Translate

уторак, 3. септембар 2013.

PRIMENA SEDAM DUHOVNIH ZAKONA USPEHA

Uspeh se može odrediti kao stalno širenje sreće i progresivno ostvarivanje vrednih ciljeva.
Uspeh je sposobnost da ispunite svoje želje uz nenapornu la­koću. Ipak se na uspeh koji uključuje i stvaranje bo­gatstva uvek gledalo kao na proces koji zahteva težak rad i često se postiže na trošak drugih ljudi.
Potreban nam je duhovniji pristup uspehu i obilju koje predstavlja bujan tok svih dobrih stvari u vašem smeru. Znanjem i praksom duhovnih zakona, us­klađujemo se sa prirodom i stvaramo uspeh uz
brižljivost, radost i ljubav.
Uspeh ima mnogo vidova; materijalno bogatstvo je samo jedan od njih. U stvari, uspeh je putovanje a ne odredište.
Materijalno obilje, u svim svojim izrazima, jedan je od sastojaka koji putovanje čine ugodnim.
Međutim, uspeh uključuje i dobro zdravlje, energiju i životni entuzijazam, dobre odnose, stvaralačku slo­bodu, emocionalnu i psihološku stabilnost i duševni mir.
Čak i uz sve to, nećemo biti ispunjeni ako unutar sebe ne negujemo seme Božanskog.

PRVI ZAKON
PRIMENA ZAKONA ČISTE POTENCIJALNOSTI
Aktiviraću Zakon čiste potencijalnosti obavezu­jući se na sledeće korake:
1. Stupiću u dodir sa poljem čiste potencijalnosti odvajajući neko vreme tokom dana za tišinu, za čisto Bivanje. Takođe ću barem dva puta dnevno sesti i meditirati otprilike trideset mi­nuta ujutro i trideset minuta uveče.
2. Svakog ću dana odvojiti nešto vremena i provesti ga u prirodi i tiho svedočiti o inteligenciji unutar svakog živog bića. Tiho ću sesti i posmatrati zala­zak Sunca ili slušati zvuk potoka ili mora, ili jednostavno osećati miris cveća. U ekstazi svoje vlastite tišine i u zajednici sa prirodom uživaću život koji kuca starinom, poljem čiste potencijal­nosti i neograničenog stvaralaštva.
3. Vežbaću ne-prosuđivanje. Počeću svoj dan izjavom:
 "Danas neću suditi, ma šta se dogodilo."
I tokom dana ću se podsećati da ne sudim.

DRUGI ZAKON
PRIMENA ZAKONA DAVANJA
Aktiviraću Zakon davanja obvezujući se na sle­deće korake:
1. Kuda god išao, koga god susreo, poneću dar.
Dar može biti kompliment, cvet ili molitva.
Danas ću nešto dati svakome s kim dođem u do­dir i tako ću započeti proces kruženja radosti, bo­gatstva i obilja kroz svoj život i živote drugih ljudi.
2. Danas ću sa zahvalnošću primiti sve darove koje će mi život pružiti. Primiću darove prirode:
sunčev sjaj i ptičji cvrkut, prolećni pljusak ili prvi zimski sneg. Biću otvoren primanju darova od drugih ljudi, bilo da je to u obliku materijalnog dara, novca, komplimenta ili molitve.
3. Obavezaću se da održim kruženje bogatstva kroz svoj život dajući i primajući najdragocjenije da­rove života: darove brižljivosti, saosećanja, prih­vatanja i ljubavi. Svaki put kad nekog sretnem
tiho ću mu poželeti sreću, radost i smeh.

TREĆI ZAKON
PRIMENA ZAKONA KARME ILI UZROKA I POSLEDICA
Aktiviraću Zakon karme obavezujući se na sle­deće korake:
1. Danas ću, u svakom trenutku, svedočiti svome izboru. Jednostavnim svedočenjem, osvestiću svaki izbor. Znam da je najbolji način pripreme za bilo koji trenutak u budućnosti biti potpuno svestan sadašnjosti.
2. Kad god želim nešto da izaberem, zapitaću se dva pitanja:
"Kakve su posledice moga izbora?" i "Hoće li taj izbor doneti ispunjenje i sreću meni a isto tako i svima koji će biti pod njegovim uticajem?"
3.Tražiću vođstvo od svoga srca i upravljaću se osećanjem
 udobnosti i neudobnosti. Ako u trenutku izbora osećam udobnost, krenuću na­pred bez ograničavanja. Ako u trenutku izbora osećam neudobnost, zastaću i pokušati videti posledice svojeg izbora unutarnjim okom.
Ovakvo vođstvo osposobiće me da donosim spontano ispravne odluke za sebe i za sve one oko mene.

ČETVRTI ZAKON
PRIMENA ZAKONA NAJMANJEG NAPREZANJA
Aktiviraću Zakon najmanjeg naprezanja obavezujući se na sledeće korake:
1. Vežbaću prihvatanje. Danas ću prihvatiti ljude, situacije, okolnosti i događaje kako budu dolazili. Znaću da je ovaj trenutak upravo takav kakav treba biti, jer je celi svemir takav kakav treba biti. Neću se boriti protiv celog svemira, boreći se protiv ovog trenutka.
Moje prihvaćanje je potpuno i celovito. Prih­vatam stvari kakve su u ovom trenutku, ne onakve kakve bih želeo da budu.
2. Prihvativši stvari kakve jesu preuzeću odgo­vornost za svoju situaciju i za sve one događaje na koje gledam kao na probleme. Znam da preuzimanje odgovornosti znači ne okriviti nikog i ništa za svoju situaciju (a to znači ni sebe samog). Takođe znam da svaki problem predstavlja maskiranu situaciju i ta budnost za situacije omogućava mi da preobrazim ovaj trenu­tak u veću dobrobit.
3. Danas će moja svest biti utvrđena u neopiranju.
Napustiću potrebu da branim svoju tačku gle­dišta. Neću osećati potrebu da uveravam ili na­vodim druge da prihvate moje tačku gledišta. Biću otvoren svim pogledima na svet i neću se kruto vezati ni za jedno.

PETI ZAKON
PRIMENA ZAKONA NAMERE I ŽELJE
Aktiviraću Zakon namere i želje obvezujući se na sledeće korake:
1. Sastaviću listu svojih želja. Nosiću je sa sobom kuda god išao. Pogledaću je pre nego zaronim u tišinu i meditaciju. Pogledaću je uveče pre spavanja. Pogledaću je kad se ujutro probu­dim.
2. Predaću listu svojih želja materici stvaranja, uz poverenje da, kada situacija izgleda kao da ne ide meni na ruku, za to postoji razlog i da je kosmički plan za mene predvideo čak i više nego što
sam zamišljao.
3. Podsetiću se na vežbanje svesnosti sadašnjeg trenutka u svim svojim delatnostima. Neću dozvoliti da prepreke smanjuju i rasipaju kvalitet moje pažnje u sadašnjem trenutku. Prihvatiću sadašnjost kakva jeste i ispoljiti budućnost kroz svoje najdublje i najdraže namere i želje.

ŠESTI ZAKON
PRIMENA ZAKONA NEVEZIVANJA
Aktiviraću Zakon nevezivanja obavezujući se na sledeće korake:
1. Danas ću se obvezati na nevezivanje. Dozvoliću sebi i svima oko mene slobodu da budemo kakvi jesmo. Neću kruto nametati rješenja problema i na taj način stvarati nove probleme. U svemu ću sudelovati bez vezivanja.
2. Danas ću u svaki doživljaj ugraditi neodređe­nost. Zbog moje spremnosti na prihvatanje neo­dređenosti, iz problema, zbunjenosti, nereda i haosa spontano će se pojaviti rešenja. Što više bude neodređenosti, to ću se više osećati sigur­nim na svom putu prema slobodi. Kroz mu­drost neodređenosti pronaći ću svoju sigurnost.
3. Zakoračiću u polje svih mogućnosti i očekivati uzbuđenje koje nastaje kad sam otvoren beskonačnim izborima. Kada zakoračim u polje svih mogućnosti, doživeću zabavu, pustolo­vinu, čaroliju i tajanstvenost života.

SEDMI ZAKON
PRIMENA ZAKONA SUŠTINE ILI ŽIVOTNE SVRHE
Aktiviraću Zakon životne svrhe obavezujući se na sle­deće korake:
1. Danas ću s ljubavlju negovati Boga ili Boginju što se u zametku nalaze duboko u mojoj duši. Obra­tiću pažnju na duh unutar mene koji pokreće i moje telo i moj um. Probudiću se u dubokoj tišini srca. Usred svih doživljaja ograničenih vremenom, u sebi ću nositi svest o bezvremenoj, večnoj Suštini.
2. Sastaviću listu svojih jedinstvenih talenata. Za­tim ću nabrojati sve što volim raditi kad izražavam svoje jedinstvene talente. Kada
izražavam svoje jedinstvene talente i koristim ih u službi čovečanstva, gubim osećaj za vreme i stvaram obilje u svom životu, ali i u životima drugih ljudi.
3. Svakodnevno ću se zapitkivati: "Kako bih mogao
služiti?" i "Kako bih mogao pomoći?" Odgovori na ova pitanja omogućiće mi da s ljubavlju služim svojim bližnjima.


1 коментар:

  1. Moje ime je Shira elijah, želim podijeliti radosnu vijest o svom životu sa svima i onima kojima je potrebna pomoć u braku/vezi. Patila sam šest godina, muž me napustio, a ja sam nastavila rađati drugu ženu samo zato što me njegova obitelj nije voljela, a jer mu nisam mogla roditi dijete, sedam godina sam plakala jer se muž razveo od mene. Tražio sam čaroliju da mi je oblak pomogao na netu. Sreo sam toliko mađioničara, svi su skupili novac a da mi nisu pomogli, ali 3. kolovoza 2021. vidio sam online donaciju dobrog mađioničara po imenu Dr. Alaba. Odlučila sam ga kontaktirati kada sam ga kontaktirala, rekao mi je da je moj problem riješen jer sam ga kontaktirala, ispričala sam mu sav svoj problem i obećao mi je pomoći da vratim muža. Dr alaba me uputio i pokazao što da radim tako da ja slijedim sve upute i radim ono što je tražio nakon tri dana rekao mi je da će me muž nazvati prije nego što zaspim taj dan i ispričati se. Kad mi je sve ispričao, nazvao me muž i zamolio da mu se vratim nakon šest godina razvoda. Danas dijelim ovu poruku jer želim da svijet zna i da je to dobar posao, a također sam jako sretna što sam trudna i za one od vas kojima je potrebna pomoć, problemi na poslu ili napredovanje kontaktirajte dr. Alabu danas i riješite svoj problem ovdje je email: dralaba3000@gmail.com ili whatsapp/viber s njegovim brojem telefona: +1(425) 477-2744, obećavam vam da će vaš problem biti riješen

    ОдговориИзбриши