoje bivše. Nikada nisam mislila da postoji problem s takvim sve dok se nije emocionalno povukao od mene i počeo ponašati nenormalno prema meni i mojoj kćeri. U tom sam trenutku znao da mi hitno treba pomoć jer ga nikad nisam želio izgubiti. Dr Isikolo me je spasio i problem je riješen. Jedna bivša moga muža obećala je da će ga uzeti od njega i počela je manipulirati njime da napusti mene i moju kćer, što bi se na kraju i dogodilo da dr. Isikolo nije uskočio da mi pomogne. Samo nakon 48 sati nakon rješavanja problema, sve je postalo super između mene i mog muža i sada se on ispričao za sve i opet smo dobri. Obratite se Dr Isikolo i vjerujte da će on sigurno riješiti taj problem za vas. Pošaljite mu e-poruku na isikolosolutionhome@gmail.com ili WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  139. Ovdje sam da svjedočim o tome kako sam vratila svog muža. Muž me ostavio bez razloga prije četiri godine. Preselio se kod druge žene, došlo mi je da se ubijem, život mi je postao jako gorak i tužan. Onda mi je jednog dana moj prijatelj rekao za sjajnog bacača čarolija koji je jako dobar i rekao je da mu je dao neke sretne brojeve koje je igrao na lutriji i dobio je. Zadnji put kad sam provjerio znao sam da mom prijatelju nije išlo dobro, pa sam povjerovao njegovim riječima kad mi je rekao da mu je bacač čarolija pomogao da pobijedi. Rekao mi je da će mi DR WALE vratiti sreću ne tražeći gdje drugdje mogu doći do DR WALE-a. Iskoristila sam čaroliju koju mi je dao i tjedan dana kasnije primila me poziv od mog dragog muža. Ispričao se i vratio mi se. Čak mi je dao neke slatke darove kao kompenzaciju. Sad sam jako sretna. Hvala vam, DR WALE, možete ga dobiti putem
    WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com
    On može riješiti svaki problem kao što je,
    (1) Ako želite svog bivšeg nazad.
    (2) potreban vam je razvod u vašoj vezi.
    (3) Želite napredovati u svom uredu.
    (4) Želite da žene i muškarci trče za vama.
    (5) Ako želite dijete.
    (6) Želite biti bogati.
    (7) Želiš vezati svog muža i ženu da zauvijek budu tvoji.
    (8) Ako trebate financijski položaj.
    (9) Može te učiniti trudnom.
    (10) On te može izliječiti od svake bolesti.

    ОдговориИзбриши
  140. Oduvijek sam želio moći ne živjeti od plaće do plaće ili imati bilo kakav dug. Radila sam u računovodstvu oko 20 godina i jedva sam spajala kraj s krajem. Činilo se da svaki put kad bih napredovao u tvrtki i dobio povišicu, moji bi životni troškovi značajno porasli i nikad nisam mogao napredovati. lutrijske čarolije. Onda mi je jednog dana moj najbolji prijatelj rekao istinu o tome što je učinio kada ga je žena ostavila. Bacio je ljubavne čarolije, a ona je prekinula brakorazvodnu parnicu i ponovno su bili zajedno. Kad mi je to rekao, pitao sam koga je koristio i dao mi je njihov WhatsApp kontakt. +2347054019402 i odmah sam kontaktirao DR WALE za pomoć. Vidio sam da nude različite vrste novčanih čarolija kako bi pomogli dobiti na lutriji. Odmah me zaintrigiralo. Uvijek sam se osjećao kao da ću jednog dana dobiti na lutriji. Dao sam začarati jackpot lutriju i čekao sam svoj dobitak. Rečeno mi je da igram lutriju svaki tjedan i učinio sam što mi je rečeno. Ionako sam igrao lutriju svaki tjedan, tako da to nije ništa promijenilo. Unutar otprilike dva tjedna to se dogodilo. Osvojio sam 100.000$!! Nisam mogao vjerovati! Nije bilo dovoljno novca da odmah odem u mirovinu, ali sam ga dobro uložio i omogućio mi je da radim na pola radnog vremena i pomoći će mi da se umirovim mnogo ranije. Vječno sam zahvalan što sam pronašao DR WALEA. Možete ga kontaktirati putem WhatsApp/Viber: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  141. Pozdrav prijatelji, sjajno i nevjerojatno svjedočanstvo o Velikom bacaču čarolija koje stvarno volim podijeliti. Povratak moje žene je ono što sam najmanje očekivao i nisam mogao zamisliti. Ja i moja žena smo u braku pet godina i živimo sretno ali odjednom se ona potpuno promijenila i okrenula od mene i nikad nisam znao što se događa, pokušao sam je pitati ali mi je odbila reći što problem je, i kako je vrijeme prolazilo ona je tražila razvod. Bio sam tako zabrinut i zbunjen, i dao sam sve od sebe da je vratim, ali nije bilo lako, mislio sam da je svaka nada izgubljena, a dok sam tražio izlaz, moj prijatelj koji je imao sličan problem rekao je ja o sjajnom bacaču čarolija po imenu DR WALE koji mu je također pomogao da vrati svoju ženu. Nikad u cijelom životu nisam vjerovao u čaranje ili magiju jer nikad nisam mislio da će uspjeti, ali sam pokušao dati ovom čovjeku priliku i na moje najveće iznenađenje, bacio je čaroliju na mene, ali danas smo ponovno zajedno u lijepom domu s troje prekrasne djece. Opet smo sretni zajedno i koristim ovu priliku da kažem svima koji prolaze u sličnoj situaciji da ga kontaktiraju na WhatsApp/Viber/Telegram: +2347054019402 ili Email: drwalespellhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  142. Imala sam ozbiljnih problema u vezi sa svojim dečkom i to je rezultiralo njegovom selidbom u stan svoje prijateljice. Sve se pogoršalo jer je s prijateljicom počeo često odlaziti u barove i striptiz klubove, opijati se i padati u nesvijest. Uvijek mi prijeti telefonom kad god ga nazovem zbog svih loših savjeta koje mu je prijatelj dao. Stvarno ga volim i bili smo u vezi pet godina i dobili smo prekrasnu kćer. Također sam izgubila mnogo novca na terapeutima dok me prijateljica kojoj je pomogao da se uda za svog dečka iz djetinjstva nije upoznala DR. WALE; to mi je dalo potpuno samopouzdanje i snagu da ga vratim. Učinila sam sve što je tražio i unutar tjedan dana nazvao me dečko i odjurio kući, stvari su se jednostavno promijenile među nama emocionalno. Ima posao i prestao je piti i imati nebitne prijatelje. To je čudo za koje nikad nisam vjerovao da je moguće jer sam izgubio svaku nadu dok nisam pronašao DR WALE-a. Zato sam obećao podijeliti svoje svjedočanstvo po cijelom svemiru. Sva hvala dr. WALE-u na velikom poslu koji je obavio za mene. Ispod su detalji o DR WALE-u. WhatsApp: +2347054019402 ili e-pošta: drwalespellhome@gmail.com u situaciji da prolazite kroz slomljeno srce, i uvjeravam vas da će, kao što je on meni učinio, sigurno pomoći i vama.

    ОдговориИзбриши
  143. Анониман1. мај 2024. 01:44

    Kriza u braku kroz koju sam prolazio došla je i završila kad se dr. Isikolo uključio. Baš kao i svi drugi parovi vani, imali smo svoje razlike i siguran sam da sam dao sve od sebe da je vodim kako treba, brinem za nju i svoju djecu i također ih štitim. Oboje smo se žrtvovali kako bismo osigurali da preživimo zajednicu sve dok nije počela glumiti i namjerno se toliko svađala sa mnom. Dom je postao neugodan za sve ostale, uključujući moju djecu. Manipulirala je prijateljica koja je bila razvedena i također je htjela uništiti moj brak. Morao sam kontaktirati dr. Isikoloa i on je reagirao i dao sve od sebe da riješi probleme. Obnovio je ljubav i povezanost između nas i sada mogu reći da je iluzija pod kojom je bila moja žena nestala i da je sada bolja žena. Rezultat onoga što je dr. Isikolo učinio za mene koji se pokazao nakon dva dana bio je ono što me zadivilo. Ja i moje kućanstvo ostajemo zahvalni. Apeliram na sve koji trebaju pomoć da poprave svoje veze i bračne probleme da se jave dr. Isikolo jer je rješenje sigurno. Njegov email: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp/Viber putem: +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  144. Анониман7. мај 2024. 03:43

    Izgubio sam brak nakon 2 godine i bilo je to užasno iskustvo za mene. Moja žena je ostavila mene i mog sina i sve se dogodilo izvan moje kontrole i nikad nisam znao da je nekoliko ljudi oko mene inžiniralo moju ženu i okrenulo je protiv mene samo zato što sam odlučio izgraditi svoju obitelj i fokusirati se više na to. Morala sam potražiti pomoć jer znam da nisam učinila ništa da mi brak propadne. Dr. Isikolo mi je pomogao i otkrio mi je puno toga što se dogodilo. Bacio je čaroliju ponovnog ujedinjenja koja je moju ženu i mene ponovno povezala i cijelo zlo koje je moja obitelj učinila protiv mene je otkriveno. Zahvalan sam što sam se vratio kući sretniji nego ikad i sva zahvalnost ide dr. Isikolu jer je doista riješio moje probleme nakon samo 48 sati. e-poštom: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp na +2348133261196

    ОдговориИзбриши
  145. Анониман12. мај 2024. 02:34

    Nisam znala da mogu vratiti svog zaručnika dok nisam kontaktirala dr. Isikoloa koji mi je pomogao. Imala sam užasan nesporazum sa svojim čovjekom i različito smo krenuli. Bio sam emocionalno potišten i nisam znao što učiniti da pomognem situaciji. Tako sam saznao za dr. Isikolo. Kontaktirao sam ga i zamolio ga da mi pomogne oko mojih problema. Rekao mi je sve što sam trebala znati i razumjeti i poštovala sam procedure i na kraju mi je riješio problem i sada smo ja i moj zaručnik ponovno zajedno i znam da ćemo se uskoro vjenčati. To ne bi bilo moguće da mi dr. Isikolo nije pomogao kako je obećao. Rezultat njegovog rada sigurno se očituje nakon 48 sati i to 100% zajamčeno. Vidljivo mi je vidjeti učinak rezultata svega što je učinio za mene i doista su se ljubav i privrženost između mene i mog zaručnika u potpunosti vratili i drago mi je što ga nisam izgubila ni s kim vani. On vam također može pomoći ako mu se sada obratite. Pošaljite mu poruku na WhatsApp na +2348133261196 ili na e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com

    ОдговориИзбриши
  146. Анониман15. мај 2024. 01:04

    Kriza u braku kroz koju sam prolazio došla je i završila kad se dr. Isikolo uključio. Baš kao i svi drugi parovi vani, imali smo svoje razlike i siguran sam da sam dao sve od sebe da je vodim kako treba, brinem za nju i svoju djecu i također ih štitim. Oboje smo se žrtvovali kako bismo osigurali da preživimo zajednicu sve dok se ona nije počela ponašati i namjerno se toliko svađala sa mnom. Dom je postao neugodan za sve ostale, uključujući moju djecu. Manipulirala je prijateljica koja je bila razvedena i također je htjela uništiti moj brak. Morao sam kontaktirati dr. Isikoloa i on je reagirao i dao sve od sebe da riješi probleme. Obnovio je ljubav i povezanost između nas i sada mogu reći da je iluzija pod kojom je bila moja žena nestala i da je sada bolja žena. Rezultat onoga što je dr. Isikolo učinio za mene koji se pokazao nakon dva dana bio je ono što me zadivilo. Ja i moje kućanstvo ostajemo zahvalni. Apeliram na sve koji trebaju pomoć da poprave svoje veze i bračne probleme da se jave dr. Isikolo jer je rješenje sigurno. Njegov e-mail: isikolosolutionhome@gmail.com ili mu pošaljite poruku na WhatsApp putem +2348133261196

    ОдговориИзбриши